Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Έτος 2019 μ.Χ. Ο νέος «ψυχρός πόλεμος»Μεταφέρω από το The Patriarchy:

Το ιστορικό δύο πραγματικοτήτων, ενός άνδρα, μιας γυναίκας, της ίδιας κουλτούρας.

1. Ο Liam Neeson, ένας δεδηλωμένος liberal που υποστηρίζει την έκτρωση στην Ιρλανδία, καθώς και τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων, μίλησε στην κάμερα για τη ματαιότητα της εκδίκησης, περιγράφοντας ένα γεγονός που έγινε πριν από πολλά χρόνια, όταν μια φίλη του βιάστηκε (ο δράστης ήταν μαύρος). Είπε ότι βγήκε στους δρόμους, (για εκδίκηση) ελπίζοντας ότι κάποιος μαύρος θα προσπαθούσε να τον ληστέψει* κι έτσι θα έβρισκε αφορμή να τον σκοτώσει. Υπογράμμισε ότι ήταν λάθος και ότι, σε συνδυασμό με τη σύγκρουση στη Βόρεια Ιρλανδία, του έδειξε πόσο λάθος είναι ο δρόμος της εκδίκησης.

Αποτέλεσμα: Η πρεμιέρα της νέας του ταινίας ακυρώθηκε αμέσως και κατηγορήθηκε στα ΜΜΕ και στα social media ως «ρατσιστής».

2. Η Brie Larson, μια τυπική liberal του Χόλιγουντ, μιλώντας χωρίς κανένα απολογητικό ύφος, περιγράφει τους λευκούς άνδρες τόσο άχρηστους, τόσο ανάξιους που δεν θέλει ούτε καν να τους ακούει να μιλούν.

Αποτέλεσμα: Της δίνεται ηγετικός ρόλος (στην προκειμένη περίπτωση, αυτός του Captain Marvel, ενός χαρακτήρα που παραδοσιακά ήταν άνδρας) σε μία από τις υψηλότερες παραγωγικής αξίας ταινίες φέτος. Σχεδόν κανείς δεν διαμαρτύρεται εκτός από μερικούς ανύπαρκτους (όπως εγώ) στα social media και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης την κολακεύουν μέχρι αηδίας.

Βρισκόμαστε στο έτος 2019 μ.Χ. Δεν έχουμε βάσεις στο φεγγάρι, δεν έχει πάει κάποιος άνθρωπος στον Άρη, δεν έχουμε κανένα ιπτάμενο αυτοκίνητο ή καμία τεχνο-ουτοπία. Απλά έναν άσχημο Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ φύλων και φυλών.

* η ιστορία λέει ότι βγήκε με ένα μπαστούνι και πήγε σε μία συνοικία μαύρων, περιμένοντας να βρεθεί κάποιος να του ζητήσει τον λόγο και έτσι να του επιτεθεί (“…hoping some 'black bastard' would come out of a pub and have a go”).

ΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου