Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Ο πρωτάνθρωπος 

του Γ. Παπαδόπουλου – Τετράδη
Μπορεί ο Πολάκης (το κύριος δεν του αντιστοιχεί) να θέλει να αυτοπροβάλλεται σαν ατρόμητος, γενναίος, ευθύς και λαϊκός, αλλά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι στην πραγματικότητα δεν έχει επίγνωση ούτε των λόγων του, ούτε των πράξεών του, περιφρονεί τον δοκιμαζόμενο λαό και τελικά δεν είναι παρά ένας θρασύδειλος. 
Γεννημένος από την ίδια μήτρα που γεννάει τους χρυσαυγίτες.
Γιατί οι φασίστες είναι εκείνοι που θεωρούν δικαίωμά τους να τραμπουκίζουν, προκειμένου να επιβάλουν αυτά που εκείνοι πιστεύουν ότι είναι δίκαια. Οι φασίστες πιστεύουν ότι υπέρτατος νόμος είναι ο φυσικός νόμος. Το φυσικό δίκαιο. Αυτό που δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να θεωρεί ότι δίκαιο είναι ό,τι θεωρεί ο ίδιος δίκαιο και να θέλει να το επιβάλει με τη βία.
 Αυτό που δίνει το δικαίωμα σ έναν που νόμισε ότι είναι θιγμένος να απειλήσει, να δείρει ή να σκοτώσει. Αυτό που δίνει το δικαίωμα σε μια οικογένεια να ξεκληρίσει μια άλλη για δέκα μέτρα γης. Αυτό που δίνει το δικαίωμα σε έναν αδερφό να σκοτώσει τον αγαπητικό της αδερφής. Αυτό που δίνει το δικαίωμα σε έναν φανατικό να τραμπουκίσει, να δείρει, να σκοτώσει όποιον νομίζει για αντίπαλο. Όλα αυτά είναι φασισμός. Και αρκετά απ αυτά είναι χαρακτηριστικά του Πολάκη.
Στόν αντίποδα του φυσικού νόμου η ανθρωπότητα, και μάλιστα η Αθηναϊκή ανθρωπότητα εδώ και 2.500 χρόνια όρθωσε των νομικό νόμο. Το νομικό δίκαιο. Και έβγαλε τους ανθρώπους από τη ζούγκλα και τη δεσποτεία, ανεβάζοντάς τους σε Πολίτες. Ο Πολάκης δεν έχει ανέβει ακόμα αυτή την κλίμακα των ειδών. Ζει ακόμα στη ζούγκλα. Και δεν είναι ο μόνος.
Το πάγιο προσβλητικό ύφος και οι αγριοφωνάρες σε καθέναν που του αντιτίθεται είναι το πιο ήπιο χαρακτηριστικό αυτού του αγριάνθρωπου. Οι λεκτικές απειλές σε ανθρώπους είναι το επόμενο στάδιο βαρβαρότητας. Η έπαρση, για όλη αυτή την κατάντια ανθρώπινου είδους, είναι ο πάτος. Αλλά, αυτός ο πάτος δεν είναι μόνο δικός του. Είναι μιας ολάκερης ανθρωποειδούς νοοτροπίας από τα σπήλαια της πιο σκοτεινής εποχής στα χωριά της Ελλάδας και στα στέκια του αστικού υπόκοσμου και των φυλακών. Για την οποία τα εναπομείναντα λείψανα αυτής της απολιτισιάς έχουν μάθει να περηφανεύονται.
 
Ο Πολάκης δήλωσε χτες στη Βουλή, ότι υφίσταται δολοφονία χαρακτήρα. Λες και είναι δυνατόν ο άνθρωπος που βρίζει και λασπώνει καθέναν και την οικογένειά του, που δεν τον ξεσκονίζει και δεν βαράει προσοχή μπροστά του, σαν άλλος χουντικός αλφαμίτης, να δολοφονείται σαν χαρακτήρας. Για να δολοφονηθείς σαν χαρακτήρας πρέπει να έχεις κατ αρχήν χαρακτήρα.
 
Ο Πολάκης θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμά του να σηκώνει από μια τράπεζα 100 χιλιάρικα, με την ευκολία που ένας πολίτης σηκώνει από το λογαριασμό του 100 ευρώ. Χωρίς να κρίνεται γι αυτό! Αγνοώντας και περιφρονώντας, ότι επειδή είναι πολιτικός είναι υποχρεωμένος να δικιολογήσει και την τελευταία δεκάρα από τα 100 χιλιάρικα που ενθυλάκωσε. Πού τα ξόδεψε και γιατί. Στο πόθεν έσχες. Είναι υποχρέωσή του, δεν είναι δικαίωμά του. Λογοδοτεί στους πολίτες, από τις καταθέσεις των οποίων πήρε τα 100 χιλιάρικα σαν να ναι πετσετάκια.
Χτες, στην ΕΡΤ, που τον κάλεσε να διαφημίσει την προβιά του, χαρακτήρισε τα 100 χιλιάρικα που πήρε, «πενταροδεκάρες». Κι αυτό αποδεικνύει ότι όχι απλώς δεν έχει ιδέα για την αξία των χρημάτων στη ζωή των πολιτών, για τους οποίους κόπτεται, αλλά και την οικονομική άνεση, ξένη με των πολιτών, που έχει μάθει ο ίδιος να ζει. Εξηγείται έτσι ίσως, γιατί απαιτεί από τους πολίτες να ζουν αυτοί και τα δυο παιδιά τους με 1.000 ευρώ, ενώ εκείνου του είναι δύσκολο.
 
Αν, πάλι, όπως άφησε να εννοηθεί, τα χρήματα τα θέλει για τον κομματικό του αγώνα, καλά θα κάνει προηγουμένως να διαβάσει τον σχετικό νόμο για τα έξοδα που πρέπει να περιορίζεται ένας πολιτευτής, γιατί είναι λίγα τα επιτρεπόμενα. Και αν τα ξεπεράσει μπορεί να υποπέσει στη διαφθορά για την οποία κατηγορεί τους άλλους. Ότι δηλαδή ξόδευαν τα λεφτά των φορολογούμενων για τις κομματικές τους φιέστες. Γιατί, τα 100 χιλιάρικα που ενθυλάκωσε, λεφτά των φορολογούμενων είναι. Θα το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.
Καλά θα κάνει να διαβάσει τον σχετικό νόμο, γιατί, όπως είπαμε και στην αρχή, ο Πολάκης δεν έχει σχέση με το νομικό δίκαιο. Είναι πρωτάνθρωπος. Και σαν τέτοιος αγνοεί τους νόμους που θα έπρεπε να ξέρει και που αφορούν στα θέματα, με τα οποία καταπιάνεται. Ένα από αυτά είναι και οι αρμοδιότητες του Έλληνα κεντρικού τραπεζίτη.
 
Στη συνομιλία του με τον κ Στουρνάρα εκπλήσσεται όταν ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος του λέει ότι δεν έχει πλέον εξουσία να εποπτεύει και να ελέγχει τις συστημικές τράπεζες, και ότι η εξουσία αυτή έχει μεταβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν φτάνει που το αγνοεί. Δεν έχει καν επίγνωση, ότι αυτός ο αφελληνισμός των άλλοτε ελληνικών τραπεζών έγινε με την υπογραφή της κυβέρνησης της οποίας είναι υπουργός! Η οποία, με την εγκληματική της πολιτική το πρώτο εξάμηνο του 2015 έδωσε την ευκαιρία στους δανειστές να διώξουν τα ελληνικά διοικητικά συμβούλια, να επιβάλουν ξενόφερτους σ αυτά, αφού πρώτα με την αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση του 2015 εξανεμίστηκε η αξία τους. Σε όλα αυτά έχει βάλει την υπογραφή του ο άσχετος, που παριστάνει τον αναπληρωτή υπουργό!
 
Ο Πολάκης, που θέλει να εξισώνει τον εαυτό του με τους πολίτες, κρύβει από τους πολίτες ότι όλο το μυστικό για να πάρει το εξωπραγματικό για τις εποχές δάνειο, εκτός από το γεγονός ότι η τράπεζα είναι κομματικό ταμείο της κυβέρνησης, βρίσκεται στην κοστολόγηση του ακινήτου του, που έκανε ο μηχανικός της Τράπεζας Αττικής! Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει! Και, αντί να ευγνωμονεί τον κ Στουρνάρα, τον κατηγορεί κι όλας!
Να ευγνωμονεί τον διοικητή, γιατί δέχτηκε χωρίς έρευνα, ότι η Τράπεζα Αττικής χορήγησε το δάνειο «σύμφωνα με τους κανόνες ΤΗΣ». Χωρίς να ζητήσει να ερευνηθεί αν ο μηχανικός ή άλλος παράγοντας της τράπεζας ευνόησε τον Πολάκη. Σε βάρος της ασφάλειας του δανείου.
 
Ο Πολάκης έδωσε τη συνομιλία του με τον κ Στουρνάρα στον όμοιό του Βαξεβάνη. Ο οποίος τη δημοσίευσε. Πληροφορίες λένε ότι ο αναπληρωτής ενημέρωσε τον τραπεζίτη ότι τον γράφει: «Σε γράφω, όπως με γράφεις κι εσύ», λέγεται ότι του είπε. Από τη συνομιλία που δημοσίευσε το φερέφωνο της κυβέρνησης δεν φαίνεται η δήλωση αυτή. Το καταγγέλλει ο κ. Στουρνάρας. Ο διάλογος όπως καταγράφτηκε, όμως, είναι σαφής τηλεφωνική καταγραφή.
Ο εισαγγελέας μπορεί να διέταξε έρευνα, αλλά αν δεν υπάρχει το όργανο του εγκλήματος, δηλαδή η μηχανική ή ηλεκτρονική καταγραφή, δεν αποδεικνύεται τίποτε. Και επειδή ο Βαξεβάνης είναι πολύ πεπειραμένος στο είδος και ο Πολάκης έμαθε για την κακουργηματική επίπτωση, είναι πλέον ή βέβαιο ότι υλικό δεν θα βρεθεί και δεν μπορεί να αποδειχτεί ούτε αν ελεγχθεί η συνομιλία με ηλεκτρονικά μέσα.
Και επειδή έμαθε όλα αυτά ο αναπληρωτής, απείλησε χτες τον τραπεζίτη, ότι αν δεν αποδειχτεί η καταγραφή θα τον μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση!
Φυσικά, ο πρωτάνθρωπος του φυσικού δικαίου των σπηλαίων δεν είχε επίγνωση ότι είναι απειλή να απειλείς κάποιον ότι αν δεν κάνει αυτά που του ζητάς θα πας να τον βρεις! Γιατί για τη δική του βάρβαρη νοοτροπία αυτή είναι η σωστή συμπεριφορά των ανθρώπων.
 
Όπως, για τη δική του (αν)ηθική του φυσικού δικαίου, το γεγονός ότι έχει καταγγείλει σκάνδαλα σημαίνει ότι υπάρχουν αυτά τα σκάνδαλα χωρίς να έχουν αποδειχτεί από δικαστικές αποφάσεις. Και σημαίνει ότι αυτοί που καταγγέλλει είναι σώνει και καλά ένοχοι.
Και αφού περηφανεύτηκε για όλα αυτά χτες και προχτές ο αναπληρωτής, ήρθε εκ των υστέρων να στρογγυλέψει τα λόγια του και να αρχίσει τα «δεν τα είπα έτσι» και δεν «απείλησα κανέναν» και «δεν έγραψα κανέναν». Σε ένα παραληρηματικό κρεσέντο στα δίκτυα και στην τηλεόραση. Γιατί, ο κατά τα άλλα βαρύμαγκας, είναι στην πραγματικότητα θρασύδειλος όταν τον απειλεί η πραγματικότητα.
Για τον πρωθυπουργό, που δικιολόγησε το μαντρόσκυλό του και επέπληξε τον τραπεζίτη δεν αξίζει παρά μόνο ένα σχόλιο: una faccia, una razza.

από το «https://www.liberal.gr/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου