Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Απομόνωσαν Κύπριο φοιτητή σε πανεπιστήμιο της Βρετανία με την κατηγορία ότι είναι τρανσφοβικός

           
 
Κύπριος φοιτητής χαρακτηρίστηκε ως «τρανσφοβικός» και αποκλείστηκε από τη συμμετοχή σε ντιμπέιτ στο πανεπιστήμιο του Bristol όταν έκανε re-tweet μία ανάρτηση.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Άγγελο Σοφοκλέους, ο οποίος έκανε re-tweet μία ανάρτηση στην οποία έγραφε: «Είναι έγκλημα να πούμε ότι οι γυναίκες δεν έχουν πέος;».
Αμέσως μετά την ανάρτησή του πολλοί έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στο προφίλ του μέσου κοινωνικής δικτύωσης του νεαρού Κύπριου.
Μάλιστα, λόγω του επίμαχου tweet, έχασε τη θέση του προέδρου των φοιτητών των Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου καθώς και τη θέση του βοηθού συντάκτη του περιοδικού της Κοινωνικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Durham.




Πρόσφατα ο Άγγελος Σοφοκλέους ήλπιζε να συμμετάσχει σε πάνελ στο πανεπιστήμιο του Bristol αλλά σύμφωνα με την Metro τον απέκλεισαν για λόγους ασφαλείας.
Ο ίδιος καταγγέλλει ότι το ντεμπέιτ αφορά την ελευθερία του λόγου, αλλά οι διοργανωτές κατά τραγική ειρωνεία τον απέκλεισαν.
Οι Φοιτητική Ένωση στη συνέχεια πέρασε στην αντεπίθεση, δηλώνοντας δεν έχουν αρνηθεί στον Σοφοκλέους να μιλήσει στο ντιμπέιτ.

 https://www.iellada.gr/ellada/apomonosan-kyprio-foititi-se-panepistimio-tis-vretania-me-tin-katigoria-oti-einai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου