Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ (ΜΕ «ΟΚΕΥ» ΣΟΪΜΠΛΕ) ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!not sale flagΠΡΟΤΥΠΟ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ Η «ΜΕΙΩΣΗ» ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΟ 90% ΤΟΥ ΑΕΠ! ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΜΟΝΟ Η «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»…
Ο σχεδιασμός για την γενική εκποίηση της Ελλάδας προχωρεί ταχύτατα, εκπορεύεται κυρίως από την Γερμανία και στόχο έχει τη μετατροπή της Ελλάδας σε "ασπόνδυλο προτεκτοράτο" και "μπανανία" των πολυεθνικών (πρώτα απ' όλα των Γερμανικών συμφερόντων).
Η γνωστή εταιρία συμβούλων Roland Berger επεξεργάστηκε σχέδιο "διάσωσης" της Ελλάδας με βασικά χαρακτηριστικά την άμεση μείωση του χρέους και ένα ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υπό την καθοδήγηση της Ε.Ε.
Όπως αναφέρει η εβδομαδιαία οικονομική επιθεώρηση WirtschaftsWoche (WiWo), το σχέδιο προβλέπει άμεση μείωση του χρέους της Ελλάδας στο 90% του AΕΠ με τη δημιουργία εταιρείας καταπιστευτικής διαχείρισης 'Treuhand' (Τρόιχαντ) των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης.
Στην εταιρεία αυτή θα ενταχθούν οι προς ιδιωτικοποίηση φορείς και όσα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου είναι ιδιωτικοποιημένα στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, αυτοκινητόδρομοι κ.α.ακίνητα "φιλέτα" του ελληνικού δημοσίου αλλά όχι "πολιτιστικά αγαθά", πράγμα που σημαίνει ότι τα μόνα που θα εξαιρεθούν είναι πολιτιστικά μνημεία τύπου "Ακρόπολις"!
Την συνολική αξία τους υπολογίζει η εταιρία Roland Berger σε 125 δις ευρώ. Εξ αυτών προτείνει να διατεθούν τα 60 δις για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και το υπόλοιπο να αναλάβει ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης EFSF. Με τον τρόπο αυτό το χρέος της Ελλάδας "θα μειώνονταν από το 145% στο 90% του ΑΕΠ", δήλωσε στη WiWo, ο διευθυντής της Roland Berger, Μάρτιν Βίτι.
Η Wiwo επισημαίνει πως το σχέδιο έχει κοινοποιηθεί στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι "αυτές οι σκέψεις είναι στη γραμμή που σκεφτόμαστε κι εμείς".

ΑΠΟ ΤΟ http://www.iskra.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου