Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Κόμμα...κομμάτια η ΔΗΜΑΡ - Νέες αποχωρήσειςΣα να μην έφτανε το κείμενο των 5 βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, με το οποίο οι Δ. Αναγνωστάκης, Γ. Κυρίτσης, Γ. Πανούσης, Ν. Φούντα και Θ. Ψύρρας έθιξαν 10 σημεία για να "επανεκκινήσει η Νέα ΔΗΜΑΡ", όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν και ταρακούνησαν το... ήδη ανάστατο εσωτερικό της παράταξης, ήρθαν και νέες αποχωρήσεις. Με μία ανοιχτή επιστολή, η οποία υπογράφεται από την Κατερίνα Μέγα, τον Γιάννη Καλαφάτη και το Δημήτρη Αμανατίδη, γίνεται γνωστή η αποχώρησή τους από το..
κόμμα, κάνοντας λόγο για "προφανή έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις στελεχών και μελών που δεν ταυτίζονται με την ηγετική ομάδα".
Αναλυτικά η ανακοίνωση
"Η ελληνική κοινωνία διέρχεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια μια τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση η οποία έχει επιδεινώσει τραγικά τις ζωές όλων μας. 
Εμείς που ενταχθήκαμε και προσφέραμε στη Δημοκρατική Αριστερά το κάναμε θεωρώντας ότι πρόκειται για μια δύναμη ικανή να συσπειρώσει τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο, ικανή να διατυπώσει προτάσεις εξόδου της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν και κατέρρευσαν συνολικά μετά την πορεία του τελευταίου χρόνου και την αποτίμηση της στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο 7 Ιουνίου. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι η πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής αποφεύγει την ανάληψη των ευθυνών ακόμα και για την εκλογική εξαέρωση του κόμματος και δεν επιθυμεί τη στροφή προς μια πολιτική που θα έχει νόημα και ουσία για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. 
Η άρνηση της πλειοψηφίας να συνδράμει και η ΔΗΜΑΡ χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ηγεμονισμούς στη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς, σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, καταδεικνύει ότι τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ φοβούνται τη συμμετοχή σε μια προοδευτική συμπαράταξη που δεν θα περιορίζεται στα στενά προσωπικά τους όρια. Δυστυχώς οι αποφάσεις της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ έχουν ληφθεί και οι εσωκομματικές διαδικασίες είναι καθ’ όλα προσχηματικές.
Δεδομένου λοιπόν ότι η ΔΗΜΑΡ αρνείται να αναλάβει ρόλο στην ενότητα και την συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση πάνω σε αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση αλλά και ότι αναζητά εύσχημους τρόπους επιστροφής στο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα σε ότι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης και θεμελίωσης μιας κοινωνίας και ενός κράτους μακριά από τις παθογένειες και τους λαϊκισμούς του παρελθόντος, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. 
Η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις στελεχών και μελών που δεν ταυτίζονται με την ηγετική ομάδα και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μας στο κόμμα. Εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ενωμένη και δυνατή Κεντροαριστερά που θα διατυπώσει ρεαλιστική και κοινωνικά δίκαιη πρόταση εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια και η οποία πρέπει να διαμορφωθεί μέχρι τις ερχόμενες εθνικές εκλογές ώστε να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη και την πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

Μέγα Κατερίνα, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΜΑΡ
Καλαφάτης Γιάννης, Γραμματέας Νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ Δυτικής Αττικής
Αμανατίδης Δημήτρης, Γραμματέας Νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ Βόρειας Αττικής"


 http://www.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου