Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Σκοτώστε τα άλογα πριν γεράσουν



του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου

Διασφαλίζοντας την μείωση του προσδόκιμου ζωής θα πείσει του δανειστές ο Τσίπρας, πως οι περικοπές στις συντάξεις δεν είναι αναγκαίο μέτρο.
Η δήλωση έγινε στην συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ σε ερώτηση δημοσιογράφου του Αντέννα για την περικοπή των συντάξεων και ξεπερνάει κάθε ανθρώπινη φαντασία.
Κατά λέξη:
«Αλλά το συγκεκριμένο μέτρο θα εξηγήσουμε στην Κομισιόν ότι είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό. Διότι αφορά στην προσωπική διαφορά και αφορά κάποια συγκεκριμένη μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι σήμερα είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια περικοπή δαπανών δεν θα είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου. Δεν θα έχει καμία επίπτωση στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».


Τι μας είπε ο κ. Τσίπρας; Ότι οι συνταξιούχοι πεθαίνουν κάποια στιγμή. Ειδικά όταν ξεπεράσουν τα 70 χρόνια ζωής τους. Δηλαδή η πολιτεία, αντί να προσπαθεί να διασφαλίζει την αύξηση του προσδόκιμου ζωής που σήμερα βρίσκεται στα 81,1 χρόνια και βαίνει μειούμενο, αλλά και τα χαρακτηριστικά της ποιότητάς του, θα χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα έναντι των δανειστών ότι η περικοπή των συντάξεων δεν είναι αναγκαία, δεν είναι αναπτυξιακό μέτρο, αφού οι ηλικιωμένοι θα πεθαίνουν ή πεθαίνουν πλέον νωρίτερα.
Και αυτό θα είναι το βασικό επιχείρημα για να μην περικοπούν οι συντάξεις.
Καταλαβαίνουμε τι λέει αυτός ο τύπος; Συνειδητοποιούμε μέχρι που έχει φτάσει ο μισανθρωπισμός του εξαιτίας της ανάγκης για την εξουσία;
 

Κι όμως. Ξέρει πολύ καλά τι λέει ο ανεκδιήγητος. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά, ότι το 81% από 65 χρονών και πάνω, πάσχει από χρόνιες παθήσεις. Κι ότι το ποσοστό αυτό αγγίζει το 92% από 75 χρονών και πάνω (διάγραμμα).
Όπως γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία έχουν μειωθεί κατά 42% τα χρόνια των μνημονίων και με την δική του βέβαια συνδρομή. Κι έπεται συνέχεια.
Να γιατί θα χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα. Γιατί είναι σίγουρος ότι οι πατεράδες οι μανάδες οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας, δεν έχουν έτσι κι αλλιώς τρόπο επιβίωσης σε μια δουλοπαροικία του χρέους.
Το εξοργιστικότερο μάλιστα είναι, ότι το επιχείρημα αυτό, εμπεριέχει και την διασφάλιση προς δανειστές, ότι οι συνταξιούχοι αποκλείεται να ζήσουν πολλά χρόνια κι ότι εγγυητής της πολιτικής αυτής θα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί υπονοεί ότι σε βάθος χρόνου, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πολιτική, αντίθετα η κυβέρνηση, η κάθε κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να εξασφαλίζει την μείωση του προσδόκιμου ζωής, δηλαδή να φροντίζει να πεθαίνει νωρίτερα ο πληθυσμός, έτσι ώστε η σύνταξη να αποτελεί νομοτελειακά πινάκιο φακής για τις δαπάνες του κράτους.
Εμείς θα φροντίζουμε να σκοτώνουμε τα άλογα πριν γεράσουν.
Κι αυτό ο απίθανος τύπος, το λέει μέσα στα μούτρα μας!

 http://www.hereticalideas.gr/2018/09/skotoste-ta-aloga-prin-gerasoun.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου