Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Πολλοί βολεύτηκαν από το χάος με τα βιβλία!


O Ψυχάρης την Κυριακή μοιράζει …δωρεάν DVD με σχολικά βιβλία.
Κάποιοι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Παιδείας, βρήκαν άκρες και βιβλία και τα μοίραζαν στα παιδιά  τους.
Ο …Ελευθερουδάκης ..κατέκλεισε την Αθήνα με  αφίσες για σχολικά βιβλία.
Ο Λιβάνης γέμισε τις βιτρίνες του.
Λές να μην ήταν τόσο …αθώα τελικά η καθυστέρηση.
Γιατί πολλοί βολεύτηκαν μια χαρά!
Τι μπορεί να σκεφτεί ένας καταραμένος και …διεστραμμένος Οφις!
Ιδού και ο. . “δεκάλογος” του υπ.Παιδείας γιά την …αντιμετώπιση της έλλειψης σχολικών βιβλίων!!!
Όφις Ιοβόλος
Στο παρά πέντε της έναρξης για τη νέα σχολική περίοδο, το υπουργείο Παιδείας θυμήθηκε να ζητήσει τα περυσινά βιβλία από τους μαθητές, ώστε να διανεμηθούν στους καινούριους, ως ημίμετρο για την έλλειψη σχολικών βιβλίων που παρουσιάζεται. Σε αυτό το πλαίσιο εξέδωσε έναν δεκάλογο με ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για να καλυφθούν οι ελλείψεις. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως η χρήση των περυσινών βιβλίων είναι εφικτή στην πράξη για όσα μαθήματα δεν έχουν ασκήσεις.
 Οι δράσεις που εξήγγειλε το υπουργείο είναι
1. Αξιοποίηση και συστηματική χρήση όλων των βιβλίων, των βοηθημάτων και του πρόσθετου διδακτικού υλικού, που υπάρχουν ως περίσσευμα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και από βιβλία που επεστράφησαν.
2. Αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού που υπάρχει, στο σύνολό του, αναρτημένο στο διαδίκτυο, μια πρωτοβουλία που αναπτύχτηκε στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου».
3. Αξιοποίηση των DVD με περιεχόμενο τα σχολικά βιβλία ανά τάξη Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία λόγω του προβλήματος παρήγαγε το υπουργείο Παιδείας, μόλις εντοπίσθηκε το πρόβλημα.
4. Ανάδειξη της πρωτοβουλίας για την επαναχρησιμοποίηση των σχολικών βιβλίων.
5. Συνεργασία όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας (διοίκηση, σχολικοί σύμβουλοι και όλοι οι εκπαιδευτικοί), ώστε να υπάρξει πρόγραμμα δράσης για την αξιοποίηση κάθε πρόσφορης λύσης ανάλογα με τις ανάγκες κάθε σχολείου.
6. Στοίχιση της διοικητικής πυραμίδας (κεντρική υπηρεσία-υπηρεσία ΟΕΔΒ, Περιφερειακοί Διευθυντές, Διευθυντές Εκπαίδευσης, Διευθυντές σχολικής μονάδας) μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για καταγραφή των ελλείψεων ανά σχολική μονάδα μετά από πλήρη αποτύπωση των υπαρχόντων βιβλίων από: τις νέες εισροές βιβλίων από τον ΟΕΔΒ τα διαθέσιμα βιβλία στις αποθήκες από προηγούμενα έτη τα βιβλία που έχουν επιστραφεί από μαθητές μέσα από την καμπάνια της μαθητικής αλληλεγγύης καθώς και βιβλία που με πρωτοβουλίες των μαθητών και των γονέων έχουν διασφαλίσει οι μαθητές για προσωπική χρήση. Η καταγραφή αυτή θα ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.
7. Συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής για να οργανωθεί η επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, που μπορούν να υποστηρίξουν την αναπαραγωγή πρόσθετου διδακτικού υλικού (Δήμοι, Σχολικές Επιτροπές, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ κλπ).
8. Από τις 15, 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα γίνεται αναπαραγωγή του αναγκαίου διδακτικού υλικού – σε εβδομαδιαία βάση – που θα υποστηρίξει τους μαθητές, για τους οποίους δεν έχουν εξασφαλιστεί άλλα μέσα.
9. Προώθηση και ενίσχυση κάθε εθελοντικής πρωτοβουλίας από μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, Δήμους, τοπικούς φορείς.
10. Η πολιτική ηγεσία θα βρίσκεται πάντα κοντά στη σχολική κοινότητα για να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει κάθε πρωτοβουλία, και ιδιαίτερα την πρώτη και κρίσιμη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οργανώνοντας και άλλες πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την κάθε προσπάθεια.
-Και ο Παπαϊωάννου στο παιγνίδι
Την ίδια ώρα,εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, για τους χειρισμούς μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου  στο θέμα των ελέγχων που πραγματοποίησαν στο διαγωνισμό για την προμήθεια χάρτου που προορίζονταν για το τύπωμα των σχολικών βιβλίων, αναμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Ήδη, ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέδωσε στον κ. Καραβοκύρη το φάκελο της υπουργού Παιδείας  Άννας Διαμαντόπουλου με τα στοιχεία της υπόθεσης. Ο πρόεδρος του Ε.Σ θα τον  μελετήσει, στη συνέχεια θα ενημερώσει τον υπουργό και εκείνος θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση πειθαρχικής δίωξης ή όχι εις βάρος του κ. Νίκου Αγγελάρα,  προέδρου του αρμοδίου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε παράνομο τον επίμαχο διαγωνισμό.
Για το θέμα αυτό, ο κ. Παπαϊωάννου πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Σ στον οποίο εκτός από τα ημεροχρονολογικά στοιχεία που του έχει αποστείλει για την πορεία της υπόθεσης, η κ.Διαμαντοπούλου, έδωσε δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που αναφέρουν ότι ο κ. Αγγελάρας έχει καθυστερήσει και  σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης  έχει αποστείλει επιστολή σε τρίτο, πολιτικό, πρόσωπο με την οποία κάνει υποδείξεις για άλλη υπόθεση.
 
http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου