Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Σερβία: Δεν εγκαταλείπει το ρωσικό αέριο για να ευχαριστήσει τη Δύση


Η Σερβία δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το ρωσικό αέριο για πιο ακριβό, υγροποιημένο αέριο, προκειμένου να ευχαριστήσει τη Δύση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic στο τηλεοπτικό κανάλι Studio Β το Σάββατο (05/01).
«Δεν θα πληρώσω διπλά υγροποιημένο αέριο για να ευχαριστήσω κάποιον στη Δύση, θα αγοράσω φτηνό αέριο για να μπορέσουν οι άνθρωποι να ζήσουν και η βιομηχανία να αναπτυχθεί, δεν είναι τα χρήματά μου, αυτά είναι τα χρήματα των πολιτών, τα χρήματα του κράτους», δήλωσε ο Vucic.

Το θέμα του φυσικού αερίου θα κυριαρχήσει στην ατζέντα της επερχόμενης επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στο Βελιγράδι στις 17 Ιανουαρίου. «Το κύριο πράγμα για μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία με τους Ρώσους, αυτό θέλουμε αυτό και θα το κάνουμε», σημείωσε ο Σέρβος Πρόεδρος.
Επίσης, προσέθεσε, ότι κατά την προσεχή σύνοδο, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και στην Ουκρανία και στην Συρία.
Τα σερβικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Putin στο Βελιγράδι, οι δύο πλευρές σκοπεύουν να υπογράψουν 20 συμφωνίες. Οι δύο πρόεδροι αναμένεται να συζητήσουν την εφαρμογή κοινών σχεδίων στον τομέα της ενέργειας, των υποδομών και των τεχνολογιών καινοτομίας. Ο Ρώσος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ δήλωσε ότι οι δύο πλευρές μπορεί, επίσης, να υπογράψουν συμφωνία για την κατασκευή πυρηνικού κέντρου στη Σερβία.
Πηγή:iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου