Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Δεν θα ξεχάσουμε….




του Περικλή Δανόπουλου

Χτες, σε μια λιτή εκδήλωση, γύρω στα 50 άτομα, τιμήσαμε την μνήμη της Παναγιώτας Σταθοπούλου και των υπόλοιπων νεκρών, που έπεσαν στην μεγάλη διαδήλωση της 22/07/1943.για να μην γίνει η Μακεδονία Βουλγαρική.
Γιατί πρέπει να φροντίζουμε ώστε η συλλογική μνήμη να μένει αλώβητη από τις ιστορικές αναθεωρήσεις. Δεν ξεχνάμε επομένως. Και φυσικά φροντίζουμε να μην πέσει λήθη η πιο πρόσφατη ιστορία, των τελευταίων ημερών.
Δεν θα ξεχάσουμε ότι επί δεκαετίες, γινόμαστε σχεδόν κάθε καλοκαίρι μάρτυρες πυρκαγιών, συνήθως από εμπρησμό, βαρύγδουπες υποσχέσεις για
σχεδιασμό, αντιπυρική προστασία και αναδάσωση και αντ’ αυτού, παρατηρούμε, μόνο βίλες να υψώνονται στα καμμένα.
Δεν θα ξεχάσουμε ότι η έλλειψη σχεδιασμού, στα όρια της εγκληματικής αμέλειας και αδιαφορίας, δημιουργούσε καταστροφές ακόμα και όταν τα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό ήταν πολλαπλάσια του σήμερα και δεν υπήρχαν οι μνημονιακές υποχρεώσεις.
Δεν θα ξεχάσουμε το σήμερα, που στο όνομα της καθαρής διεξόδου από τα μνημόνια, στον δρόμο για τα πρωτογενή πλεονάσματα, μειώνονται δραματικά οι κρατικές δαπάνες, και φυσικά τα μέσα πυρόσβεσης.
Η εκατόμβη των νεκρών δεν είναι τίποτε άλλο, παρά φόρος αίματος για να τραφεί το τέρας, η χίμαιρα με το κεφάλι της Μέρκελ και τι σώμα του Ντράγκι, του Γιούνγκερ και των υπολοίπων βρυκολάκων της ΕΕ. Και βέβαια αξέχαστοι θα μείνουν οι ταγοί της χώρας, που βάζουν τον λαό κάτω από αλλότρια συμφέροντα.
Δεν θα ξεχάσουμε την πολιτική εκμετάλλευση της καταστροφής από κάποιους, τους ρεπόρτερ που ανοσιούργησαν για μια ακόμη φορά, κυνηγώντας την είδηση μέσα στην δυστυχία.
Δεν θα ξεχάσουμε τον φρικτό μισάνθρωπο ιεράρχη και την ύβρη που εκστόμισε, ντροπιάζοντας όχι μόνο την εκκλησία αλλά ολόκληρη την κοινωνία.
-Και τέλος, δεν θα ξεχάσουμε τις ΜΚΟ. Από τις 650 μόνο μια κινητοποιήθηκε. Η ανθρώπινη δυστυχία δεν έχει διαβάθμιση ανάλογα της προέλευσης των δυστυχούντων. Δεν θα ξεχάσουμε όλο αυτό τον εσμό των »αντι» που για μια ακόμα φορά, εξαφανισμένοι όντες, αποδεικνύουν περίτρανα, πόσα πληρωμένα τσιράκια είναι και τίποτα παραπάνω.
Ναι μπορεί οι κάτοικοι να μην είχαν πάρει στα σοβαρά τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ναι, μπορεί να υπήρχαν και λίγοι καταπατητές. Αυτό δεν μειώνει σε τίποτε όμως, το διαρκές έγκλημα όλων των κυβερνήσεων και ειδικότερα των τελευταίων οκτώ χρόνων, που εισπράττουν φόρους χωρίς καμία ανταποδοτικότητα προς την κοινωνία, που απομυζούν τους πολίτες για χάρη των »δανειστών τοκογλύφων» και αδιαφορούν για την ασφάλεια του λαού.
Να είναι σίγουροι, οι περισσότεροι από τους παραπάνω, ότι θα έρθει η ώρα να λογοδοτήσουν. Για πολλά… Και πολιτική αγωγή θα έχουν και τις αδικοχαμένες ψυχές της αποφράδας Δευτέρας…

 http://www.hereticalideas.gr/2018/07/den-tha-ksechasoume.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου