Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Η κατασκευή του "αντισημιτισμού" για την ενοχοποίηση των Ελλήνων

ΑΠΟ ΤΟ "mandataapoekso"
Κυκλοφορεί από τοίχο σε τοίχο του facebook μια είδηση ότι έγινε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον αντισημιτισμό των Ελλήνων και έβγαλε αποτέλεσμα ότι το 40% των ερωτηθέντων συμφωνεί ή… δεν διαφωνεί με την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους ναζί!

Το θέμα βγήκε από το σάιτ thecaller.gr αλλά εγώ το πρωτοδιάβασα σε… παρακείμενο τοίχο με σχόλια μάλιστα ότι αξίζουν τα χειρότερα σε αυτό το 40% που απάντησε έτσι. Είδα και σε άλλους τοίχους, με αφορμή αυτό το θέμα, τα συνήθη σχόλια για τη… σκατοψυχιά των Ελλήνων (είναι της μόδας για ορισμένους κύκλους η επίδειξη όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μίσους για την Ελλάδα και τους Έλληνες διαμέσου της γενίκευσης ορισμένων φαινομένων και συμπεριφορών που πράγματι υπάρχουν σε μειοψηφίες πολύ συγκεκριμένες αλλά σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού).



Σπεύδω να δηλώσω ότι… αν πράγματι υπήρξε τέτοια έρευνα με τέτοια ερώτηση και πράγματι κάποιοι απάντησαν έτσι, πράγματι τους αξίζουν τα χειρότερα!

Ωστόσο, επειδή η είδηση μου φάνηκε σοκαριστική, προσπάθησα να το ψάξω και ιδού τι βρήκα.

Βρήκα λοιπόν πρώτα απ’ όλα αυτό που προανέφερα, ότι το θέμα άνοιξε από την ιστοσελίδα thecaller.gr.

Όμως, το thecaller.gr δεν έκανε τίποτε άλλο από το να αντιγράψει είδηση από την ηλεκτρονική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η οποία είχε δημοσιευθεί… ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ!

Συνεπές το thecaller.gr στο… πώς ασκείται η δημοσιογραφία σήμερα στην Ελλάδα, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΥΤΕ ΤΗ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Η ΕΙΔΗΣΗ.

Αλλά και στην ηλεκτρονική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (όπως και στο thecaller.gr) ο τρόπος που παρουσιαζόταν η είδηση άφηνε πολλά κενά στα μάτια τα δικά μου για το αν ίσχυε πραγματικά!

Προσπάθησα λοιπόν να ψάξω… όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική πηγή, δηλαδή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – διότι αν υπήρχε τέτοια έρευνα με τέτοιο ερώτημα και τέτοιο αποτέλεσμα, δεν υπήρχε λογικά περίπτωση να μην έχει δημοσιευθεί λεπτομερώς ώστε να τη δούμε αναλυτικά, δηλαδή να δούμε σε πόσους τέθηκε το ερώτημα, με ποια μέθοδο, πόσοι απάντησαν ότι δεν συμφωνούν με την εξόντωση των Εβραίων από τους ναζί, πόσοι ότι συμφωνούν και πόσοι ότι… δεν διαφωνούν!

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΨΑΞΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ.

Βρήκα όμως κάτι άλλο.

Δηλαδή ότι πράγματι υπήρξε έρευνα από το γερμανικό ίδρυμα Heinrich Böll (Heinrich Böll Stiftung) και το ελληνικό παράρτημά του με θέμα «Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα», στην οποία ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας – και τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δημοσιεύθηκαν αναλυτικά (με πίνακες, συμπεράσματα, σχόλια κλπ., έτσι όπως πρέπει να παρουσιάζεται μια τέτοια έρευνα δηλαδή) το 2017!

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για την ίδια έρευνα.

Μονάχα που…

… όπως είπαμε, η έρευνα δεν έγινε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έγινε από το παραπάνω γερμανικό ίδρυμα και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας απλώς συμμετείχε…

… και το σημαντικότερο…

… ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ!

Φυσικά και αυτή η έρευνα… κάθε άλλο παρά αθώα είναι – και προσπαθεί με το ζόρι να βγάλει ότι η Ελλάδα είναι… η χειρότερη χώρα της Ευρώπης σε αντισημιτισμό!

Έτσι κατηγορεί για αντισημιτισμό… δικαίους και αδίκους, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι… το ΚΚΕ!

Στην περίπτωση, όμως, του ΚΚΕ μαρτυρά χωρίς ξύλο, διότι… θεωρεί ότι…

«στον χώρο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο έμμεσος αντισημιτισμός εμφανίζεται ως αντι-ιμπεριαλισμός, αντίθεση στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολιτικές του Κράτους του Ισραήλ».

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ… ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ! ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ!


Κατά τα άλλα τα περισσότερα ερωτήματα της έρευνας είναι διατυπωμένα με πονηρό τρόπο, έτσι ώστε να οδηγήσουν τους ερωτώμενους σε «αντισημιτικές» απαντήσεις.

Π.χ. αν «οι Εβραίοι εκμεταλλεύονται το ολοκαύτωμα για να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση από τα διεθνή κέντρα αποφάσεων» - το ότι οι περισσότεροι συμφωνούν, δεν σημαίνει ότι είναι «αντισημίτες» αλλά ότι αναφέρονται στην πολιτική του κράτους του Ισραήλ, το οποίο στήριξε την ίδια του την ίδρυση και στη συγκίνηση που προκάλεσε το ολοκαύτωμα. Το ότι το διαπιστώνουν αυτό, ούτε «αντισημιτισμό» δείχνει ούτε, πολύ περισσότερο, ότι… εγκρίνουν το ολοκαύτωμα!

Ή αν «οι Εβραίοι έχουν πολύ μεγάλη δύναμη στον κόσμο των επιχειρήσεων»! Φυσικά, οι περισσότεροι συμφωνούν, διότι οι ιστορικές συνθήκες ΠΡΑΓΜΑΤΙ έκαναν τους Εβραίους να έχουν αυτή τη δύναμη. Η διαπίστωση αυτή, όμως, δείχνει… αντισημιτισμό; Τι να πούμε για να μην είμαστε… αντισημίτες, ότι δεν έχουν δύναμη; Κάθε λαός κάπου έχει δύναμη, π.χ. οι Έλληνες στη ναυτιλία και στον τουρισμό, οι Ισλανδοί στην αλιεία, οι Ιάπωνες στην παραγωγή βιομηχανικών καταναλωτικών αγαθών κλπ., κλπ. Είναι κακό αυτό από μόνο του;

Ή αν «το Ισραήλ συμπεριφέρεται στους Παλαιστίνιους όπως ακριβώς συμπεριφέρθηκαν οι ναζί στους Εβραίους»! Φυσικά όσοι ξέρουν τι τραβάνε οι Παλαιστίνιοι σπεύδουν να συμφωνήσουν χωρίς να προσέξουν τη λέξη «ακριβώς» - καθώς βέβαια το «ακριβώς» είναι… ανακριβές διότι… δεν το παίρνει στις σημερινές συνθήκες το κράτος του Ισραήλ να κάνει «ακριβώς» το ίδιο. Όμως είναι ψέματα ότι το κράτος του Ισραήλ έχει ΠΟΛΛΟΥΣ τρόπους συμπεριφοράς απέναντι στους Παλαιστίνιους οι οποίοι θυμίζουν αυτά που έπαθαν οι ίδιοι οι Εβραίοι στο παρελθόν (και όχι μόνο από τους ναζί);

Υπάρχουν κι άλλα μαργαριτάρια, καθώς και ξεκάθαρη προσπάθεια να βγουν… ψεκασμένοι και αντισημίτες ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ… ΜΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ - ΑΣΤΟΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ με διάφορους «περίτεχνους» συσχετισμούς που γίνονται στην έρευνα, του στυλ «όποιος απάντησε ότι η κρίση επιβλήθηκε στην Ελλάδα από ξένα κέντρα, είναι πιο αντισημίτης από όποιον απάντησε το αντίθετο» (ράβδος εν γωνία, άρα βρέχει).

Όπως και νάχει… παραθέτω την έρευνα πιο κάτω για να τη δει όποιος θέλει και να βγάλει συμπέρασμα.

Η ουσία είναι ότι ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

Και το δικό μου ερώτημα είναι… ΓΙΑΤΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΩΣ «ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟΣ» ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ, ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΕΝΑ ΨΕΜΑ;

Στην πλειοψηφία του πάντως… ο ελληνικός λαός δεν είναι τέτοιος (όσο κι αν υπάρχουν πράγματι μειοψηφικά τέτοιες απόψεις ανάμεσά μας, όπως άλλωστε υπάρχουν σε όλους τους λαούς), καθώς και από την ίδια την έρευνα φαίνεται ότι στο ερώτημα αν «πρέπει να αφήσουμε το ολοκαύτωμα πίσω μας;», το 49,49% απάντησε ότι «διαφωνεί απόλυτα» και το 13,78% ότι «διαφωνεί».

ΚΑΝΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΧΑΡΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΔΕΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
Εδώ η έρευνα: protocolswithoutzion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου