Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Παρατείνεται η θητεία κομματικά διορισμένων στελεχών από την κυβέρνηση


«Τραγελαφικές» αποκαλεί τις δικαιολογίες που χρησιμοποιεί η Όλγα Γεροβασίλη για την παράταση της θητείας στελεχών σε όλα τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, ο Γιώργος Γεωργαντάς. Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας σε δήλωσή του αναφέρει ότι αυτές οι θητείες θα έληγαν κανονικά στο τέλος Ιουνίου.

Ο κ.Γεωργαντάς σημειώνει ακόμα ότι: «η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρέτεινε με τροπολογία τη θητεία των Προέδρων, των Διοικητών και των Αναπληρωτών τους σε όλα τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ έως το τέλος του έτους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι διορισμένοι συγγενείς και
κομματικοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν να «επιτελούν» το έργο τους, ενώ η Κυβέρνηση παριστάνει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό ότι αποκομματικοποιεί το Δημόσιο.

Το πλέον τραγελαφικό σε αυτή την υπόθεση είναι το επιχείρημα που επικαλέστηκε η Υπουργός για να δικαιολογήσει την παράταση των θητειών οι οποίες έληγαν κανονικά στο τέλος Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως ο «μεγάλος φόρτος εργασίας του ΑΣΕΠ» δεν επέτρεψε την επιλογή των στελεχών μέσα από το Μητρώο ενώ η πραγματικότητα είναι ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν έχουν στείλει καμία προκήρυξη στο ΑΣΕΠ.

Η Κυβέρνηση επικαλούμενη αστειότητες, προσπαθεί μάταια να δικαιολογήσει τη διατήρηση των κομματικών συγγενών και φίλων στις θέσεις τους. Μέχρι την τελευταία στιγμή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου