Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Άντε και στη Βουλή!


Απότομα διεκόπη το χθεσινό κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ, μετά από εισβολή 60 φοιτητών στο στούντιο. Οι φοιτητές ζητούσαν να αποκτήσει πάλι σοφέρ η Έλλη Στάη, ενώ κρατούσαν πανό που έγραφε «Να προβληθεί ξανά ο Άγνωστος Πόλεμος και το Λούνα Παρκ».
Παραμένει άγνωστο το πώς διέρρευσε η είδηση ότι οι φοιτητές μπήκαν στην ΕΡΤ, αφού κανείς δεν παρακολουθεί το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, εκτός από κάτι γριές που τα έχουν χαμένα και τις παίρνει ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση.
Ερωτηματικά υπάρχουν και για τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να εισέλθουν οι φοιτητές στην ΕΡΤ – αυτό, ακριβώς, θα αναρωτιόμαστε, όταν θα δούμε και τους Τούρκους στην Ακρόπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ραδιομέγαιρα της Αγίας Παρασκευής, οι σεκιουριτάδες άφησαν τους φοιτητές να περάσουν γιατί φοβούνται ότι θα απολυθούν και πιστεύουν πως η είσοδος των φοιτητών στην ΕΡΤ θα θορυβήσει την κυβέρνηση και θα την αναγκάσει όχι μόνο να τους κρατήσει αλλά να προσλάβει κι άλλους.
Η εισβολή των φοιτητών προκάλεσε συναγερμό και όλοι έψαχναν τον Ταγματάρχη αλλά αυτός δεν ήταν στο γραφείο του στην ΥΕΝΕΔ, γιατί είχε πάει στο ΚΨΜ και έβλεπε μπάλα στην τηλεόραση μαζί με τους λοχίες και τους φαντάρους.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος –μόλις ενημερώθηκε για την εισβολή των φοιτητών- αναζήτησε τον Νίκο Μαστοράκη για να πάει να τους πάρει συνέντευξη, ενώ ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να τον ενημερώσει αν χωράει ένα τανκ στο στούντιο της ΝΕΤ.
Ο καλός δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας δεν είχε πρόβλημα να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους οι φοιτητές, αφού –εκτός από δημοσιογράφος- είναι και ντισκ τζόκεϊ, οπότε έχει μάθει να δέχεται και παραγγελιές.
Ο καλός συνάδελφος –του Γιάννη Πρετεντέρη- δεν μπορούσε να πάρει μόνος του μια τέτοια τεράστια πρωτοβουλία, οπότε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ αναβλήθηκε τέσσερις ώρες και –για να περάσει η ώρα- οι δημοσιογράφοι και οι φοιτητές έπαιζαν μακριά γαϊδούρα στους διαδρόμους.
Τελικά, η πιο καλή και τίμια περίοδος για το δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης ήταν όταν το παρουσίαζε ο ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος. Ως ηθοποιός, είχε καλύτερη άρθρωση, ήταν πιο εμφανίσιμος και διάβαζε ό,τι του βάζανε μπροστά του, χωρίς να προσποιείται ότι είναι δημοσιογράφος.
Πάντως, όταν ξεκίνησε το δελτίο της ΝΕΤ –στο οποίο δεν προβλήθηκε το βίντεο με τις δηλώσεις των φοιτητών- , ο καλός παρουσιαστής είπε ότι του μεταφέρθηκε από τη διοίκηση της ΕΡΤ ότι η «ΕΡΤ δεν μπορεί να δεχτεί να γίνει ένα δελτίο υπό καθεστώς εκβιασμού».
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στον καλό παρουσιαστή που το είπε αυτό χωρίς να γελάσει, όσο και στην καλή δημοσιογράφο που ήταν στο παράθυρο και τον άκουγε με σοβαρό ύφος.
Πάντως, εμείς οι υπόλοιποι ξεραθήκαμε από τα γέλια ακούγοντας πως η ΕΡΤ δεν εκβιάζεται. Προφανώς, δεν εκβιάζεται από φοιτητές – οι κυβερνήσεις την κάνουν ό,τι θέλουν.
Βέβαια, παραμένει ανεξήγητος ο λόγος που οι φοιτητές θέλησαν να γνωστοποιήσουν τα αιτήματά τους εισβάλλοντας στην ΕΡΤ, αφού δεν την βλέπει άνθρωπος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές σκέφτονταν να μπουκάρουν σε στούντιο ιδιωτικού καναλιού αλλά στο Mega έχουν σαπίσει και έχουν βγάλει σκουλήκια όλοι οι τηλεδημοσιογράφοι -και μπορεί να τους κολλούσαν καμιά αρρώστια-, ενώ στον ΣΚΑΪ αφενός δεν μπορείς να μπεις χωρίς επίσημο ένδυμα στο στούντιο των ειδήσεων και αφετέρου -γύρω από τον σταθμό- υπάρχει πια και ναρκοπέδιο.
Οπωσδήποτε, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στους φοιτητές πως πέτυχαν κάτι μοναδικό: Οι φοιτητές είναι οι μόνοι που μπήκαν στην ΕΡΤ χωρίς μέσο.

http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου