Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΗΛΕ-ΛΕΗΛΑΣΙΑ: ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!


Δεν έχει φραγμούς και όρια η άγρια νεοφιλελεύθερη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι ενάντια στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Από τη μια πλευρά έρχονται νέοι, επαχθέστατοι φόροι και από την άλλη πλευρά κορυφώνεται το «πετσόκομμα» μισθών και συντάξεων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σχεδιάζεται νέο φορολογικό «τσουνάμι» ενάντια στους χαμηλόμισθους, με βασικές αιχμές τα εξής:
- περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου ορίου στις 4.000 ευρώ! Σε αυτή την περίπτωση για μια ακόμη φορά το μεγαλύτερο χτύπημα θα δεχτούν και πάλι οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
- Νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, μέτρο που θα εκτινάξει τους φόρους επί των ακινήτων.
- Εξίσωση των ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, η οποία θα «γονατίσει» τα ελληνικά νοικοκυριά.
- Κατάργηση φοροαπαλλαγών, όπως η έκπτωση που παρέχεται για τις ιατρικές δαπάνες, τα ενοίκια, τα φροντιστήρια κτλ
- Αύξηση της φορολόγησης του καπνού.
- Αύξηση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.
- Κατάργηση «επιλεγμένων» φορολογικών επιστροφών.
- Καθιέρωση ενός γενικού ορίου στις συνολικές επιστροφές φόρου.
- Αύξηση των κριτηρίων για τη φορολόγηση βάσει τεκμαρτού εισοδήματος κατά 60% των ελευθέρων επαγγελματιών (βλ. νέα «χαράτσια»).
Στο μέτωπο τώρα των δαπανών οι απολύσεις και το «πετσόκομμα» μισθών και συντάξεων θα είναι άνευ προηγουμένου.
Συγκεκριμένα, τρόϊκα και κυβέρνηση σχεδιάζουν εν μέσω τηλεδιασκέψεων:
-         Μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ , τα οποία περιλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο, δραματικές μειώσεις των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του ενιαίου μισθολογίου αλλά και "κούρεμα" στις συντάξεις, ειδικά αυτές άνω των 1000 ευρώ.
Όλα δείχνουν λοιπόν ότι κυβέρνηση και τρόϊκα ετοιμάζονται να γυρίσουν τη χώρα 100 χρόνια πίσω, μετατρέποντάς την σε «μπανανία» βαλκανικού τύπου, προκειμένου να εκτοξευτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Απέναντι σε αυτή την προοπτική ο ελληνικός λαός έχει δύο επιλογές: είτε να σκύψει το κεφάλι είτε να επιδιώξει, εδώ και τώρα την ανατροπή. Την προοδευτική ανατροπή, μέσω της οποίας θα ξανακερδίσει –εκτός των άλλων- και την χαμένη του αξιοπρέπεια.

Από το www.iskra.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου