Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρέσβη της Γερμανίας


του Νίκου Καραβέλου*

Κύριε Πρέσβη,
Προ ολίγων ημερών σε δηλώσεις σας προς τον Τύπο, μεταξύ άλλων, είπατε:

«Μόνον αν η Ελλάδα παραμείνει σε τροχιά μεταρρύθμισης και εκσυγχρονισμού θα μπορέσουν οι Έλληνες να δρέψουν τους καρπούς των δύσκολων προσπαθειών που πραγματοποίησαν… η συμφωνία θα στρώσει τον δρόμο, αφενός, σε μεγαλύτερη ανάπτυξη και αφετέρου, σε μεγαλύτερη δημοσιονομική σύνεση».
«Η συμφωνία ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Το να ανοίγουν ξανά συζητήσεις και να αμφισβητούνται τα αποτελέσματα όσων επιτεύχθηκαν θα πήγαινε τη χώρα πίσω»,

Αναφερθήκατε στην πρόσφατη συμφωνία μιας ακόμα υποταγής της κυβέρνησης
Τσίπρα με τη δική σας, που αφορούσε και το ζήτημα της επανεισόδου μεταναστών από την Γερμανία προς την Ελλάδα, και της ολοκλήρωσης της μετατροπής της χώρας μας σε αποθήκη ψυχών.
Είχατε, με τις δηλώσεις αυτές, την απρέπεια να εκστομίσετε υποδείξεις προς την χώρα μου, πως τάχα προς το συμφέρον της είναι να παραμείνει υποταγμένη στο καταστρεπτικό πρόγραμμα «διάσωσής» της.
Μας είπατε, δηλαδή, με άλλα λόγια ότι αν δεν συνεχίσουμε να υποτασσόμαστε στο καταστροφικό πρόγραμμα που εκπονήσατε, θα καταστραφούμε!
Υπήρξατε ολιγόλογος ως πραγματικός Τεύτων,
«ευγενής» όπως στρατοπεδάρχης αποικίας,
αυστηρός σαν υπερήλικας Γυμνασιάρχης που συμβουλεύει ανηλίκους!

Εν ολίγοις μας συστήσατε:
-Να μην διανοηθούμε να ξεφύγουμε από την θανάσιμη μέγγενη με την οποία μας κρατάτε καθηλωμένους.
-Να μην σκεφτούμε να αποδράσουμε από την ειρκτή εξόντωσης που χτίσατε σε βάρος του λαού μας με την κτηνώδη τεχνογνωσία που διακρίνει διαχρονικά την πολιτική σας (όπως και την πολιτική και των λοιπών ιμπεριαλιστών).
-Να μην διανοηθούμε να απαλλαγούμε από την τρίτη κατοχή που μας έχετε επιβάλει (πρώτη η Βαυαροκρατία σας και δεύτερη η ναζιστική κατοχή σας, με την οποία αφανίσατε την χώρα μας).
-Να μην διανοηθούμε να θέσουμε σε κίνηση το μόνο εργαλείο που μας διακρίνει (αν μας διακρίνει) από τα λοιπά ζώα: το μυαλό μας.
-Να μην πραγματοποιήσουμε την πιο απλή σκέψη και γι’ αυτό τόσο επικίνδυνη: ότι είναι αδύνατον να σε σώσει αυτός που σε καταστρέφει.
-Να ξεμάθουμε να τολμούμε, γιατί αν τολμήσουμε τότε εσείς θα πάρετε δρόμο.
-Να συνεχίσουμε να βασανιζόμαστε με ενοχές, να αυτομαστιγωνόμαστε, όπως οι αφιονισμένοι φανατικοί.
-Να παραμένουμε φοβισμένοι, μισώντας ο ένας τον άλλον κι έτσι να υποκύπτουμε σε κάτι ευγενείς κυρίους όπως εσείς, αψόγως εκλεπτυσμένους και βαθύτατα θρασείς.

Κύριε Πρέσβη,
Το θάρρος σας να απευθύνεστε σ’ έναν βασανισμένο λαό, με τα δικά του προτερήματα κι ελαττώματα, με την μεγάλη ιστορία, με τους συμπαγείς θρύλους και τις βαριές παραδόσεις, με τους ποταμούς αίματος για την λευτεριά και με εκείνες «τις ρυτιδωτές κορφές των λυγμών» που τις φωτίζουν «του θρήνου τα λυσίκομα σπαρακτικά φεγγάρια», δεν σας το δίνει η δύναμή σας. Το αντλείτε από την τρωκτική συμπεριφορά των ανάξιων ηγετών μας, που αποτελούν δυστυχώς, το υπηρετικό προσωπικό της πρεσβείας σας.

Η παρενδυματική απρέπεια των λόγων σας στεγάζεται στην πολτώδη αμορφωσιά των ισχυρών, που όπως είναι φυσικό, καταλαμβάνει και τις πρεσβείες τους.
Είστε, δυστυχώς, απρεπής και αμόρφωτος όσες σπουδές κι αν έχετε κάνει, γιατί η μόρφωση είναι μέγεθος αναντίστοιχο με την απρέπεια. Παρασάγγας απέχει από την ευαισθησία και είναι αντίθετη με την «ηθική» του συμφέροντος.
Κύριε Πρέσβη,
Θα μπορούσα να σας υπομνήσω την βάρβαρη συμπεριφορά της χώρας σας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στον βασανισμό της χώρας και του λαού μας στο διάβα της ιστορίας.

Δεν θ’ αναφερθώ όμως ούτε στην περίοδο της Βαυαροκρατίας σας, μα ούτε και  στη ναζιστική κατοχή σας.
Μόνο θα σας υπενθυμίσω τα λόγια του Γερμανού Βασιλιά σας, Φύρερ του  2ου Ράιχ, του Γουλιέλμου Κάιζερ: «…η ψυχή μου σχίζεται, αλλά πρέπει να παραδώσουμε όλα στο αίμα και στη φωτιά, να κρεμάσουμε άνδρες, γυναίκες, παιδιά και γέρους, να μην αφήσουμε όρθιο ούτε ένα δεντρο ούτε ένα σπίτι.
Με τέτοιες μεθόδους τρόμου, που είναι οι μόνες ικανές στο να συντελέσουν να τελειώσει ο πόλεμος μέσα σε δύο μήνες, ενώ αν έχω ανθρώπινα αισθήματα, ο πόλεμος θα συνεχιστεί επί χρόνια.
Παρά την απέχθειά μου, αποφάσισα λοιπόν να διαλέξω την πρώτη μέθοδο…».
(Kaiser Guillaume II, 1914).
(απόσπασμα από επιστολή που έστειλε ο τότε βασιλιάς σας προς τον βασιλιά της Αυστρίας Φραγκίσκο Ιωσήφ. Βρέθηκε και αποτέλεσε ένα από τα πολλά ντοκουμέντα που συγκέντρωσαν οι σύμμαχοι του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου για να στηρίξουν το σε βάρος του κατηγορητήριο ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου ως εγκληματία πολέμου. Δυστυχώς, ο άνθρωπος αυτός δεν λογοδότησε ποτέ. Χάρης Τσιρκινίδης «Επιτέλους τους ξεριζώσαμε» – Μουσταφά Κεμάλ, 1923 – Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας από τα γαλλικά αρχεία, εκδ. Ερωδιός).

Κύριε Πρέσβη,
Απευθύνοντάς σας αυτήν την επιστολή, σας δηλώνω ότι είμαι από εκείνους, ελπίζω όχι λίγους, που δεν σας επιτρέπουν όχι μόνο να μας δίνετε συμβουλές αλλά ούτε καν να μας απευθύνεστε.

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2018
Ένας Έλληνας πολίτης


*Ο Νίκος Καραβέλος είναι δικηγόρος – συγγραφέας
από το «http://www.presspublica.gr/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου