Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ποιός Νίκος Ξανθόπουλος; Ο Χαρδούβελης είναι το "παιδί του λαού"Ο βασιλιάς Στουρνάρας «πέθανε» (έστω κι αν η «ταφή» του έγινε στην Τράπεζα της Ελλάδος) ζήτω ο νέος βασιλιάς Χαρδούβελης. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν το λιβανιστήρι στον νέο υπουργό Οικονομικών, τον οποίο μόνο με το «παιδί του λαού» Νίκο Ξανθόπουλο δεν έχουν παρομοιάσει ακόμα.
Σύμφωνα με το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ο κ. Χαρδούβελης γεννήθηκε στη φτώχεια και στις στερήσεις. Πήγε σχολείο στη Θεσσαλονίκη ...
και κατάφερε να σπουδάσει με υποτροφίες στα καλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
Διαβάστε την «αγιογραφία» Χαρδούβελη:
«Έχοντας εκπαιδευτεί από τα πρώτα χρόνια του γυμνασίου να αριστεύει για να διατηρεί την υποτροφία, ο Γκίκας Χαρδούβελης ήξερε καλά πως εκτός από το διάβασμα δεν είχε άλλα μέσα για να μπορέσει να τελειώσεις τις σπουδές του. Στη Θεσσαλονίκη έζησε οικότροφος του Ανατόλια καθόλη τη διάρκεια της φοίτησής του στο γυμνάσιο.
Όταν ανακοίνωσε στην οικογένειά του ότι έγινε δεκτός στο Χάρβαρντ και θα φύγει για Αμερική , ο πατέρας τους, εκτός από υπερηφάνεια για τον γιο του, το μόνο που μπορούσε να του προσφέρει ήταν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή.
“Όταν πήγα στο Χάρβαρντ δούλευα, αλλά αυτό ήταν απολύτως φυσιολογικό γιατί όλοι οι φοιτητές τότε δούλευαν για το χαρτζιλίκι τους. Μετά από μία ολιγοήμερα εμπειρία εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας του πανεπιστημίου, βρήκα δουλειά στην καφετέρια της σχολής».
Στην Αμερική εργάστηκε και ως security, κάνοντας τις βραδινές βάρδιες. “Νυχτοφύλακας δηλαδή”, εξηγεί. “Έτσι, λοιπόν, απέκτησα και τη μυωπία μου», λέει ο νέος υπουργός Οικονομικών, “αφού όλη τη νύχτα αναγκαστικά διάβαζα και κοιμόμουν έξι με οκτώ το πρωί για να προλάβω να πάω στα μαθήματα».

 http://www.koutipandoras.gr/article/115889/poios-nikos-xanthopoylos-o-hardoyvelis-einai-paidi-toy-laoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου