Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι που ρίχνουν «πόρτα» στον ΣΥΡΙΖΑ και «αδειάζουν» την ΑΥΓΗ


Σε εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το «κύμα» άρνησης της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, από υποψήφιους δημάρχους και δημοτικές παρατάξεις.

Συγκεκριμένα λίγο μετά την έλευση της νέας χρονιάς η εφήμεριδα «Αυγή» έσπευσε να δημοσιεύσει τα πρώτα 99 ονόματα υποψήφιων δημάρχων, οι οποίοι κατέρχονται στην «μάχη» του Μαΐου με το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος.

Ωστόσο τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά για την Κουμουνδούρου, καθώς μετά την δημοσίευση της λίστας της «Αυγής», η οποία μοιράζει χρίσματα σε υποψηφίους σε ολόκληρη την επικράτεια, ακολούθησαν απανωτές επιστολές και δηλώσεις από πολλούς επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων που «αδειάζουν» την «Αυγή» και αρνούνται το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ.



Η κίνηση απόγνωσης μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ να παράσχει έμμεση στήριξη σε υποψήφιους δημάρχους μέσω της «Αυγής», η οποία στους κύκλους της Αυτοδιοίκησης ερμηνεύται ως πράξη απελπισίας που φανερώνει την έλλειψη αξιόλογων στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο κυβερνών κόμμα και προμηνύει το «βατερλώ» που θα ακολουθήσει στις κάλπες του Μαΐου.

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι αρνήθηκαν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ:

Δήμος Αποκορώνου, Υποψήφιος Δήμαρχος κ.Στ.Σγουράκης

– Δήμος Αργιθέας, Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ανδρ.Στεργίου

– Δήμος Κατερίνης, Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γ.Νταντάμης

– Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Π. Νάνος

– Δήμος Μαλεβιζίου, Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μ.Μποκέας

– Δήμος Μουζακίου, Υποψήφια Δήμαρχος κα Π.Ντούρβα,

– Δήμος Παλαμά, Δήμαρχος κ. Γ.Σακελλαρίου,

– Δήμος Σπάρτης, Δήμαρχος κ. Β.Βαλιώτης,

– Δήμος Φαιστού, Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γ.Νικολακάκης.

Ακολουθούν τα πλήρη κείμενα των υποψήφιων δημάρχων που διαψεύδουν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ:



ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ

Επιστολή κ. Σταμάτη Ι. Σγουράκη, Υποψηφίου Δημάρχου

“ “Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το όνομά μου είναι μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων που στηρίζονται από το Σύριζα, σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας ΑΥΓΗ.

Μετά από 20 και πλέον χρόνια ενασχόλησης στην τοπική αυτοδιοίκηση έχω διδαχτεί και αυτό διαλαλώ πάντα και ξεκάθαρα σε κάθε παρέμβασή μου, ότι η μόνη στήριξη που χρειάζομαι και ζητώ είναι από τον πολίτη του Αποκόρωνα.

Δεν ζήτησα ποτέ και δεν θα ζητήσω καμία πολιτική στήριξη σε έναν αγώνα που ξεκινήσαμε μαζί με πολλούς συνεργάτες δημιουργώντας έναν πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με πλουραλισμό και με την απόφαση να δώσουμε ότι μπορούμε από τον εαυτό μας για τον Αποκόρωνα.

Δεν αποδέχομαι τον ρόλο του στηριζόμενου από κανένα κόμμα και θα είμαι αυτός που θα συνεργαστεί σαν Δήμαρχος Αποκορώνου με όλους τους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις για το καλό του Αποκόρωνα και των κατοίκων του.”



ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ

Επιστολή κ. Ανδρέα Στεργίου, Υποψηφίου Δημάρχου

“ Με ειλικρινή έκπληξη ενημερώθηκα πως, σε σχετικό ρεπορτάζ, με συμπεριλάβατε στους υποψηφίους Δημάρχους που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως προσωπικά ποτέ να έχω διεκδικήσει στήριξη από κανέναν κομματικό φορέα.

Η προσπάθειά μας στον ορεινό Δήμο Αργιθέας είναι αμιγώς αυτοδιοικητική, ακομμάτιστη και πολυσυλλεκτική. Πλαισιώνεται από καταξιωμένους συμπολίτες μας όλων των πολιτικών χώρων και δεν έχει ούτε επιθυμεί να αποκτήσει κομματική απόχρωση.

Αυτό είναι γνωστό στην τοπική μας κοινωνία και απολύτως ξεκάθαρο.

Παρακαλώ όπως προβείτε σε άμεση σχετική διόρθωση του ρεπορτάζ στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, καθώς και σε δημοσίευση της παρούσας συνοπτικής επιστολής, όχι μόνο προς αποκατάσταση της αλήθειας, αλλά και για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των αναγνωστών σας.Ευχαριστώ θερμά.”



ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Επιστολή κ.Γεώργιου Δ. Νταντάμη,

Υποψηφίου Δημάρχου, Επικεφαλής του Ανεξάρτητου Συνδυασμού “Ανανέωση Τώρα”

“ Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της ορθής ενημέρωσης των αναγνωστών σας, αναφορικά με το δημοσίευμά σας στις 2 Ιανουαρίου με τίτλο «Στη μάχη για την αναμέτρηση του Μαΐου», όπου συγκαταλέγομαι ανάμεσα στους «νέους επικεφαλής που έχουν εκλέξει οι δημοτικές παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ», θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:

Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» για τον Δήμο Κατερίνης δεν διεκδικώ τη στήριξη ή το χρίσμα παρατάξεων. Επιθυμώ όμως το σεβασμό όλων των κομμάτων και παρατάξεων γιατί είμαστε εκφραστές του συνόλου της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο  συνδυασμός μας είναι ανεξάρτητος, ακομμάτιστος και πολυσυλλεκτικός. Όπως ανέφερα και στην πρώτη συνέντευξη τύπου που έδωσα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις 14 Μαρτίου του 2018, για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου: «Ο Δημοτικός συνδυασμός του οποίου θα ηγηθώ στις επόμενες εκλογές μπορεί να είναι ανεξάρτητος και ακομμάτιστος, δεν είναι όμως «άχρωμος» και απολίτικος. Συγκροτείται από προσωπικότητες με ιδιαίτερες επιδόσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην κοινωνική δράση, στους εργασιακούς χώρους, στις επιχειρήσεις, στις επιστήμες, στις τέχνες και στα γράμματα».

Είμαστε ένας συνδυασμός νίκης που έχει υποψηφιότητες από διάφορα κόμματα, επαγγέλματα και πολιτισμικές καταβολές. Αποτελούμε μια δυναμική ομάδα που έχει βρει έναν μοναδικό τρόπο να συνθέτει απόψεις και να συνεργάζεται με στόχο να πετύχει την ανανέωση στον Δήμο Κατερίνης.

Παρακαλώ να προχωρήσετε στην άμεση διόρθωση της ανακριβούς αυτής είδησης με τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής στο έντυπο και ηλεκτρονικό σας μέσο.”



ΔΗΜΟΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

κ. Παναγιώτης Νάνος, Υποψήφιος Δήμαρχος, 4 Ιανουαρίου, “Δήλωση στον τύπο της Καρδίτσας για την ανεξαρτησία του Συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, η αλήθεια παραμένει πάντα η ίδια παρότι κάποιοι σκόπιμα την παραποιούν για ίδιο όφελος… :

Ως Επικεφαλής του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ Συνδυασμού “Νέοι Ορίζοντες” για την Ανάπτυξη του Δήμου λίμνης Πλαστήρα, δηλώνω κατηγορηματικά ότι ο συνδυασμός μας αποτελείται από ενεργούς πολίτες, οι οποίοι ανήκουν σε όλα τα πολιτικά κόμματα.  Όσοι έσπευσαν εξ αρχής να ρίξουν λάσπη περί κομματικού ψηφοδελτίου και ορισμένοι την αναπαράγουν, σύντομα θα διαπιστώσουν ότι η παροιμία του λαού « ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται», με την ανακοίνωση των ονομάτων υποψηφίων.

Ουδέποτε ζητήσαμε πολιτική στήριξη από κόμματα, ούτε την έχουμε ανάγκη.  Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με παλαιοκομματικές αντιλήψεις που χρεοκόπησαν τον τόπο.  Ούτε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καθεστωτικές πρακτικές που εγκαθίδρυσαν στο Δήμο Πλαστήρα 25ετή μονοπρόσωπη διοίκηση.

Ο Συνδυασμός μας αποτελείται από νέους επιστήμονες, έμπειρα στελέχη του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, επιτυχημένους επιχειρηματίες.  Μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας, ο οποίος βιώνει εγκατάλειψη και παρακμή. Μας ενώνει η αγωνία των επαγγελματιών, οι οποίοι αγωνίζονται να κρατήσουν όρθια την περιοχή.  Έχουμε όραμα και σχέδιο για την Ανάπτυξη, το οποίο έχουμε ήδη παρουσιάσει στους δημότες και έχουνε την μαζική αποδοχή τους. Τον Μάιο οι δημότες θα κάνουν την μεγάλη ανατροπή.”



ΔΗΜΟΣ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Επιστολή κ. Μενέλαου Μποκέα, Υποψηφίου Δημάρχου

“ Με έκπληξη πληροφορήθηκα από δημοσίευμα της εφημερίδας σας στις 2/1/2019 με τίτλο «Στη μάχη για την αναμέτρηση του Μαΐου» ότι η δημοτική παράταξη της οποίας έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής για το Δήμο Μαλεβιζίου, πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι ο συνδυασμός μας αποτελεί μια πολυσυλλεκτική, ενωτική προσπάθεια, με αναφορά στους πολίτες και την κοινωνία του Μαλεβιζίου, και δεν πρόσκειται σε κανένα πολιτικό φορέα.  Ούτε και πρόκειται να διεκδικήσει «χρίσματα».  Ο συνδυασμός μας θα δώσει τον αγώνα του για την αλλαγή σελίδας  που έχει ανάγκη το Μαλεβίζι, μακριά από παλαιοκομματικού τύπου νοοτροπίες και πρακτικές. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε δύναμη σύνθεσης. Να ενώσουμε το Μαλεβίζι.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απαραίτητη διόρθωση. ”



ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

“Επιστολή – Δήλωση Παρασκευής Ντούρβα, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Μουζακίου», 3 Ιανουαρίου:

Η Δημοτική μας παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Μουζακίου» και η επικεφαλής υποψήφια Δήμαρχος Παρασκευή Ντούρβα, είναι ανεξάρτητη δεν έχει κομματική ταυτότητα, δεν στηρίζεται και δεν επιθυμεί τη στήριξη κομμάτων.

Το 2014 ενωθήκαμε Δημότες ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών πεποιθήσεων, δημότες που αγαπούμε τον τόπο μας, μένουμε και δραστηριοποιούμαστε στην έδρα και στα χωριά του Δήμου μας, γνωρίζουμε και βιώνουμε τα προβλήματα καλύτερα από κάθε άλλον. Ενωμένοι εργαζόμαστε για τα τοπικά, δημοτικά μας ζητήματα από το 2014 διότι αντιληφθήκαμε πριν από χρόνια, πως μόνο με συνεργασία και σύγκλιση μπορεί να προχωρήσει η κοινωνία μας σε βήματα προόδου.

Ενωμένοι συνεχίζουμε και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές απευθύνοντας κάλεσμα σε όλες τις Δημότισσες και τους Δημότες να συμμετάσχουν στη μεγάλη μας προσπάθεια το έτος 2019 να είναι ένα έτος ανατροπής του 16χρονου καθεστώτος, ένα έτος που θα μας χαρίσει μια νέα διοίκηση, ανθρώπινη, καθημερινή, νοικοκυρεμένη, απελευθερωμένη από κομματικές και πολιτικές αγκυλώσεις.”



ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΜΑ

ΔήλωσηΔημάρχου, Επικεφαλής “Συμμαχίας Ανασυγκρότησης” κ. Γιώργου Η. Σακελλαρίου

“ Σε ημερήσιο τύπο της Αθήνας αλλά και σε τοπικό τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό, το όνομά μου φαίνεται να «μπαίνει» και να «βγαίνει» από τις λίστες των Δημάρχων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για τον λόγο αυτό, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω πως η «Συμμαχία Ανασυγκρότησης του Δήμου Παλαμά» στην οποία έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, είναι μια καθαρά ακομμάτιστη αυτοδιοικητική παράταξη. Απαρτίζεται από δραστήρια άτομα που ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το καλό του τόπου μας.

Στις εκλογές του Μαΐου του 2014 αλλά και σε αυτές του Μαΐου του 2019 δεν επιθυμούσε και ούτε επιθυμεί να αποκτήσει οποιαδήποτε κομματική απόχρωση.  Επομένως αυτό που προσδοκά δεν είναι η οποιαδήποτε κομματική στήριξη αλλά η στήριξη των συμπολιτών μας που θα της δώσει την δυνατότητα να συνεχίσει το έργο της και την επόμενη τετραετία.”



ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Ανακοίνωση Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης, με Επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη, 9 Ιανουαρίου

“ Η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης», με επικεφαλής το Δήμαρχο Ευάγγελο Βαλιώτη ,  ούτε είχε, ούτε έχει , ούτε σκοπεύει να αποκτήσει κομματικά χαρακτηριστικά κι εξαρτήσεις.

Η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης», με αφορμή την προσπάθεια που γίνεται από διάφορους κύκλους να τη «χρωματίσουν» ως κομματική υποψηφιότητα κατά τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , δηλώνει απερίφραστα και ξεκάθαρα , πως δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Ως παράταξη θεωρούμε πως : «άλλο κόμμα κι άλλο αυτοδιοίκηση» .

Η  Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει και πρέπει να είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη κι όχι υποταγμένη σε κομματικές σκοπιμότητες και  φιλοδοξίες προσώπων, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και των πολιτών .

Γι’ αυτό η παράταξή μας μπορεί να ενώνει όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής  τοποθέτησης και κάνει  ανοιχτή πρόσκληση σε κινήσεις αυτοδιοικητικές και  σε όλους τους συμπατριώτες μας που θέλουν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των δημοτών.

Με βάση το όραμά μας για ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, με υψηλού και συγχρόνου επιπέδου παροχή υπηρεσιών, φιλικό, εξωστρεφή και δημιουργικό , με ενεργό συμμετοχή των πολιτών  και τήρηση των κανόνων διαφάνειας και δημοκρατίας σε κάθε έκφρασή του.

Ένα Δήμο Σπάρτης που θα βαδίσει , επιτέλους , στο δρόμο της ανάπτυξης , τον οποίο ανοίξαμε με την πρώτη περίοδο της θητείας μας , ξεφεύγοντας από το τέλμα, στο οποίο τον είχαν βυθίσει επί 10ετίες».“



ΔΗΜΟΣ ΦΑΙΣΤΟΥ

Επιστολή κ. Γιάννη Νικολακάκη, Υποψηφίου Δημάρχου

“ Σας αποστέλλουμε την ανακοίνωση μας ως παράταξη σε σχέση με το δημοσίευμα σας στις 02-01-2019 με θέμα «Στη μάχη για την αναμέτρηση του Μαΐου» και το οποίο αναφέρει ότι  «παράλληλα οι δημοτικές  παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη εκλέξει τους επικεφαλής που θα δώσουν τη μάχη  για τον σταυρό στις Αυτοδιοικητικές εκλογές» και συμπληρωματικά αποσαφηνίζουμε προς άρση κάθε παρεξήγησης ότι:

Εμείς ως παράταξη αδέσμευτη από κομματικές ταμπέλες δεν ζητήσαμε από κανένα κόμμα , ούτε από το ΣΥΡΙΖΑ χρίσμα ή στήριξη για τις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κατά συνέπεια το δημοσίευμα σας που μας φέρει ως παράταξη ότι προσκείμεθα στο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.”

https://kalpi19.gr/slider/9425/aytoi-einai-oi-ypopsifioi-dimarchoi-poy-richnoyn-porta-ston-syriza-kai-adeiazoyn-tin-aygi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου