Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Όταν οι Γερμανοί είναι ειλικρινείς


Όταν οι Γερμανοί είναι ειλικρινείς
O Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τα σημερινά επεισόδια στη Μυτιλήνη και διαπιστώνει ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις αποδέχθηκαν συμφωνίες στο μεταναστευτικό εις βάρος της χώρας μετατρέποντάς την σε ένα απέραντο hot spot.
Ξύλο, χημικά και ένταση στη Μυτιλήνη, για μία ακόμα φορά, σε πορεία περίπου 2.000 Αφγανών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον εγκλωβισμό τους στο νησί… Οι Αρχές, οι οποίες είχαν από ημερών πληροφορίες για την κινητοποίηση, είχαν ενισχύσει τις δυνάμεις τους ώστε να αποτρέψουν τους παράνομους μετανάστες να φτάσουν στο κέντρο, κάτι που τελικά δεν επετεύχθη. Και έφθασαν και κατασκήνωσαν και αποπνικτική ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από τις φωτιές και τα δακρυγόνα.

Οι Αφγανοί διαμαρτύρονταν και για κάτι άλλο: Για τον νέο νόμο ασύλου.

Δηλαδή, για να συνοψίσουμε σε μία φράση, δεν φθάνει που μπήκαν παράνομα στη χώρα θέλουν να έχουν και άποψη για τη νομοθεσία της… Η οποία πάντως μέχρι τώρα έχει οδηγήσει σε χιλιάδες «ελληνοποιήσεις» με συνέπειες, οι οποίες δεν έχουν φανεί ακόμα. Υπήρξε ένα δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής», το οποίο περιγράφει εικόνες από το μέλλον της Ελλάδας αν η κατάσταση συνεχιστεί έτσι, με την αθρόα παράνομη είσοδο μεταναστών, στους οποίους κάποια στιγμή θα χορηγείται ελληνική υπηκοότητα, ενώ ο ελληνικός πληθυσμός θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ελεύθερη δημογραφική πτώση. Το δημοσίευμα αναφέρεται στη σχέση ομηρίας που έχει επιβάλλει ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο γερμανικό πολιτικό σύστημα με όπλο την πολυπληθή τουρκική κοινότητα στη Γερμανία. MORIA-5

Μεταφέρει ο πολύπειρος Γιάννης Μαρίνος τη συζήτηση που είχε με «κορυφαίο στέλεχος γερμανικού επιχειρηματικού κολοσσού», το οποίο του είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής πολύ αποκαλυπτικά.

«Δεν είναι τόσο ο φόβος για ένα εκ Τουρκίας κύμα μεταναστών που διακατέχει την κα Μέρκελ. Η Ελλάδα, ευτυχώς για εμάς, έχει αποδεχτεί το κλείσιμο των προς Βορράν συνόρων της, εξαναγκαζόμενη έτσι σε υποχρεωτική φιλοξενία τους. Η κα Μέρκελ τρέμει τους Τούρκους της Γερμανίας. Ήδη αυτοί ανέρχονται σε σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια, είναι πολιτογραφημένοι Γερμανοί, τα δύο εκατομμύρια από αυτούς ψηφίζουν, και στην πλειονότητά τους είναι οπαδοί του Ερντογάν. Συνεπώς είναι καθοριστικός ο ρόλος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό και η καγκελάριος έχει καταστεί πειθήνιο όργανο του Ερντογάν».
Νομίζω ότι λύνονται πολλές απορίες, για όσους έχουν ακόμα, για τις σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας, οι οποίες πάντως πηγαίνουν πολύ παραπέρα και πολύ βαθύτερα από τον εκβιασμό μέσω της τουρκικής κοινότητας. Ωστόσο, αυτή η (γνωστή) διάσταση προσθέτει μία ακόμα ερμηνεία για την υπερβολική συγκατάβαση της Άγκελα Μέρκελ απέναντι στον «δύστροπο» Ερντογάν. metanastes11-1
Επίσης, λύνει απορίες – και πάλι για όσους τις έχουν ακόμα – για το τι θα συμβεί στη χώρα αν η άφρων πολιτική διαδοχικών κυβερνήσεων στο μεταναστευτικό οδηγήσει κάποια στιγμή στο μέλλον στη συγκρότηση μουσουλμανικού πολιτικού φορέα μεταναστών σε συνεργασία με εγχώρια όργανα της Άγκυρας. Θα παρατηρήσατε και κάτι άλλο στα όσα είπε ο Γερμανός. Την εξής πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά: «Η Ελλάδα, ευτυχώς για εμάς, έχει αποδεχτεί το κλείσιμο των προς Βορράν συνόρων της, εξαναγκαζόμενη έτσι σε υποχρεωτική φιλοξενία τους».
Αυτό που όλοι γνωρίζουμε, ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις αποδέχθηκαν συμφωνίες στο μεταναστευτικό εις βάρος της χώρας και την μετατροπή της σε ένα απέραντο hot spot, καθ’ υπόδειξη και εντολή των Γερμανών το επιβεβαιώνει και ένας Γερμανός. Και προσποιούνται τώρα οι διάφοροι αρμόδιοι ότι δήθεν αναζητούν λύση, τη στιγμή που έχουν κλείσει τα… λάθος σύνορα. Αντί να σφραγίσουν τα ανατολικά και να «ανοίξουν» τα βόρεια και τα δυτικά, έχουν αφήσει ορθάνοιχτα τα πρώτα και έχουν κλείσει ερμητικά τα δεύτερα. Υπάρχει λέξη για όλο αυτό που γίνεται συνειδητά καταστρέφοντας τη χώρα. Είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό του καθενός.

 https://www.pagenews.gr/2020/02/03/apopsi/otan-oi-germanoi-einai-eilikrineis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου