Μόνο δηλητήριο αλλά με επιχειρήματα είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον Πρόεδρο Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στον οποίο καταλόγισε την υπογραφή δεκάδων αντισυνταγματικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σχεδόν αντίστοιχη ήταν και ν μεταχείριση του Βενιζέλου ο οποίος "είναι πρωταγωνιστής σε.... μία σειρά από εκκρεμείς δικογραφίες....".
Με απλά λόγια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το εδώλιο τόσο στον σημερινό Πρόεδρο Δημοκρατίας, όσο και στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.
 
«Ούτε αθώο ούτε τρέχον είναι το κλείσιμο της Βουλής» εκτιμά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστηρίζοντας ότι «στόχος είναι η παραγραφή ή η θεμελίωση επιχειρημάτων παραγραφής για όλα τα αδικήματα που έχουν τελεστεί από υπουργούς, πρωθυπουργούς και αντιπροέδρους κυβερνήσεων για την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο...»
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Κανείς δεν μπορεί να πείσει ότι αυτό το κλείσιμο, που ήταν αιφνιδιαστικό, δεν αφορούσε ένα ξέπλυμα ολκής ποινικών ευθυνών κυβερνητικών προσώπων που και σήμερα ασκούν εξουσία.
Ο κ. Βενιζέλος είναι πρωταγωνιστής σε μία σειρά από εκκρεμείς δικογραφίες....Θεωρώ ότι η κυβέρνηση κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαναν ένα πολύτιμο δώρο και στον κ. Βενιζέλο και σε άλλα πρόσωπα, που κανονικά θα έπρεπε να υποβληθούν, όπως ο κάθε πολίτης, κι όσο υπάρχει ισονομία στη χώρα αυτή, στην εξέταση των δικογραφιών που αφορούν τα πρόσωπά τους. Δεν υπάρχει πολίτης στη χώρα αυτή, για το πιο μικρό αδίκημα, ο οποίος ν΄απολαμβάνει τέτοιου είδους ασυλία».
 
Υποστηρίζει ακόμη: «Το κλείσιμο της Βουλής εμποδίζει δημοκρατικές διαδικασίες διαφάνειας, γιατί παρεμποδίζεται και η εξέταση της υπόθεσης Μπαλτάκου, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει τη διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια, παρεμποδίζεται επίσης η εξέταση δικογραφιών που αφορούν άρσης ασυλίας βουλευτών κ.λπ..... Αυτά όλα δεν είναι ενδείξεις δημοκρατικής λειτουργίας και θεωρώ ότι είναι τεράστια η ευθύνη του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος αφού έχει υπογράψει δεκάδες αντισυνταγματικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου --εκ των οποίων και το "μαύρο" στην ΕΡΤ-- σήμερα, αντί να προστατεύσει τη δημοκρατική νομιμότητα, εξυπηρέτησε κυβερνητικές και κομματικές σκοπιμότητες, εκείνων των κομμάτων που τον στήριξαν και τον ψήφισαν για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Κι επειδή είναι επίκαιρη η συζήτηση, θέλω να πω ότι αυτό αποτελεί ένα δείγμα με το τι θέλουν να κάνουν με το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και είναι ένδειξη ασφαλής για ποιον λόγο κόπτονται να εκλέξει αυτή η Βουλή, να ορίσουν εκείνοι τον επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Ακριβώς για να εξασφαλίσουν προνόμια φαλκίδευσης της δημοκρατικής λειτουργίας, τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να τους διασφαλίσει».