Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Να γιατί μας έχουν βάλει το μαχαίρι στον λαιμό

Μια ιστορία κυκλοφορεί στην πιάτσα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που κάνει η τρόικα στην Ελλάδα και την αντιμετώπιση που έχει από κάποιους κουτοπόνηρους υπουργούς που πιστεύουν ότι έτσι θα διασώσουν το πολιτικό τους προφίλ και δεν θα στραφεί ο κόσμος εναντίον τους. Δεν έχει σημασία το όνομα του υπουργού αλλά η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή:
Έχει, λοιπόν, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας συζητήσεις με υπουργό, υφυπουργό και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Μεταξύ των μελών της τρόικας βρίσκεται και κάποιος ο οποίος γνωρίζει άψογα ελληνικά, κάτι που όμως αγνοεί ο υπουργός. Όταν, λοιπόν, η τρόικα απαιτεί κάτι, ο υπουργός γυρνά στον υφυπουργό του και του λέει: Πες τους ότι θα το κάνουμε και μετά να πάνε να γα…..
Ακούει ο τροικάνος που ξέρει ελληνικά τι είπε ο υπουργός και του επιτίθεται: Είναι ντροπή αυτά που λέτε, πώς μας συμπεριφέρεστε έτσι. Από εδώ και στο εξής η κουβέντα μαζί σας τελειώνει.
Το συμπέρασμα είναι ότι ο υπουργός, ως γνήσιος πονηρός Νεοέλληνας προσπάθησε να ξεγελάσει την τρόικα η οποία είναι αδίστακτη.
Με κάτι τέτοια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και οι δανειστές μας έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό.
Επιβεβαιώνονται έτσι όσα γράφαμε χθες: Δεν κινδυνεύουμε από την χρεοκοπία, αλλά από …την κυβέρνηση.
Μια κυβέρνηση της οποίας ο επικεφαλής αφού συκοφάντησε την προηγούμενη κυβέρνηση και διέσυρε την χώρα έφερε στην Ελλάδα το ΔΝΤ, μαζί με τον φίλο του τον Strauss- Kahn, αλλά δεν …κατάλαβε ότι για να ..σώσει την Ελλάδα έπρεπε πρώτα να πυροβολήσει … το παιδί του μπαμπά του, το βαθύ κράτος του ΠΑΣΟΚ, το πράσινο κράτος, το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”, πέστε το όπως θέλετε, το ίδιο είναι. Κι αυτό δεν μπορεί να το κάνει.
Και όπως έχουμε γράψει πολλές φορές τα μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν για τους εξής απλούς λόγους:
1. Είναι κοινωνικά άδικα
2. Καλείται να τα υλοποιήσει μια ανίκανη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι υπουργοί της οποίας ενδιαφέρονται μόνο για το πως θα γλιτώσουν, ή πως θα βολέψουν τους ψηφοφόρους τους,
3. Αφορούν ένας κράτος που διογκώθηκε από το ίδιο ΠΑΣΟΚ και το οποίο ανθίσταται τώρα απεγνωσμένα.
Γι αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μόνο φαύλους κύκλους και μαύρες τρύπες μπορεί να … παράγει
Α.Ψ. (www.antinews.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου