Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Γερμανός διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου: «Τα μάρμαρα του Παρθενώνα ανήκουν στους Βρετανούς, όχι στους Έλληνες»

Δεν φτάνει που είναι κλεμμένα, το Βρετανικό Μουσείο εκτός από την άρνησή του να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα προχωράει και σε τρομερά προσβλητικές δηλώσεις.
Συγκεκριμένα, ο Γερμανός διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου Χάρτβιγκ Φίσερ, απέκλεισε ακόμη και το ενδεχόμενο δανεισμού τους εάν πρώτα η Ελλάδα δεν αποδεχθεί ότι ανήκουν… στους Βρετανούς!
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν σε συνέντευξη που έδωσε ο Χάρτβιγκ Φίσερ στην εφημερίδα «Τα Νέα», χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη μετατόπισή τους στο Λονδίνο δημιουργική πράξη.
Ο Χάρτβιγκ Φίσερ, διακεκριμένος ιστορικός Τέχνης, είπε ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στους επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου και ότι αν η χώρα μας δεν το αποδεχθεί αυτό, τα Γλυπτά δεν πρόκειται να επιστραφούν μόνιμα, ούτε καν με το ενδεχόμενο του επ’ αόριστον δανεισμού.

«Μπορώ να καταλάβω ότι οι Έλληνες έχουν μια ιδιαίτερη και παθιασμένη σχέση με αυτό το κομμάτι της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και θέλουν να δουν όλα τα Γλυπτά του Παρθενώνα την Αθήνα», είπε ο Χάρτβιγκ Φίσερ. «Εμείς εκθέτουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα μέσα σε ένα πλαίσιο παγκόσμιων πολιτισμών, προβάλλοντας επιτεύγματα από όλον τον κόσμο κάτω από την ίδια στέγη, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η ιστορία του μνημείου «εμπλουτίζεται από το γεγονός ότι κάποια τμήματά του εκτίθενται στην Αθήνα και άλλα στο Λονδίνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου