Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, Η «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ» ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ


φοτο1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας Radikal, (20/10), στο Γκαζιαντέπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας βρίσκεται το μεγαλύτερο Κέντρο των Τζιχαντιστών στην Τουρκία. Εκεί σχεδιάστηκε και οργανώθηκε η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα στις 10 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 110 άτομα κυρίως Κούρδοι που διαδήλωναν υπέρ της ειρήνης, αλλά και της επίθεσης στο Suruç στις 20 Ιουλίου και στο Ντιαρμπακίρ στις 5 Ιουνίου με πολλά θύματα.
Το κέντρο αυτό των Τζιχαντιστών στο Γκαζιναντέπ χρησιμεύει σαν ..
σύνδεσμος και γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των Τζιχαντιστών που βρίσκονται στην Τουρκιά και του IŞİS στην περιοχή του Cerablus στην Συρία, που είναι υπό την κατοχή των Τζιχαντιστων.
φοτο2Εντωμεταξύ την πραγματική πρωτοφανή είδηση ότι οι Τζιχαντιστές έχουν δημιουργήσει και διατηρούν ολόκληρο νομισματοκοπείο στο Γκαζίαντέπ κοντά στα σύνορα Τουρκίας Συρίας, αποκάλυψε η αντιπολιτευόμενη τουρκική εφημερίδα Zaman.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, στην πόλη του Γκαζιαντέπ η οποία θεωρείται η πρωτεύουσα των Τζιχαντιστων στην Τουρκία, όπου υπάρχει και στρατόπεδο εκπαίδευσης Τζιχαντιστών, τελευταία η τουρκική ασφάλεια «ανακάλυψε» ότι λειτουργεί και νομισματοκοπείο για τις ανάγκες του Ισλαμικού Χαλιφάτου.
Το παράνομο αυτό νομισματοκοπείο, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, λειτουργεί εδώ και καιρό, κάτω από την μύτη της τουρκικής ασφάλειας που έκανε μέχρι τώρα τα στραβά μάτια, στην περιοχή Şahibey, όπου σε έφοδο της ασφάλειας συνελήφθηκαν έξη αλλοδαποί που σχετίζονται με την λειτουργία του νομισματοκοπείου. Όπως αναφέρεται, στην επέμβαση της αστυνομίας ανακαλύφθηκαν πολλά πλαστά νομίσματα που είχαν κοπεί για τις ανάγκες των Τζιχαντιστών.
Κατά τα άλλα η Τουρκία πολεμά τους Τζιχαντιστές και διαμαρτύρεται για την ρωσική επέμβαση στην Συρία!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου