Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Η ψυχική και πολιτική εξαχρείωση του κ. Τσίπρα και του Σύριζα



Του Αλέξανδρου Ασωνίτη*
Απ’ την φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και μετά, ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και το κόμμα του είναι βυθισμένοι σε βάραθρα ενοχής και αναξιοπρέπειας, και είναι εύκολο να τους «χτυπήσει» κανείς. Κι είναι πολύ λυπηρό και άβολο, να υποχρεώνεται κάποιος να χρησιμοποιεί  επιθετικές λέξεις. Ωστόσο,  υπάρχουν 98 νεκροί, και αυτούς πρέπει πρώτα να σεβαστούμε. Πέρασαν μέρες για να μάθουμε τον αριθμό τους, απόδειξη της κυβερνητικής ανικανότητας και αναξιότητας που συνδυάζεται με  αδιανόητη έλλειψη στοιχειώδους πολιτικής και προσωπικής ευθιξίας και ήθους: «οι νεκροί μαύρισαν την κυβερνητική προσπάθεια» δήλωσε ο, τουλάχιστον, χυδαίος υπουργός της κυβέρνησης Πολάκης που δρα και ως αλεξικέραυνο για την προστασία του κ. Τσίπρα.

Κι όμως η ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά τους  ήταν προδιαγεγραμμένη. Ας δούμε τους τρεις προηγούμενους σταθμούς της πολιτικής και προσωπικής εξαχρείωσης του πρωθυπουργού, του κόμματος και των συνένοχων υποστηρικτών τους.
Α) Δημοψήφισμα 2015: Με ποσοστό 61,30% ο ελληνικός λαός, παρά τον κυκεώνα ωμών εκβιασμών, απειλών και ύβρεων, στηρίζει την κυβέρνηση στην σκληρή μάχη της με τους δανειστές-οικονομικούς κατακτητές. Τα πανηγύρια κόβονται το άλλο πρωί. Με στροφή 180 μοιρών, κ. Τσίπρας ντροπιάζει τον ελληνικό λαό, υποτάσσεται και δέχεται το τρίτο μνημόνιο αντί να παραιτηθεί αφού δεν ήταν δυνατόν να υπερκεράσει τους δανειστές.
Ψυχικά και ψυχολογικά είναι το κομβικό σημείο. Ο κ. Τσίπρας και ο Σύριζα (γνήσιοι εκπρόσωποι της Αριστεράς που βασίζει την ύπαρξή της στο ψέμμα-κρηπίδωμα του μαρξισμού, πως αυτοί είναι οι καλύτεροι όλων, οι πιο ευαίσθητοι, οι πιο φιλάλληλοι, αυτοί μόνο υπερασπίζονται τους αδικημένους, τους φτωχούς, κλπ, αν και συνήθως πλούσια και άεργη η ηγεσία τους –και να μην ξεχνάμε: μαζί με τους δυτικούς, η ΕΣΣΔ αθώωσε τον ναζισμό το 1945), ο κ.  Τσίπρας και ο Σύριζα, λοιπόν, μετά το δημοψήφισμα περιφρόνησαν και εξαπάτησαν τον λαό πιστεύοντας ότι έχουν τέτοιο δικαίωμα σαν αριστεροί. Απογοητευμένος από τα κόμματα του μνημονίου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο λαός στήριξε, δυστυχώς,  τον κ. Τσίπρα στις εκλογές που προκήρυξε. Ο δρόμος για περαιτέρω ξεπούλημα του ελληνικού λαού και έθνους είχε ανοίξει.
Β)   Νοέμβριος 2017. Πλημμύρες στην Μάνδρα με 23 νεκρούς. Δεν παραιτείται κανείς. Η λαλίστατη κ. περιφερειάρχης αερολογεί και επιτίθεται, αρνούμενη να αναλάβει τις ευθύνες της. Λίγες μέρες μετά ο κ. Τσίπρας, καθ’ οδόν προς την Ελευσίνα για να ταξιδέψει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στο Γκέτεμποργκ, για την σύνοδο κορυφής της ΕΕ, κάνει μια αναγκαστική στάση έξω από την Μάνδρα. Είναι ή δείχνει λυπημένος. Ωστόσο, δεν επισκέπτεται την Μάνδρα περιφρονώντας ζώντες και νεκρούς. Μένει στο Γκέτεμποργκ τρεις μέρες, περισσότερο απο κάθε άλλον πρωθυπουργό, και ανεβάζει φωτογραφίες σέλφι  με την ωραία υπουργό της κυβέρνησης που τον συνοδεύει. Δεν επισκέπτεται την Μάνδρα ούτε επιστρέφοντας. Δέκα μήνες και δεν έχει επισκεφθεί την Μάνδρα. Δεν το επισημαίνει ούτε καν η ΝΔ, που ουσιαστικά τον στηρίζει σε όλα τα  κρίσιμα θέματα,  ούτε ενδιαφέρεται κανείς άλλος. Αιγάλεα και Περιστέρια, Μάντρες και Ασπρόπυργοι. Η επαναστατική ασυμβίβαστη  Αριστερά μένει στα βόρεια, νότια και στα ανατολικά.
Γ) Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς, τ. μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αποφασίζουν να δικαιώσουν την κομμουνιστική ιδεοληψία για ανεξάρτητη Μακεδονία, με την οποία γαλουχήθηκαν και  ουδέποτε απέρριψαν. Ξεπουλάνε εν ψυχρώ το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια και αρνούνται δημοψήφισμα (η ΝΔ τον στηρίζει και εδώ), παρά την σφοδρότατη και καταγεγραμμένη αντίθεση του λαού. Βρίζουν, χυδαιολογούν, συκοφαντούν, λασπολογούν με πρωτοφανή μανία, μίσος και μνησικακία τον λαό:  Όποιος δεν συμφωνεί μαζί τους, είναι φασίστας, εθνικιστής, ρατσιστής, ελληναράς κλπ, το αποτελεσματικό οπλοστάσιο της ανανεωτικής εθνομηδενιστικής αριστεράς που χρησιμοποιεί συστηματικά  από το 1990 και μετά εξοντώνοντας όποιον έχει άλλη άποψη.
Κομπάζοντας για το ξεπούλημά του, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να πάει στις 23 Ιουλίου να παραλάβει ένα «βραβείο» από μια κάποια ΜΚΟ της Βοσνίας για την «ειρηνευτική του συμβολή στα Βαλκάνια». Κακόγουστο αστείο, αλλά στα Βαλκάνια ευτυχώς δεν γίνεται  πόλεμος, παρά τις Τούρκικες, Αλβανικές και  Μακεδονικές προκλήσεις.
Έχουμε φτάσει στο Δ),  Στις πυρκαγιές, στους 98 νεκρούς. Ενώ οι υπηρεσίες έχουν ειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι είναι η πρώτη  φετεινή επικίνδυνη μέρα για πυρκαγιά, με καύσωνα και ισχυρότατους ανέμους, ο κ. Τσίπρας, παρά την πυρκαγιά που έχει ήδη ξεσπάσει στην Κινέτα, αδιαφορεί και περιφρονεί τα πάντα:Πάει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο στην Βοσνία να παραλάβει ένα «βραβείο» πολύ πιο μηδαμινό κι απ’ το Λένιν. Το βραβείο είναι η προτεραιότητά του, το μέλημά του, όχι η πυρκαγιά κι ο κίνδυνος. Στην Βοσνία συνομιλεί με τον Μακεδόνα επιβήτορα Ζάεφ, χαμογελάει, φωτογραφίζεται, είναι ευτυχής για το ξεπούλημα 3000 χρόνων ελληνικής ιστορίας, κίνηση με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον, δείτε την συμφωνία της Ζυρίχης για την Κύπρο. Την ίδια ώρα στο Μάτι και στην Κινέτα οι φωτιές μαίνονται.
Αλλά ο κρατικός μηχανισμός έχει πάρει απ’ το πρωί το κυβερνητικό – πρωθυπουργικό μήνυμα και είναι σαφέςΣήμερα γιορτάζουμε και πανηγυρίζουμε για τον βραβευμένο πρωθυπουργό μας. Όλα τ’ άλλα είναι δευτερεύοντα. Ο κ. ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, άνθρωπος του κ. Κοτζιά που δεν παρέλειψε να  προκαλέσει με το αυγουστιάτικο μήνυμά του,  είναι κι αυτός εκτός Αθηνών. Οι φωτιές καίνε την Αττική και δεκάδες ανθρώπους, και σχεδόν  την ίδια ώρα το Μαξίμου μοιράζει φωτογραφίες από την τιποτένια βράβευση. Τα νέα είναι άσχημα κι ο πρωθυπουργός (με ή χωρίς τι βραβείο του; Τι το έκανε; Το έβαλε στο Μαξίμου ή στο σπίτι του; Έχει πληροφορίες η Εφημερίδα των Συντακτών; Αγωνιούμε), αναγκάζεται να επιστρέψει εσπευσμένα και να προεδρεύσει  μιας προκλητικά γελοίας συσκέψεως. Ήξερε ή δεν ήξερε για νεκρούς και έλεγε ψέμματα στο ανατριχιαστικό τηλεοπτικό σοόυ της σύσκεψης; Το ερώτημα από μόνο του δηλοί την κατάπτωση και την αθλιότητα.
Λίγες μέρες μετά, η εμφάνιση της ωραίας κ. υπουργού στην αξιολύπητη διάσκεψη στου Μαξίμου ήταν μια ακόμη επιβεβαίωση του, δυστυχώς, αχρείου κυβερνητικού ήθους. Η περιφρόνηση του λαού που θρηνεί θύματα απο δικές τους παραλείψεις, ήταν και πάλι απροσχημάτιστη. Αλλ’ αυτοί είναι υπεράνω, εξ ου και το κατακόκκινο –αριστερά, επανάσταση, είμαστε ανώτεροι όλων- κραγιόν της κ. υπουργού. Εξ ου και δικαιούνται να συναγελάζονται  με τους κκ. Ψινάκη, Μπουτάρη, τυχάρπαστες ΜΚΟ και τους ενθουσιώδεις δανειστές που βρήκαν στους κ. Τσίπρα-Σύριζα τους ικανότερους εντολοδόχους τους.
Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Οι νεκροί κι οι οικογένειές  τους καλύτερα απ’ όλους.
Όμως ο προκλητικός κατήφορος του Σύριζα και των συνένοχων υποστηρικτών του συνεχίζεται. Η Εφημερίδα των Συντακτών, ο καθοδηγητής κ. Λιάκος («η δουλειά που κάναμε 1991-1993 δεν πήγε χαμένη»: περίμενετε λίγο κ. καθηγητά), ο κ. Πανούσης, ο κ. Καρτερός, ίσως και άλλοι, απειλούν:Ευκαιρία (οι 98 νεκροί κι η καταστροφή ευκαιρία!) για «νέα αρχή, επανεκκίνηση, επανίδρυση» κλπ. Λέξη για  τα λάθη, τα ψέμματα, την αδιαφορία  και περιφρόνηση του πρωθυπουργού προς τον λαό είτε καίγεται και πνίγεται είτε διαφωνεί με τις καταστροφικές αποφάσεις του που φαλκιδεύουν το μέλλον την Ελλάδας. Λέξη.
Αδιάντροποι. 
Πάντως είναι κατανοητή η κρυφή αγωνία τους: πώς θα περάσει τώρα το ξεπούλημα της Μακεδονίας; Γιατί αυτό το ξεπούλημα είναι το επίτευγμά τους, η  δικαίωσή τους, η απόδειξη της αριστεροφροσύνης της. Ότι είναι άξιοι διάδοχοι του Πουλιόπουλου και του Ζαχαριάδη.  «Είμαι Μακεδόνας», δήλωσε ο Ντιμιτρώφ. Είναι, τον βάπτισε ο κ. Τσίπρας κι ο κ. Κοτζιάς. Καταργηθεί, δεν καταργηθεί η καταστροφική συμφωνία, παράγει και θα παράγει αποτέλεσματα. Το θέμα έχει ήδη λήξει.  Οι κκ Τσίπρας και Κοτζιάς πούλησαν οριστικά την Μακεδονία, δικαιώνοντας την πιο χυδαία και ανατριχιαστική χουντική προπαγάνδα.
ΥΓ: Περίεργο. Μετά το ξεπούλημα των Πρεσπών δεν έκανε δηλώσεις ούτε ο κ.  Μπουτάρης ούτε οι αντιφά πλημμύρισαν τους δρόμους με αφίσες.
Θα δεχθούν ή δέχθηκαν τα 97.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους από τον Ζάεφ;
Νομίζοντας πως θα τους σώσει ο Ερντογάν με την διακοπή της παράνομης αιχμαλωσίας των δυο στρατιωτικών μας, άρχισαν την προπαγάνδα για δήθεν νέα σελίδα με την Τουρκία.
Τους απάντησε αμέσως ο Ερντογάν με τις τούρκικες Νοταμ για τις έρευνες στις  Οινούσες και το γεωτρύπανο Πορθητής που ετοιμάζεται να πλεύσει και να τρυπήσει σε κυπριακά χωρικά ύδατα. Είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε; Γιατί Κύπρος και Ελλάδα δεν έχουμε δικό μας γεωτρύπανο, γιατί η Ελλάδδα δεν ανακηρύσσει την ΑΟΖ και τα 12 μίλια;
O κ. Τσίπρας απεκάλεσε «οραματιστή της ειρήνης» τον επίδοξο νεκροθάφτη του κυπριακού Κόφι Ανάν, προσβάλλοντας ευθέως το έργο του Τάσου Παπαδόπουλου, του μόνου έλληνα πολιτικού που νίκησε την Τουρκία από το 1922 και μετά.
Σήμερα σε Ελλάδα και Κύπρο κυριαρχούν οι κκ Τσίπρας και Κοτζιάς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, οι κκ Νεοφύτου, Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γεννηματά κλπ κλπ. Καταλαβαίνουμε γιατί δεν υπάρχει καμμία ελπίδα για τον ελληνισμό. Ούτε θεωρητικώς. Το τελευταίο χαρτί τους  είναι η ενίσχυση της ναζιστοδεξιάς, που οι ίδιοι άλλωστε ανέδειξαν δια των παραλείψεων τους, για να επίδείξουν την δήθεν  δημοκρατικότητά τους. Εξ ου και η κυβερνητική ανοχή στην αυξανόμενη εγκληματικότητα των απελπισμένων μεταναστών. Επιδιώκουν άνοδο της χρυσής αυγής για να αρχίσουν «αντιφασιστικό» αγώνα και να κερδίσουν τις εκλογές.
Μόλις προχτές, μέσω των γουίκιλικς,  μάθαμε ότι οι κκ Τσίπρας-Κοτζιάς έκαναν δεκτές όλες τις απαιτήσεις των Σκοπιανών από την εποχή του Γκρούεφσκι. Είναι αντιληπτό τώρα ότι το ξεπούλημα έγινε αποκλειστικά και μόνο για να δικαιώσουν τις μαρξιστικές παρακρούσεις τους για ανεξάρτητη Μακεδονία;
Η εμμονή τους να εξευτελίσουν τον ελληνισμό δεν έχει όριο: ο ανεκδιήγητος κ. Κοτζιάς (ξανά)εγκαινίασε το προξενείο μας στην Σμύρνη (είχε πρωτοανοίξει το 1955) λίγες μέρες μετά την επέτειο της  Μικρασιατικής καταστροφής και λίγες μερες πριν την επέτειο του Σεπτεμβριανού διωγμού του 1955. Και γέλαγε ο ανεκδιήγητος αυτός άνθρωπος που ώρες-ώρες θυμίζει φυσιογνωμικά τον Θεοφιλογιαννάκο.
*Συγγραφέα, συντονιστή της σχολής σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, info@anoixtitexni.gr  www.anoixtitexni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου