Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Τι μας λένε οι άνθρωποι; Ότι ο Πρόεδρος είναι ένας προδότης;

Τι μας λένε οι άνθρωποι; Ότι ο Πρόεδρος είναι ένας προδότης;
Του Άριστου Μιχαηλίδη από τον Φιλελεύθερο
Πού θέλουν να μας οδηγήσουν, άγνωστο. Ωστόσο, το σενάριο είναι εφιαλτικό. Την ώρα που απέναντί μας έχουμε μια Τουρκία σε πλήρη ανάπτυξη κι επιδιώκει να μας εξοντώσει, διότι περί αυτού πρόκειται ας μην γελιόμαστε, στο εσωτερικό μέτωπο το μόνο που βρίσκεται σε ανάπτυξη είναι η εκστρατεία που θέλει να αποδείξει ότι στις συνομιλίες του Κραν Μοντάνα η Τουρκία μάς πρόσφερε στο πιάτο τη λύση, με κατάργηση εγγυήσεων και αποχώρηση κατοχικού στρατού, αλλά ο Νίκος Αναστασιάδης τα απέρριψε όλα για να κερδίσει δεύτερη προεδρική θητεία.
Γράφει σενάρια πολιτικής φαντασίας ο Μακάριος Δρουσιώτης κάθε Κυριακή στον Πολίτη και στη Cyprus Mail, τα αρπάζει στη συνέχεια το ΑΚΕΛ και τα κάνει επιστήμη. «Ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν στον πρώην σύμβουλο του Προέδρου Αναστασιάδη κ. Μακάριο Δρουσιώτη» για όσα του καταλογίζει, έλεγε χθες σε ανακοίνωσή του. Αλλά όσα καταλογίζει στον Αναστασιάδη
ο πρώην σύμβουλος του είναι όσα του καταλογίζει και το ΑΚΕΛ τα τελευταία δυο χρόνια, μετά από το Κραν Μοντάνα. Ως να ανταλλάζουν μεταξύ τους σενάρια και τα παρουσιάζει πότε ο ένας και πότε ο άλλος. Ακόμα και το σούσουρο που προκάλεσε ο Άντρος Κυπριανού στο περιβόητο ντιμπέιτ για το ότι ο Αναστασιάδης κάνει μελέτες για διχοτόμηση της ΑΟΖ, το είχε γράψει ο Μακάριος δέκα μέρες πριν κορυφωθεί από τον κ. Κυπριανού. Η διαφορά είναι ότι ο Μακάριος έχει και τη δημοσιογραφική ευχέρεια να τα διανθίζει με φαντασία και να τα κάνει σαν παραμύθια με άσχημο τέλος. Ακόμα και ο στενός συνεργάτης του ΑΚΕΛ στα κατεχόμενα, ο Τουφάν Ερχιουρμάν, ρωτήθηκε, σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη, εάν ισχύει ότι η Άγκυρα έκανε υποχώρηση στο θέμα των εγγυήσεων στο Κραν Μοντάνα, και είπε ότι «δεν μπορώ να το πω υποχώρηση, αλλά, ναι, έκανε μια σειρά από κινήσεις, αλλά όχι τόσες όσες έγραψε ο Μακάριος Δρουσιώτης». Γιατί ζητούν, ξανά και ξανά, να απαντήσει ο Πρόεδρος, αφού απαντούν οι συνεργάτες τους;
Το τι πρότεινε η Τουρκία στο Κραν Μοντάνα είναι γνωστό, συζητήθηκε σε έκταση τα τελευταία χρόνια, το ξαναδημοσιεύουμε σήμερα στη σελίδα 6. Αυτή τη στιγμή, η προσπάθεια που γίνεται να αποδειχθεί ότι ευθύνεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για το ναυάγιο δεν έχει άλλο αντίκτυπο παρά στην πλήρη αθώωση της Άγκυρας, ακόμα και για τις αντιδράσεις της που ακολούθησαν: Την επίθεση στην ΑΟΖ, τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο, το ροκάνισμα του Ακιντζί, τις απειλές για προσάρτηση. Διότι η λογική συνέπεια όσων επιρρίπτονται στον Αναστασιάδη δεν οδηγεί την κοινή γνώμη σε άλλη σκέψη παρά στο ότι αφού η Τουρκία προσπάθησε για τη λύση κι εμείς την μπλοκάραμε είναι δικαιολογημένη τώρα να τραβάει άλλο δρόμο με προκλήσεις και εισβολές και εποικισμό της Αμμοχώστου. Συνειδητά ή ασυνείδητα αυτό επιτυγχάνουν, ακόμα κι αν στόχος είναι μόνο ο Αναστασιάδης.
Το πιο αστείο είναι ότι επειδή για ανεξήγητους λόγους δεν θέλουν να αποδεχτούν την τουρκική αδιαλλαξία, βασίζουν όλη τη σεναριολογία στο ότι τα τίναξε όλα στον αέρα ο Αναστασιάδης για να ξαναβγεί Πρόεδρος. «Όταν στο Κραν Μοντάνα έγινε αντιληπτό ότι η Τουρκία θα έκανε κίνηση στο ζήτημα των εγγυήσεων, ο Αναστασιάδης, αντί να υποβάλει τα αιτήματά του, συναντήθηκε μυστικά με τον Τσαβούσογλου και του πρότεινε τη λύση δύο κρατών, για να κυβερνήσει για άλλα πέντε χρόνια τον νότο» έγραφε ο Μακάριος (9/2/2020). Και το ΑΚΕΛ αυτό λέει από το Κραν Μοντάνα μέχρι σήμερα. Αυτό κι αν είναι παραμύθι για μικρά παιδιά, όμως. Ας το σκεφτεί ο καθένας. Ποιος θα κυβερνούσε αν ο Αναστασιάδης υπέγραφε τη λύση; Θα έφευγε αυτός για να κυβερνήσει άλλος; Αν έλυνε το Κυπριακό, έτσι όπως θέλουν να το λύσει οι Τούρκοι και οι πρώην σύμβουλοί του, μπορεί να κυβερνούσε, που λέει ο λόγος, μέχρι να βγει η ψυχή του. Ή η δική μας.Υ.Γ.: Ο Μ. Δρουσιώτης εργάστηκε ως σύμβουλος του Προέδρου Αναστασιάδη. Όταν τα έκαναν θάλασσα με το συμβόλαιο της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη έχασε τη θέση του συμβουλάτορα. Πήγε, όμως, πέντε χρόνια στις Βρυξέλλες με τον Χρήστο Στυλιανίδη κι ήλπιζαν μαζί για άλλα πέντε. Τυχαίως, τα σενάρια που παρουσιάζουν τον Αναστασιάδη ως προδότη (τι άλλο είναι αν πέταξε με τόση ευκολία τη λύση;) ξεκίνησαν όταν αρνήθηκε να διορίσει τον Στυλιανίδη για δεύτερη θητεία. Προηγουμένως, τα έλεγαν μόνο στα παρασκήνια. Κατά τα άλλα, παλεύουν όλοι για το καλό μας, μην ανησυχείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου