Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ψευδοεπιχειρήματα και ύβρις


Ψευδοεπιχειρήματα και ύβρις
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο Pagenews.gr για τη διαφορά που έχουν οι Έλληνες μετανάστες σε σχέση με τους αφροασιάτες που καταφθάνουν συνεχώς στην Ελλάδα.
Έχουμε συνηθίσει από τους καθ’ έξιν υπερασπιστές της λαθρομετανάστευσης να επιστρατεύουν κάθε είδους επιχείρημα για να πείσουν ότι δεν πρέπει να πολυδιαμαρτυρόμαστε για αυτό που συμβαίνει. Πέρα από τα συνήθη, ότι είναι «ρατσιστές», «φασίστες», «ξενοφοβικοί» κλπ αυτοί που ενίστανται και προειδοποιούν ότι το φαινόμενο έχει εδώ καιρό λάβει διαστάσεις κανονικού
εποικισμού και αποσταθεροποίησης ολόκληρων περιοχών της χώρας, υπάρχει μία δημοφιλής ατάκα που την ξεστομίζουν με την αυταρέσκεια του βλακός που νομίζει ότι είπε εξυπνάδα: «Και οι Έλληνες πήγαν μετανάστες».

Είναι κάπως ψυχοφθόρο να πρέπει να απαντάς στον ανόητο ή στον συμπλεγματικό που μισεί τη χώρα του ότι οι Έλληνες ως μετανάστες και ως μεταναστευτικό ρεύμα συνολικά δεν είχαν καμία σχέση με το ασιατικο-αφρικανικό συνονθύλευμα από 90 χώρες που μπουκάρει παρανόμως κατά χιλιάδες στη χώρα.

Είναι πολλές οι διαφορές των δύο φαινομένων και μόνο όποιος είναι αμόρφωτος και έχει άγνοια ιστορίας ή σκοπιμότητα δεν τις κατανοεί ή, στην τελευταία περίπτωση, κάνει ότι δεν τις καταλαβαίνει. Κατ’ αρχάς υπάρχει πολιτισμικό χάος μεταξύ των δύο περιπτώσεων. Οι Έλληνες πήγαν ως οικονομικοί μετανάστες  σε χώρες με τις οποίες υπήρχαν διαφορετικές πολιτισμικές αποχρώσεις, πχ Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, αλλά όχι δομικές ασύμβατες πολιτισμικές διαφορές. Γι’ αυτό και ενσωματώθηκαν, εξελίχθηκαν κοινωνικά και οικονομικά στις νέες πατρίδες τους, σε πάμπολλες περιπτώσεις διέπρεψαν και έγιναν αποδεκτοί ως θετική συνιστώσα στα φιλοξενούντα έθνη. Το ίδιο συνέβη και με άλλους ευρωπαϊκούς ή μη λαούς που είχαν μεταναστευτικό ρεύμα, όπως οι Ιταλοί και οι Εβραίοι.
Η σύγκριση της αθρόας παράνομης εισόδου δεκάδων χιλιάδων αφροασιατών στην Ελλάδα, με τη μετανάστευση των Ελλήνων είναι απλά ηλίθια ή υποβολιμαία. Δεν αναφέρθηκε ποτέ ότι αποσταθεροποιήθηκε χώρα ή κινδύνευσε με αποσταθεροποίηση από λαθραία είσοδο χιλιάδων Ελλήνων ή ότι οι Έλληνες γκετοποιήθηκαν, δεν ενσωματώθηκαν, δεν έμαθαν τη γλώσσα, θέλησαν να επιβάλλουν το αντίστοιχο της Σαρίας εκεί που πήγαν, οι απόγονοί τους τρίτης γενιάς πήγαν εθελοντές σε τρομοκρατικές οργανώσεις τύπου ISIS και αποκεφάλιζαν Δυτικούς. Αυτά τα περιστατικά προφανώς  δεν αφορούν στο σύνολό τους αυτούς που έρχονται στην Ευρώπη γενικώς και στην Ελλάδα ειδικώς από μουσουλμανικές χώρες, αλλά όλα τα ανάλογα συμβάντα προέρχονται  από αυτούς. Ούτε από Πολωνούς, ούτε από Ρώσους, ούτε από Εσθονούς.

Στη Βρετανία και τη Σουηδία υπάρχουν ολόκληρες περιοχές που έχουν μετατραπεί σε μουσουλμανικές no ho zones από μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς. 

Δεν είναι όλες οι μεταναστεύσεις ίδιες, οι διαφορετικοί αριθμοί παράγουν διαφορετικά αποτελέσματα, δεν είναι όλα τα θρησκευτικά και πολιτισμικά υπόβαθρα ίδια και δεν είναι όλα συμβατά μεταξύ τους. Είναι άλλο πράγμα να πάνε σε μία εικοσαετία 150 χιλιάδες Έλληνες χριστιανοί σε μία κατά βάση χριστιανική χώρα 180 εκατομμυρίων (ΗΠΑ 1960) και άλλο 200 χιλιάδες μουσουλμάνοι σε δυο χρόνια σε μία γηράσκουσα χριστιανική χώρα 10 εκατομμυρίων, η οποία έχει και μεταναστευτικό ρεύμα εξόδου εκατοντάδων χιλιάδων όπως η Ελλάδα. Τι δεν καταλαβαίνουν ή τι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν; 1512544024664_metanastes
Στην Γερμανία των 84 εκατομμυρίων, τέσσερα εκατομμύρια Τούρκοι παραμένουν στο μεγαλύτερο ποσοστό γκετοποιημένοι, χωρίς πολλοί να μιλούν καν τη γλώσσα και με τις νέες γενιές να έχουν πρωτίστως αναφορά στην… Τουρκία και όχι στη Γερμανία. Όλα αυτά, δηλαδή η κοινή λογική και η ζώσα εμπειρία, είναι ψιλά γράμματα για τους ιδεοληπτικούς, του έχοντες σκοπιμότητα ή τους ανίδεους. Υπάρχουν και περιπτώσεις, όμως που η δήθεν επιχειρηματολογία ξεφεύγει από τα όρια ακόμα και της προπαγάνδας και γίνεται κανονική ύβρις.
«Και τότε οι Έλληνες μπήκαν ως λαθραίοι γιατί τους… ζητούσαν διαβατήρια, είχαμε τα ίδια γεγονότα που ζούμε τώρα στις παραμονές της Μικρασιατικής Καταστροφής». Η εξίσωση των παράνομων μεταναστών προερχομένων από 90 χώρες κυρίως της Ασίας και της Αφρικής με τους Έλληνες της Ιωνίας οι οποίοι ήρθαν το ’22 μετά την Καταστροφή ανήκει στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Και επιβεβαιώνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα δεν είναι οι όποιοι «έξω» και τα σχέδιά τους αλλά οι εγχώριοι εκούσιοι και ακούσιοι απολογητές τους οι οποίοι έχουν συμφιλιωθεί σε τέτοιο βαθμό με τον συνειδητό ή ασυνείδητο ρόλο τους που δεν αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι το νόημα των όσων λένε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου