Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ετσι είναι αν έτσι νομίζετε…



του Άγγελου Κωβαίου

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι ξέρει να μετρά. Μέτρησε λοιπόν ότι οι διαδηλωτές κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν 70.000. Το είπε μάλιστα με ύφος χαλαρό και άνετο στον Εμανουέλ Μακρόν στην συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου των χωρών του Νότου στην Λευκωσία.
Και προσέθεσε ότι αυτοί οι 70.000 διαδηλωτές είναι ακροδεξιοί και λαϊκιστές.
Να μετρούν ξέρουν όμως και οι δημοσκόποι. Και δεν υπάρχει ένας από αυτούς που να έχει βρει ποσοστά αποδοχής της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ που να ξεπερνά το 20%.
Κατά τον συλλογισμό του Πρωθυπουργού λοιπόν, το 65-70% του ελληνικού πληθυσμού είναι ακροδεξιοί, λαϊκιστές και άφρονες.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι βολεύεται σε ένα τεχνητό πολιτικό περιβάλλον στο οποίο έχει πιστέψει, προκειμένου να πάει σε εκλογές κάποια στιγμή.
Κατά τούτα, θα πρέπει να απαντηθούν όμως κάποια άλλα ερωτήματα, που έχουν να κάνουν με την πολιτική ταυτότητα του Πρωθυπουργού, του κόμματός του και όσων τον στηρίζουν αυτήν την περίοδο.
Για παράδειγμα: τα υποστυλώματα της κυβέρνησής του τι είναι; Οι εκλεγμένοι με τους ΑΝΕΛ, που σήμερα έχουν γίνει οπαδοί της τσιπρικής Αριστεράς, είναι υπεύθυνοι και αξιόπιστοι πολιτικοί φωστήρες; Πώς είδαν το φως το αληθινό και είπαν τα γενναία «ναι» στην συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εβδομάδες νωρίτερα την απέρριπταν; Κάπως πρέπει να συνέβη αυτό και καλό θα είναι να δώσει κάποια στιγμή μια ερμηνεία και σε αυτό το φαινόμενο ο κ. Τσίπρας.
Αφού έχει, όπως λέει, απέναντί του ένα λαϊκιστικό μέτωπο αφρόνων, ο ίδιος πού αποδίδει την μαζική αντίδραση των πολιτών της Βενεζουέλας και την αμέριστη στήριξη που ο ίδιος και το κόμμα του εκφράζει έναντι του καθεστώτος Μαδούρο; Και εκεί 70.000 είναι οι διαδηλωτές;
Μάλλον σε αυτό υπάρχει μία εύκολη απάντηση: όποιος αντιδρά απέναντι σε μία κυβέρνηση είναι λαϊκιστής και λίγο-πολύ φασίστας. Εκτός αν είναι Αριστερός, οπότε αντιδρά επειδή αξιωματικά «το δίκιο είναι με το μέρος του».
Με βάση τα παραπάνω, μπορεί κάποιος να κάνει κάποιες βάσιμες υποθέσεις.
Μάλλον ο Πρωθυπουργός διανύει μία περίοδο άρνησης της δυσάρεστης πραγματικότητας. Είναι στην φάση του «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε». Και μάλλον κανείς δεν του αντιμιλά, για να μην τον στενοχωρήσει.
Με αυτές τις αντιλήψεις θα οδεύσει προς τις εκλογές και αυτές θα κριθούν από τους πολίτες.
Και θα έχει ενδιαφέρον, όταν έλθει εκείνη η ώρα, να δούμε πώς θα ερμηνεύσει ο κ. Τσίπρας το αποτέλεσμα της κάλπης. Ειδικώς αν – λέμε, αν…- χάσει.
Προφανώς ο λαϊκισμός θα έχει θριαμβεύσει και ο ίδιος θα είναι ο εκπρόσωπος του μετώπου της λογικής και της υπευθυνότητας.
Κάπου εκεί θα αρχίσει το μεγάλο γέλιο.
από το «https://www.in.gr/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου