Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019

Ο μοναχοφάης κ. Κοτζιάς καλεσμένος στον «Πορθητή» και στην Αμμόχωστο;



Του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς, με απαραίτητο όρο να φοράει το καμπόϊκο καπέλλο των Πρεσπών, έχει προσκληθεί από την Τουρκία να παρακολουθήσει τις νόμιμες γεωτρήσεις που κάνει νόμιμα στην παράνομη ΑΟΖ της παράνομης  και εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας, γνωστής και ως «κόρη μοναχοφάϊσα των Ελλήνων μοναχοφάηδων».
Επίσης τον κάλεσαν να επισκεφθούν μαζί την συρματόπλεκτη  Αμμόχωστο που είχαν κλέψει οι μοναχοφάηδες Έλληνες της Κύπρου από τους νόμιμους κατοίκους της, τους τουρκοκύπριους που ζουν απο  χιλιετιών στην Αμμόχωστο και την απελευθέρωσαν το 1974 (εντολή για την παράδοση της Αμμοχώστου είχε δώσει ο Αβέρωφ: ένα ακόμα άγαλμα στον δυσπατρίδη μαζί με τον Καραμανλή, παρακαλώ).
Αλλά ο κ. Κοτζιάς δεν θα είναι μόνος. Συντροφιά του θα είναι ο σύντροφος  κ. Κατρούγκαλος. Μετά το προπαγανδιστικό βίντεο του τούρκικου καναλιού ΤΡΤ Βίντεο: Οι δηλώσεις Κοτζιά και Κατρούγκαλου «ενισχύουν» την τουρκική προπαγάνδα για την κυπριακή ΑΟΖ! στο οποίο οι Έλληνες Υπέξ πρωταγωνιστούν με τις δηλώσεις τους υποστηρίζοντας ευθέως τις τούρκικες παράνομες διεκδικήσεις και συμφέροντα, οι Τούρκοι κάλεσαν και τον κ. Κατρούγκαλο στην Αμμόχωστο και στον «Πορθητή», για να μετρήσει, με τον κ. Κοτζιά, πόσα πολλά χιλιόμετρα είναι οι τούρκικες ακτές στην Μεσόγειο, ώστε ευλόγως κείνται
υπεράνω του διεθνούς δικαίου. Και να κανονίσουν την συνδιαχείριση, που πρότειναν αμφότεροι,  αφού ορισθούν οι ΑΟΖ Ελλάδας-Τουρκίας.




Βίντεο: Οι δηλώσεις Κοτζιά και Κατρούγκαλου «ενισχύουν» την τουρκική προ…Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την Τουρκία, έχει δικαιώματα, είχε πει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς …


Γιατί, όμως, δεν ανακήρυξε την ΑΟΖ μας η κυβέρνηση των τέως Υπέξ; Περίμεναν την έγκριση από την συνδιαχειρίστρια, όπως στα 12 μίλια;  Και συνδιαχείριση, σε τι και γιατί; Αν υπάρχουν κοιτάσματα, και το ξέρουν, στα σύνορα των δύο ΑΟΖ, τότε και μόνο  τότε γίνεται  συνεκμετάλλευση. Αλλοιώς, συνδιαχείριση σημαίνει παραχώρηση δικαιωμάτων μας τύπου Πρεσπών.

Μοναχοφάηδες χαρακτήρισε, λοιπόν, τους ΄Ελληνες ο κ Κοτζιάς, στο συμπόσιο των Δελφών τον Μάρτιο (ασχολείται κάποιος εισαγγελέας με τις καταγγελίες του για σακκουλάκια αίματα και απειλητικές επιστολές;  αν όχι, γιατί; αν ναι, τι πόρισμα έβγαλε;). Μονοχοφάηδες επειδή ζητάμε να εφαρμοσθεί το διεθνές δίκαιο της  θάλασσας στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Κι αφού προανήγγειλε και δικαιολόγησε προκαταβολικώς τις επικείμενες παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας κατηγορώντας για πολλοστή φορά την  Ελλάδα και υπονομεύοντας  τις  αντιδράσεις της κοινής γνώμης, η Τουρκία  δυο μήνες αργότερα (4 Μαρτίου – 4 Μαίου) εισέβαλε και κάνει παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Κι όχι στην αιγιαλίτιδα ζώνη της, όπως είπε ο κ. Δένδιας που ο πρωθυπουργός του ανέθεσε κι αυτός αποδέχθη το Υπεξ ενώ δεν είχε ασχοληθεί με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Αλλά σε συνέντευξή του στις ΗΠΑ, στο Μπλούμπεργκ (βλ. άρθρο Δεληολάνη στο sl press που αθώωνει τον Κοτζιά: αυτή είναι η έννοιά τους: ποιος παραχωρεί τα περισσότερα)  μίλησε κι αυτός για συνέργειες στο Αιγαίο. Να περιμένει πρόσκληση για τον Πορθητή και την Αμμόχωστο, μαζί με τον Βαρουφάκη.  Και  τον κ. Άντρο Κυπριανού του ΑΚΕΛ, του πιο αλλόκοτου κόμματος που έχει εμφανισθεί στην υφήλιο.
Ωστόσο, τις  παράνομες γεωτρήσεις που καταδίκασαν όλοι, ο κ. Κοτζιάς, που  Κύπριοι αναλυτές επιμένουν ότι είχε στόχο την προάσπιση της Κύπρου,  ούτε τις κατήγγειλε ούτε αποκάλεσε  την Τουρκία «μοναχοφάη». Εμάς αποκάλεσε. Ούτε η ελλαδική, κυπριακή, ευρωπαϊκή, παγκόσμια αριστερά, η ιδιοκτήτρια της ευαισθησίας και των δικαιωμάτων,  μιλάει για τούρκικο ιμπεριαλισμό και εθνικισμό, ούτε βέβαια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κλπ, αλλά αυτοί είναι καπιταλιστές φασίστες.
Μετά, λοιπόν, από «εθνίκια» και «ακροδεξιοί», επειδή ο ελληνικός λαός υποστήριζε δημοκρατικά τα ελληνικά δίκαια στην Μακεδονία,  είμαστε και «μοναχοφάηδες». Είμαστε, όμως, και «τα κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας» κατά τον ιστοριοδίφη κ. Κωστή. «Κακομαθημένους» αποκαλούν Ελλάδα και Κύπρο κι οι Τούρκοι.  Συμπτωματικώς, βέβαια. Το ότι  όλες οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ είναι υπέρ μας για όλα τα ζητήματα –Μακεδονικό, Αμμόχωστος κλπ-, δεν έχει καμμία σημασία για κανέναν τιμητή της Ελλάδας. Άλλωστε, εμείς, οι φασίστες μονοχοφάηδες επιβάλαμε και το κάζους μπέλι στο Αιγαίο, στον εαυτό μας.
Ευλόγως αναρωτιέται κανείς για τις πράξεις των τέως  Υπεξ μας. Εξυπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα με τις επίσημες τις δηλώσεις τους ή συμφέροντα άλλων; Δεν είμαστε μέσα στον Αυτόνομο Νου του κ. Κοτζιά, γι’ αυτό ρωτάμε.


Και ο  κ. Τσίπρας στα Σκόπια!


Αλλά δεν θα έχουν μόνο οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος την τιμητική τους. Σύμφωνα πάλι με μη διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αρχές της North of no South (για να παραφράσουμε τον Μπουκόφσκι)  Μακεδονίας θα καλέσουν οσονούπω και τον τ. πωθυπουργό μας κ. Τσίπρα να εκφωνήσει την πανηγυρική ομιλία  στις γιορτές για την εθνική τους ηρωίδα του «εθνικοαπελευθερωτικού τους αγώνα στην Μακεδονία του Αιγαίου» (βλ βικιπαίδεια, κ.α) Μίρκα Γκίνοβα (Ειρήνη Γκίνη) που εκτελέσθηκε στον ελληνικό  εμφύλιο ως μέλος του ΔΣΕ και της αποσχιστικής ΝΟΦ και την ανέφερε εγκωμιαστικά ο  κ. Τσίπρας στην Βουλή κατηγορώντας το ΚΚΕ για αλλαγή της διεθνιστικής φιλομακεδονικής  του στάσης, την οποία τήρησε ορθόδοξα ο ίδιος παραχωρώντας όνομα, γλώσσα, υπηκοόητητα, εμπορικά προϊόντα  κλπ στα Σκόπια.
Θα είναι, βέβαια, η πρώτη φορά  παγκοσμίως που ξένος πρωθυπουργός θα μιλήσει για εθνική (προσοχή: εθνική, όχι αντιφασίστρια. αλλοιώς θα την τιμούσαμε όλοι) ηρωίδα άλλου λαού, του μακεδονικού, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του κ. Καρτερού, ηρωΐδα (HAPOΔEH HERJ, Λαϊκή Ηρωϊδα,  γράφουν στο άγαλμά της)   που στράφηκε εναντίον του λαού  του προσκεκλημένου πρωθυπουργού, και την τιμά ο λαός που κάλεσε τον πρωθυπουργό.  Αλλά και το ΚΚΕ την θεωρεί ηρωϊδα του, άρα θα παραστεί και ο κ. Κουτσούμπας. Πώς γίνεται όμως να είναι και ταξική ηρωίδα του ΚΚΕ και εθνική της  North of no south Μακεδονίας του Αιγαίου;
Γίνεται. Κι ο Αντρέας Τσίπας (προσοχή: όχι Τσίπρας) ήταν βραχύβιος γραμματέας του ΚΚΕ κι όταν τον καθαίρεσαν ως λούμπεν, ο γενικός γραμματέας πήγε το 1941 και καλοπέρασε ανενόχλητος πέντε χρόνια στην ναζιστική Βουλγαρία που η ίδια τον είχε απελευθερώσει λίγους μήνες πριν απ’ την Ακροναυπλία ως βουλγαρικής καταγωγής, μαζί με άλλους 26 κομμουνιστές βουλγαρικής καταγωγής, σύμφωνα με τους ίδιους, Ξανάγινε όμως ανήμερος βουλγαρικής καταγωγής  αντιναζιστής και ήρθε να πολεμήσει μαζί με την Γκίνοβα και τον ΝΟΦ  την  φασιστική Ελλάδα που συνεργάσθηκε με τους ναζί, όπως οι βούλγαροι συμπατριώτες του.  Όλα τα κάνουν οι διεθνιστές.
Γιατί εμείς δεν είμαστε μοναχοφάηδες, εθνικιστές, ακροδεξιοί και κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας.  Εμείς είμαστε τα καλά, πειθαρχημένα κι υπάκουα παιδιά  της Γ΄ Διεθνούς,  «Εμπρός της γης οι κλέφτες και οι τσιλιαδόροι, εμπρός, εμπρός».


Μακεδονικό

Το Μακεδονικό δεν είνα θέμα διαμάχης ΝΔ – Σύριζα, αφορά το μέλλον του ελληνικού έθνους στον βαθμό που του αναλογεί. Ο Σύριζα  πανηγυρίζει (ο Κοτζιάς θέλει να του πούνε και συγγνώμη) επειδή στελέχη της ΝΔ μιλάνε θετικά για τις  Πρέσπες. Πού ή έκπληξη; Δεν ξέρει ο ελληνικός λαός ότι η ΝΔ, ειδικά η μητσοτακική πτέρυγα, είναι υπέρ της οποιασδήποτε συμφωνίας; Βέβαια, αν μια κυβέρνηση θέλει να σπάσει μια διεθνή συμφωνία δεν το προαναγγέλει, παραπλανά (αν φυσικά  -υπόθεση επιστημονικής φαντασίας- συμβαίνει κάτι τέτοιο).
Επιπλέον, κάλεσε ή πήγε ο κ. Μητσοτάκης στα συλλαλητήρια, μετείχε η ΝΔ; Ποιος  λοιπόν είτε στους τ. κυβερνώντες ότι ο λαός περίμενε από την ΝΔ να σώσει την Μακεδονία; Είχε παραιτηθεί κανείς βουλευτής  τους όταν ο πατέρας  Μητσοτάκης  δήλωνε ότι σε δέκα χρόνια θα ξεχάσουμε το θέμα του ονόματος;   Ή υπάρχει στοιχειωδώς σοβαρός άνθρωπος που να εμπιστεύεται τον Βελόπουλο, τον Μιχαλολιάκο, τον Καρατζαφέρη ή τον Σώρα; Που και εθνοκαπηλεύονται και καλύπτουν την υπαρξιακή ανάγκη της Αριστεράς.
΄Ολα τα πολιτικά κόμματα έχουν απόλυτη ενοχή για όλα τα εθνικά εγκλήματα της καταστροφικής 100ετίας 1922-2019. Αν ήθελε να μην συμπεριληφθεί ο Σύριζα, όφειλε, και ως επιβεβλημένη δημοκρατική ενέργεια, να διεξάγει δημοψήφισμα για την Μακεδονία και να υπακούσει στην λαϊκή ετυμηγορία. Δεν το έκανε, προτίμησε να εμμέσει έναν οχετό ύβρεων. Θα καμαρώνει επ’ άπειρον για το στίγμα.

Υστερόγραφο θλίψης:  Έγραψα στο προηγούμενο http://ardin-rixi.gr/archives/212872 γιατί δεν διαδηλώνουμε εναντίον της τουρκικής εισβολής, και την επομένη διαδήλωσαν φοιτητές για την κατάργηση του ασύλου. Αυτή είναι η κομματική, νοητική και ψυχική τους προτεραιότητα.
Έγραψα γιατί η Κύπρος δεν ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Κυπρος  έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον ΟΗΕ,  όμως χωρίς αίτημα σύγκλησης!
Αλλά η ιθύνουσα τάξη μας είναι έντιμη: Μην πειράξετε το Καστελλόριζο, λέει στους Τούρκους. Συνεπώς, στην Κύπρο κάντε ό,τι θέλετε. Και κάνουν. Το Κατελλόριζο έχει σειρά μετά τον δεκαπεντάυγουστο, όπως ανακοίνωσαν οι Τούρκοι. Πώς θ’ αντιδράσουμε;
Τέλος:  Μην περιμένει κανείς συγγνώμη απ’ αυτούς που βρίζουν σαν εθνικιστική την Ελλάδα και τον λαό και σιωπούν αθωώνοντας μεθοδικά  την Τουρκία. Γιατί να γκρεμίσουν την παστρική δουλίτσα  που έχουν χτίσει τόσες δεκαετίες;


Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Το τελευταίο του μυθιστόρημα Εκτέλεση, κυκλοφόρησε φέτος απ’ τις εκδ. Πατάκη. Συντονίζει την σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη, στο Σύνταγμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου