Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτόγνωρη και απαράδεκτη η κατάσταση στα σχολεία, καταγγέλλουν οι δάσκαλοι

Για πρωτόγνωρη και απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία κάνουν λόγο οι δάσκαλοι, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι τα έξοδα της εκτύπωσης φωτοτυπιών και DVD θα κληθούν να πληρώσουν οι ήδη υπερχρεωμένες και υποχρηματοδοτημένες σχολικές επιτροπές και οι γονείς.
Σύμφωνα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, υπάρχουν κέντρα διανομής βιβλίων που δεν έχουν κανένα βιβλίο και άλλα κέντρα που έχουν ελάχιστους από τους 126 τίτλους βιβλίων, για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το ΔΣ της ΔΟΕ καλεί:
1) Τα ΔΣ των συλλόγων να ενημερώσουν άμεσα τους συλλόγους διδασκόντων, να μην καλύψουν το πρόβλημα, να αρνηθούν κατηγορηματικά να ζητήσουν χρήματα από τους γονείς ή από κάθε λογής ιδιώτες-χορηγούς, και να προγραμματίσουν μαζί με τους συλλόγους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ) και με τους συλλόγους γονέων, κοινές συνελεύσεις ενημέρωσης και απόφασης αγώνα, ώστε να μπλοκάρουν τη διάθεση χρημάτων από τις σχολικές επιτροπές γι’ αυτό το λόγο.
2) Τους συλλόγους εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να απαιτούν την άμεση απόδοση των χρημάτων των λειτουργικών δαπανών στις σχολικές επιτροπές από τις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας (ΔΕΠ) και την άμεση κατανομή τους στα σχολεία.
3) Εκπαιδευτικούς και γονείς να συσπειρωθούν και να παλέψουν μαζί για την υπεράσπιση και διεύρυνση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και της δωρεάν παροχής βιβλίων σε όλα τα παιδιά.
Παρέμβαση εισαγγελέα
Την παρέμβαση του οικονομικού Εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» σχετικά με διαγωνισμό του Δημοσίου για την προμήθεια χαρτιού για την έκδοση σχολικών βιβλίων.
Ο εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διακριβωθεί η βασιμότητα των στοιχείων της εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία προκλήθηκε ζημιά του δημοσίου άνω του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από υπερτιμολόγηση κατά 38%, στην προμήθεια χαρτιού.
Με την εισαγγελική εντολή ζητείται από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πρωτοδικών, που θα αναλάβει την έρευνα, να εξετάσει αν τίθεται θέμα υπερκοστολόγησης υλικών και την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την προμήθεια των τετραδίων που χρησιμοποιήθηκαν για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου