Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Δεν αξίζουν ούτε μισό νυχάκι του Κατσίφα


Του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

Γιατί δολοφονήθηκε, εκτελέστηκε ο Κώστας Κατσίφας από το δημοκρατικό Αλβανικό κράτος; Έκλεψε, σκότωσε, λήστεψε, βίασε, χειροδίκησε; Τι έκανε; Πυροβόλησε με άσφαιρα στον αέρα ανταποδίδοντας στις προκλήσεις των Αλβανών αστυνομικών, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Αψυχολόγητη, ανόητη και αυτοκαταστροφική αλλά ούτε προβοκατόρικη ούτε ιδιοτελής ενέργεια (μάλλον πίστευε ότι  η παρουσία μελών της κυβέρνησης Τσίπρα θα απέτρεπε την Αλβανία από ακραίες ενέργειες ), που οδήγησε στην εν ψυχρώ δολοφονία του, την οποία ίσως και να επεδίωξε, για να στρέψει την προσοχή των εν υπνώσει και εξευτελισμώ Ελλαδιτών στην εθνική ελληνική μειονότητα της Νοτίου
Αλβανίας (Βορείου Ηπείρου) που υποφέρει τα πάνδεινα από το αλβανικό κράτος που καταπατά απροσχημάτιστα τα νόμιμα δικαιώματά τους και που:

Παραδόθηκε αμαχητί και μετά συνεργάσθηκε με τον Μουσολίνι, πολέμησε μαζί του εναντίον μας, και ηττήθηκε. Μετείχε στα λεγόμενα διεθνή SS με την αλβανική ταξιαρχία Σκερντέμπεης, αντίστοιχη ελληνική δεν υπήρξε. Επί δεκαετίες δεν επέτρεπε την έρευνα για ανεύρεση των οστών των Ελλήνων στρατιωτών του ‘40, έρευνα που επέτρεψε εξ αρχής στους Ιταλούς. Επανέφερε το εμπόλεμο του 1939, κατά της Ελλάδας. Αυτά τα λίγα απ’ τα «ταξικά αδέλφια» μας, όπως τους αποκαλούν οι  αυτονομαζόμενοι «κατά λάθος Έλληνες». Οι κανονικοί Έλληνες δεν έχουν -ταξικά ή μη- αδέλφια συμμάχους των φασιστών (άρα είναι φασίστες και οι σύμμαχοί τους).
Επειδή, λοιπόν, ο Κατσίφας με την γενναία στάση του, το πιθανότερο είναι να μην καταδέχθηκε ούτε να πυροβολήσει τους Αλβανούς, αποτελεί σύμβολο του αντιστεκόμενου ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου, τέθηκε εξ αρχής στο στόχαστρο και της ελληνείκελης κυβέρνησης Σύριζα. Μετά την δολοφονία του, και επί εβδομάδες, κορυφαία στελέχη του Σύριζα, με επικεφαλής τον σεβαστό πρωθυπουργό Τσίπρα (ως θεσμικό πρόσωπο τον αντιμετωπίζω με απόλυτο σεβασμό, εύχομαι ωστόσο να συσταθεί ειδικό δικαστήριο και, με βάση τις πράξεις του, να καταδικασθεί για την προδοσία του εις βάρος του ελληνικού λαού και έθνους για την Μακεδονία, και να μείνει για πάντα στην φυλακή, όπως ο Ιωαννίδης), λοιπόν στελέχη του Σύριζα εξέμεσαν έναν οχετό ύβρεων εναντίον του νεκρού Έλληνα του οποίου οι Αλβανοί κρατούσαν επί δέκα μέρες το πτώμα, χωρίς να αντιδράει η Ελλάδα (αντέδρασε για τα μάτια στην δολοφονία. στην ουσία την δικαιολόγησε) ούτε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Πού ήταν οι βουλευτές κι οι ευρωβουλευτές, πού ήταν ο ευρωπαϊκός μηχανισμός, που οι υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
 Γιατί κανείς τους δεν παρέστη στην κηδεία του, πλην (μπράβο της) της Κύπριας ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους;
Καμαρώστε τούς ευαίσθητους αριστερούς της κυβέρνησης, καμαρώστε ανθρώπους, καμαρώστε τις αξίες τους. Αυτοί οι αγανακτισμένοι πολίτες, που αγανακτούν με την παραμικρή παραβίαση κάποιου υπαρκτού ή ανύπαρκτου δικαιώματος, χειροκρότησαν και συναίνεσαν στην μέγιστη προσβολή και καταπάτηση δικαιώματος, στην σκύλευση και την αιχμαλωσία της σορού του Κατσίφα. 

Γι’ αυτό και κατάργησαν ή ήθελαν να καταργήσουν την διδασκαλία της Αντιγόνης. Για να ξεχάσουμε ότι οι νεκροί δικαιούνται μεγαλύτερου σεβασμού απ’ τους ζωντανούς. Όπως έγινε και με το πτώμα του Κώστα Καραγιώργη που κανείς δεν ξέρει πού πέταξαν οι σύντροφοί τους (θυμίζω το συγκλονιστικό άπαιχτο θεατρικό έργο του Γιώργου Σκούρτη: Υπόθεση ΚΚ, για την υπόθεση Καραγιώργη).
Κι αν ισχύει ότι ένα κράτος δεν μπορεί να σύρεται πίσω από παρορμητικούς επιπόλαιους απελευθερωτές ή ψευτοαπελευθερωτές, αλλά τόσο ισχύει ότι οφείλει να προστατεύει τους δολοφονημένους πολίτες του απ’ την σκύλευση, ειδικά όταν δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ, υπερασπιζόμενοι τα νόμιμα δικαιώματά τους και την ελευθερία τους. Γιατί παραβλέπουμε το εξής:
       Ο Κατσίφας δεν ήταν ελεύθερος όπως εμείς, ήταν υπόδουλος. Την ελευθερία του διεκδίκησε με την αψυχόληγητη ενέργειά του. Αυτό είναι το βασικό κριτήριο για την πράξη του. Αν ήταν Αλβανός, θα τον δολοφονούσαν επειδή πυροβόλησε στον αέρα και δεν θα ‘διναν την σορό του; Ή και τα δύο ήταν μήνυμα προς την εθνική μειονότητα και την αδιάφορη Ελλάδα, ότι όποιος Βπρειοηπειρώτης τολμήσει να μην υποκύψει στις παρανομίες του αλβανικού κράτους θα εκτελείται εν ψυχρώ; Γιατί, ως γνωστόν, η Αλβανία καταπατά συστηματικά και εξ αρχής συνθήκες και τα δικαιώματά τους, και σήμερα αρπάζει παράνομα και βίαια τις περιουσίες τους στην Χειμάρρα, και προφανώς έπονται άλλα, απότοκα και της υποχώρησής μας στο Μακεδονικό. Κι είναι μάταιο να αναρωτηθεί κάποιος γιατί δεν θωράκισε τα δικαιώματα της μειονότητας η Ελλάδα το 1991, με όπλο την αθρόα και παράνομη αλβανική μετανάστευση ή το 2009 που συναίνεσε χωρίς ανταλλάγματα για την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ.
Αρχικώς η ελληνική κυβέρνηση είπε, από κοινού με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας Ράμα, το βολικό τροπάριο, ότι ο Κατσίφας είναι εξτρεμιστής της Χρυσής Αυγής, για να ξεφορτωθεί το θέμα και να μην αναγκαστεί να πάρει θέση. Κι όταν δεν της βγήκε το σενάριο, με εντολή του σεβαστού πρωθυπουργού Τσίπρα, ο αρχηγός της ελληνικής αστυνομίας διέρρευσε ότι είχε καταδικασθεί για εμπορία ναρκωτικών, ώστε να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα προς τον νεκρό (που ήδη φερέφωνά του αποκαλούσαν τραμπούκο), πράγμα που βέβαια απεδείχθη ανακριβές. Ήταν χυδαιότατη συκοφαντία και σκύλευση. Καμαρώστε πάλι την αριστερή τους συνείδηση, καμαρώστε το ήθος, την ανθρωπιά  και την αλληλεγγύη τους.
Κάνω έκκληση στους δικηγορικούς συλλόγους όλης της χώρας να συνδράμουν την οικογένεια Κατσίφα στην μήνυση και αγωγή που δικαιούται να υποβάλλει κατά του σεβαστού πρωθυπουργού κ. Τσίπρα για ηθική αυτουργία και συνέργεια στην σκύλευση και κατασυκοφάντηση του δολοφονηθέντος γιου τους.
(Ο σεβαστός πολίτης-πρωθυπουργός Τσίπρας δεν εξευτελίζεται μόνο από τους επιβήτορες Ζάεφ και Ράμα, εξευτελίστηκε και από έναν χυδαίο οπαδό-τηλεπαρουσιαστή. 
Ο κ. Τσίπρας φόρεσε φανέλλα του μπασκετμπολίστα Αντετονκούμπο παριστάνοντας τον αντιρατσιστή (τόσο ανήμερος επαναστάτης είναι) και ο τηλεπαρουσιαστής απάντησε φορώντας μαύρη φανέλλα που έγραφε 23 νεκροί στην Μάνδρα, 99, και ήδη 100, στο Μάτι. Και στα κάλαντα, έβαλαν  ένα-δυο μαυράκια στην ομάδα που τον επισκέφθηκε και στης πρωτοχρονιάς χόρεψε μ’ ένα κοριτσάκι

Κάλαντα στην μάνα του Κατσίφα ποιος είπε, σεβαστέ Τσίπρα;)
Ποιους,  λοιπόν, να αντιμετωπίσει και πώς, τον Ερντογάν ή τον Τραμπ και τον Πούτιν; Ποιος του δίνει σημασία, του δούλου της Μέρκελ και οσφυοκάμπτη μπρος στον Ζάεφ και στον Ράμα;
Επί τη ευκαιρία: Ο σεβαστός επισκέφθηκε την Μάνδρα ή όχι ακόμα; Πόση είναι τέλος πάντων η απανθρωπιά τους; Δεν συγκινούνται με 23 νεκρούς στην Μάνδρα, με 100 στο Μάτι, με την μάνα του Κατσίφα που στην, ουσιαστικά κατεχόμενη, Βόρεια ΄Ηπειρο μοιρολογάει τον γιο της μπροστά στο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο (δυο φορές απελευθερώσαμε την Β. Ήπειρο, δυο φορές οι Ευρωπαίοι την δώσανε στους Αλβανούς, εξ ου και το «ουσιαστικά  κατεχόμενη»), και παριστάνουν τους αγανακτισμένους αριστερούς σε σχόλια τηλεπαρουσιαστών. Και ανησυχούν, οι ευαίσθητες ψυχές, για την σκυλίτσα του αδίκως δολοφονημένου Ζαχαρία Κωστόπουλου (ή Ζακ ή Τζάκι), που πόσο πια θα τον εκμεταλλευθούν κι αυτόν τον κακόμοιρο, πόσο; Κι αφού τον αγάπαγαν τόσο, γιατί δεν τον προστάτευσαν απ’ την καθημερινή εξαθλίωσή του; Κορυφαίο δε στέλεχος τους έγραψε στο φβ του: «Ρε σεις, η σκυλίτσα του!». Ακούσατε, ρε σεις;
Η πρώτη φορά Αριστερά καταλήγει σε χουντικό εφιάλτη. 
  Επιχειρεί μια λοβοτομή στην Ελλάδα, συνέχεια της λοβοτομής που επιχείρησε από το 1990 και μετά. Επεχείρησε και πέτυχε τον ακρωτηριασμό της Ελλάδας παραδίδοντας την ελληνική ιστορία και τον ελληνισμό στους συμπλεγματικούς βαλκάνιους (Αλβανούς, «Μακεδόνες», Τούρκους) που ζούνε εκτός δυτικού πολιτισμού, σ’ έναν δικό τους ατέρμονο και ζοφερό Μεσαίωνα. Δικαίωμα και χάρισμά τους.
Αλλά εσύ, ανδρεία μάνα του Κατσίφα, «δεν έκλεψε, δεν σκότωσε, δεν έχει αδικήσει … κι η μάνα που τον έκανε στον κόσμο παλληκάρι, θάρθει μια μαύρη χαραυγή, το ξυλιασμένο του κορμί, απ’ το κελλί να πάρει», δείξε τους μεγαλοψυχία, που έχεις περίσσια. Περιφρόνησε τους δειλούς υβριστές του γιου σου, Συριζαίους και «αντεξουσιαστές». 
Ο ηρωισμός του μεγεθύνει την δική τους υπαρξιακή δειλία και την θεμελιακή ποταπότητά τους, την παντελή αναξιότητά τους. Τόσα χρόνια, οι δούλοι αυτοί των μαρξιστικών παρακρούσεων, προβάλλουν έναν τύπο ανθρώπου που δεν νοιάζεται για την ιστορία και την πατρίδα του, αλλά για τα πιο απίθανα, γελοία  και μηδαμινά πράγματα.
Κι ήρθε ο Κατσίφας, ο περιθωριακός, ο μπανάλ, ο πασσέ, ο λούμπεν που έφτιαχνε κι ανέμιζε σημαίες, ήρθε απ’ την υπόδουλη περιφέρεια του ελληνισμού, και με την πράξη του τους έφερε αντιμέτωπους με τις αρχέγονες αξίες του ανθρώπου που καθοδηγούν την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό της, και τις οποίες μάχεται κάθε ολοκληρωτισμός, ο ναζισμός, ο φασισμός, ο μαρξισμός πρώτοι και καλύτεροι.

Τι να καταλάβουν, λοιπόν, απ’ την απελπισία του οι καλομαθημένοι ψευτοαστοί που ζούνε άκοπα και χαφιεδίζουν πουλώντας αριστεροφροσύνη, όπως πούλαγαν εθνικοφροσύνη οι ταγματασφαλίτες μετά τον εμφύλιο; Τι να καταλάβουν αυτοί που δεν κατάφεραν να είναι άνθρωποι, αυτοί που δεν έχουν τις αξίες του μέσου ανθρώπου, τι να νοιώσουν από υποδούλωση, ξεριζωμό και προσφυγιά, από Κύπρο, Μικρασία, Ίμβρο-Τένεδο, Βόρεια ΄Ηπειρο;
Ας διάβαζαν τουλάχιστον, οι ψυχικώς άξεστοι, τον Μεγάλο Γκάτσμπυ, του τρυφερού Φράνσις Σκότ Φιτζεράλντ, που ξεκινάει λέγοντας: «Μην βιάζεσαι να κρίνεις τους άλλους”, μου ‘λεγε ο πατέρας μου, “δεν μεγάλωσαν σαν και σένα”».
Τι να καταλάβουν αυτοί που δεν έχουν προσφέρει τίποτα, παρά μόνο μίσος και χολή, απρέπεια και αναξιοπρέπεια στην κοινωνία και στην Ελλάδα, που απομυζούν σαν λαίμαργες αχόρταγες βδέλλες. Κηφήνες, περιττοί, useless. Αυτός ο αηδιαστικός Πετσίτης είναι το πρότυπο του καλού Συριζαίου, πώς να κλάψουν για τον Κατσίφα, πώς να μην συνταχθούν με τον δολοφόνο Ράμα; Θα του δώσει, άραγε, το χέρι του ο σεβαστός πρωθυπουργός μας όταν τον συναντήσει;

Λιθοτράχηλη δόλια μαυρομάνα του Κατσίφα, όταν ακούς και διαβάζεις πως διάφοροι βρίζουν τον δολοφονημένο γιο σου, εσύ σκέψου, σε παρακαλώ, τις άτυχες τις μάνες τους, πόσο ντρέπονται, κλαίνε και μαραζώνουν γι’ αυτούς κι αυτές που γέννησαν. Παλληκάρια ήθελαν να τους κάνουν, για παλληκάρια τους μεγάλωσαν. Και βλέπεις πού κατάντησαν. ΄Εσκυψαν, γονάτισαν, προσκύνησαν, ραγιαδίζουν, χαμέρπουν. Πώς να σκεφτούν πώς είναι οι μέρες αυτές οι γιορτινές για σένα,  πώς να σκεφτούν τι υπομένεις κάθε μέρα, το δρομολόγιό σου απ’ το σπίτι στο νεκροταφείο, το μοιρολόι σου, το άναμμα του καντηλιού, τις προκλήσεις, την ειρωνεία των Αλβανών για το πένθος σου.
Εσύ ‘σαι σαν την μάνα του Σολωμού και του Ισαάκ, σαν τις μανάδες των 200 στην Καισιαριανή, σαν τις μανάδες των στρατιωτών μας που σας απελευθέρωσαν απ’ τους Αλβανούς και Ιταλούς φασίστες το 1940. Αυτούς τους φασίστες υποστηρίζουν οι δήθεν Έλληνες αριστεροί σύντροφοί τους τώρα.
Μάνα του Κατσίφα, δείξ’ τους οίκτο και συμπόνια. Λυπήσου τις μανάδες τους. Περιφρόνησέ τους. Μην ξοδεύεις ούτε το σάλιο σου γι’ αυτούς. Δεν φτάνουν ούτε στο νυχάκι του γιου σου.

ΥΓ 1) Αν ο Κατσίφας είναι ό,τι λένε οι δημοκρατικές αλβανικές αρχές, ας δώσουν όπως οφείλουν το οπτικό υλικό και το όπλο του, να αποδείξουν ότι ήταν ένας τραμπούκος ή ο,τιδήποτε άλλο. Η κυβέρνηση όφειλε βέβαια να το απαιτήσει εξ αρχής.

ΥΓ2)  Γκάζι Καπλάνι, Λαέρτης Βασιλείου, γραφιάς ο ένας, έδωσε ψεύτικη μετάφραση για το υβρεολόγιο Ράμα, ηθοποιός ο άλλος, εξύβριζε συστηματικά τον δολοφονημένο Κατσίφα. Ο ψυχικός υπόκοσμος  του Χότζα, όποιος τους πει μνησίκακους, μισαλλόδοξους, αγνώμονες κι ατάλαντους, δεν θα ‘χει κι άδικο. Ο φασισμός σε μια ακόμη εφιαλτική παραλλαγή.

ΥΓ3) Είναι ακριβές ότι η μητέρα του Κατσίφα έστειλε γράμμα στον κ. Τσίπρα; Απάντησε ο σεβαστός πρωθυπουργός μας, όπως σε άλλες περιπτώσεις;

              * Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Το μυθιστόρημά του Εκτέλεση, μόλις κυκλοφόρησε απ’ τις εκδόσεις Πατάκη. Συντονίζει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη.



 http://ardin-rixi.gr/archives/210611

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου