Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Περί χυδαιότητας



Περί χυδαιότητας

Ο Λάμπρος Καλαρρύτης σχολιάζει στο blog του στο Pagenews.gr τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, αλλά και τα επεισόδια των ΜΑΤ με τους νησιώτες.
Η φράση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη «να και αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός» συνοδευόμενη από την αντίστοιχη χειρονομία, η οποία καταγράφηκε εν αγνοία του σε κινητό, έδωσε την ευκαιρία σε έναν ολόκληρο μηχανισμό να προσπαθήσει να εκτρέψει την προσοχή και τη συζήτηση από τα δραματικά γεγονότα στα νησιά στο εν λόγω συμβάν.
Έγινε μάλιστα εκτεταμένη χρήση του χαρακτηρισμού «χυδαία» για τη φράση και τη χειρονομία του κ. Μουτζούρη με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί απ’ όλους ανεξαιρέτως όσοι αναφέρθηκαν επικριτικά, καθώς κανείς δεν μπήκε στον κόπο, προφανώς, να αλλάξει τη διατύπωση της κυβερνητικής διαρροής.
Αυτό είχε ως συνέπεια να γυρίσει μπούμερανγκ, αν κρίνει κάποιος από τα σχόλια αναγνωστών στις ιστοσελίδες και στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς έγινε αντιληπτή η τρολατζίδικη προσπάθεια αποπροσανατολισμού λες και το θέμα ήταν ο Μουτζούρης και όχι τα όσα έγιναν στα νησιά. Πολύ περισσότερο που τόσες πραγματικές χυδαιότητες πέρασαν και περνούν ασχολίαστες από τους άγρυπνους φύλακες της πολιτικής ορθότητας. 

moutzouris11
Χυδαιότητα ας πούμε είναι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ να σπάνε με μανία τα αυτοκίνητα των κατοίκων στα νησιά λες και είναι χούλιγκαν. Χυδαιότητα είναι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ να σταματούν διερχόμενα αυτοκίνητα να κατεβάζουν τους επιβάτες να τους δένουν και να τους ξυλοκοπούν αναίτια ακόμα και τα παιδιά που επέβαιναν.  Χυδαιότητα είναι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ να λένε τους νησιώτες «τουρκόσπορους» και «γκασμάδες» επειδή προσπαθούν να αποτρέψουν την μόνιμη εγκατάσταση μουσουλμανικών πληθυσμών στα νησιά τους.
Χυδαιότητα είναι να εμπαίζουν για μία ακόμα φορά τους νησιώτες με ένα σχέδιο το οποίο στη εφαρμογή του δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάζεται.  Χυδαιότητα είναι να παπαγαλίζουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι τα περί «κλειστών κέντρων» όταν τα κέντρα θα είναι ανοιχτά και οι «φιλοξενούμενοι» θα είναι υποχρεωμένοι να γυρνούν μόνο το βράδυ για ύπνο. Χυδαιότητα είναι να υποστηρίζεις ότι θα λύσεις το πρόβλημα με κέντρα των πέντε έως επτά χιλιάδων όταν τόσοι φθάνουν κάθε μήνα τώρα που είναι χειμώνας.
Χυδαιότητα είναι να επιδοτείς με μετρητά και να παρέχεις δωρεάν στέγη, οικοσκευή και υπηρεσίες ΔΕΚΟ σε παράνομα εισελθόντες Ασιάτες και Αφρικανούς όταν Έλληνες ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε και εκατομμύρια βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Χυδαιότητα είναι να παρέχεις όλα τα παραπάνω σε παράνομους μετανάστες από 90 χώρες όταν πραγματοποιούνται χιλιάδες πλειστηριασμοί σπιτιών Ελλήνων οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα στεγαστικά τους σε μία χώρα που την χρεοκόπησε το ίδιο το πολιτικό σύστημα που τους βγάζει τώρα έξω από τα σπίτια τους.

 epeisodia11
Χυδαιότητα είναι να χάνουν Έλληνες τα σπίτια τους από τις τράπεζες τις οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιήσει τέσσερις φορές και στα οποία σπίτια που θα χάσουν ΜΚΟ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ετοιμάζεται να βάλει επιδοτούμενους παράνομους μετανάστες με την αγαστή συνεργασία των ελληνικών κυβερνήσεων. Χυδαιότητα είναι να βγαίνουν εν χορώ διαδικτυακά τρολ, δημοσιογράφοι, «δημοσιογράφοι» και παρατρεχάμενοι και να παραπληροφορούν ότι οι αντιδρώντες στα νησιά είναι «ακροδεξιοί», «ακροαριστεροί», «Χρυσή Αυγή», «υποκινούμενοι» και να αγνοούν σκοπίμως τους πραγματικούς λόγους της εξέγερσής τους.
Χυδαιότητα είναι να βγαίνουν διάφοροι και να λένε ξεδιάντροπα ότι οι κάτοικοι των νησιών αντιδρούν γιατί με τα κλειστά κέντρα «θα χάσουν τη μάσα». Χυδαιότητα είναι εντέλει είναι να προσεγγίζει η χώρα με ταχύτητα το παγόβουνο και μία παρηκμασμένη ελίτ με τα απάρτιά της να διαμαρτύρεται για τη γλώσσα του λοστρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου