Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τσίπρας: «Στρατηγικό σχέδιο του Σόιμπλε η μονιμοποίηση της λιτότητας στην Ελλάδα»


«Ο Στουρνάρας από την αρχή ήταν μια επιλογή του Βερολίνου. Δέχεται τις διαταγές του Σόιμπλε», επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχωρεί στη γαλλική Le Monde, κατακεραυνώνοντας τον υπουργό Οικονομικών το όνομα του οποίου ακούγεται όλο και πιο έντονα για τη θέση του επικεφαλής στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει στα ύψη τους τόνους και υπογραμμίζει ότι η τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση....
του διευθύνοντα της ελληνικής τράπεζας γίνεται προκειμένου να «να βραχυκυκλώσουν και να μειώσουν τις διαπραγματευτικές ικανότητες της επόμενης ελληνικής κυβέρνησης», δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ίδιος εξηγεί πως ο κ. Σόιμπλε έχει ένα στρατηγικό σχέδιο: «Να μονιμοποιήσει για τα επόμενα 20 χρόνια τη λιτότητα στην Ελλάδα». Τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, εκφράζει την άποψη ότι η Ελλάδα δεν χρησιμοποίησε όλα τα διαπραγματευτικά όπλα της και καταγγέλλει τους ευρωπαίους ηγέτες πως «διάλεξαν τους Έλληνες πολιτικούς που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν - Σαμαρά και Βενιζέλο - και επέβαλαν τον Στουρνάρα στη θέση του Υπουργού Οικονομίας».

 http://www.koutipandoras.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου