Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η ανάγκη δημιουργίας μιας δημοκρατικής Κεντροδεξιάς χωρίς τα πολιτικά τζάκια της ΝΔ


82371 
Οι πολίτες που ψήφιζαν μέχρι την έλευση της κρίσης Κεντροδεξιά και κάποιοι εξ αυτών συνεχίζουν να ψηφίζουν ακόμα, είναι σαφώς πολιτικοποιημένοι πολίτες, απόλυτα δημοκράτες και πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι. Είναι φιλελεύθεροι άνθρωποι, με την έννοια ότι πιστεύουν στην αξιοκρατία, στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, στην ιδιοκτησία και σε μια ισορροπία μεταξύ κρατικού και ....
ιδιωτικού τομέα.
Αυτοί οι πολίτες όμως, έχουν πέσει πολιτικά θύματα και έχουν εγκλωβιστεί, είτε από ιδεολογικούς λόγους, είτε από λόγους πολιτικού εκμαυλισμού, σε μια  παλαιοκομματική ΝΔ, στην οποία κυριαρχεί μια κλειστή πολιτική ελίτ που την αποτελούν παραδοσιακές πολιτικές οικογένειες και  οι παρατρεχάμενοι αυτών. Ένα κόμμα, χωρίς καμία εσωκομματική δημοκρατική διαδικασία και συμμετοχή (πλην της πρόσφατης διαδικασίας εκλογής του αρχηγού). Ένα κόμμα που συμφώνησε στην παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας στους δανειστές, με μοναδικό στόχο να μην κινδυνεύσει η κομματική ελίτ και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν. Αυτή η ΝΔ, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα που έχει ανάγκη η χώρα, για να βγει από την κρίση και να οδηγηθεί στο μέλλον.
Όλα τα ανήσυχα κεντροδεξιά στελέχη και οι πολίτες που δεν θέλουν να έχουν σχέση με το πιο πάνω μόρφωμα, θα πρέπει να αρχίσουν να συζητούν μεταξύ τους για το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας σύγχρονης δημοκρατικής Κεντροδεξιάς, χωρίς τις πολιτικές οικογένειες της ΝΔ. Μια Κεντροδεξιά στα αριστερά της ΝΔ ή ότι απομείνει από αυτή. Μια Κεντροδεξιά όχι αρχηγική, αλλά με απόλυτη εσωκομματική δημοκρατία.

Πέτρος  Χασάπης
 http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου