Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Εθελοντική αιμοδοσία: Ο επιλεκτικός δικαιωματισμός της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Γράφει ο Tηλέμαχος Χορμοβίτης
 Ως γνωστόν, κάποιες κατηγορίες πολιτών δεν μπορούν να προσφέρουν αίμα. Αυτοί είναι όσοι είχαν έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977 , όσοι έχουν κάνει κάποτε ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών, όσοι είχαν πολλούς ερωτικούς συντρόφους χωρίς τη συστηματική χρήση προφυλακτικών μέσων κατά την τελευταία δεκαετία, όσοι είναι ερωτικοί σύντροφοι πολυμεταγγιζόμενου ατόμου, όσοι είχαν τους τελευταίους 12 μήνες ερωτικό σύντροφο ο οποίος πληρωνόταν είτε με χρήματα είτε με ναρκωτικά για να κάνει σεξ και γενικά όσοι πιστεύουν ότι υπάρχει πιθανότητα να έχει εκτεθεί στον ιό που προκαλεί AIDS.
Η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αγαπημένη μας Μαρία Γιαννακάκη, το πρώην πουλέν του μπαρμπα-Φώτη που δήλωσε πως στην "στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει", έγραψε άρθρο στην "Εφημερίδα των Συντακτών" (πού αλλού;) και μας λέει ότι οι ισχύουσες απαγορεύσεις αποτελούν διάκριση σε βάρος των ομοφυλόφιλων ατόμων και πρέπει να αρθούν.
Όπως μας εξηγεί η Μαρία Γιαννακάκη "ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν ταυτίζεται με μια συγκεκριμένη σεξουαλική συμπεριφορά και οι ομοφυλόφιλοι είναι πιθανό να έχουν μια σταθερή σχέση, να παίρνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, να εξετάζονται συχνά και να μην έχουν μια σεξουαλική ζωή που να μπορεί να χαρακτηριστεί «υψηλού ρίσκου» για τη μετάδοση του ιού του HIV ή άλλων νοσημάτων."
Επειδή όμως η "πολιτική ορθότητα" και ο κούφιος δικαιωματισμός δεν τα πάνε και πολύ καλά με την πραγματικότητα, ας θυμίσουμε στην κυρία Γιαννακάκη και στους ομοϊδεάτες της πως οι ομοφυλόφιλοι άνδρες άνηκαν και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για μόλυνση από τον ιό HIV. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει. Ικανοποιεί ή όχι τα κριτήρια "προοδευτισμού" μας. Σύμφωνα, με έκθεση που δημοσίευσε πρόσφατα ο ΟΗΕ, οι ομοφυλόφιλοι άνδρες έχουν 28 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον ιό HIV από ό,τι οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες. ( http://www.healthyliving.gr/…/hiv-omofylofiloi-andres-kind…/ ). Στις ΗΠΑ το 2015, πάνω από το 70% των νέων μολύνσεων HIV αφορά άνδρες που έκαναν σεξ με αλλους άνδρες.( https://www.hiv.gov/hiv…/overview/data-and-trends/statistics ). Αν, μάλιστα, λάβουμε υπόψη μας πως, έστω και σπάνια, γίνονται λάθη στον έλεγχο του αίματος και πως τα σχετικά τεστ δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τον ιό αμέσως, ο αποκλεισμός όσων είχαν σεξουαλικές σχέσεις με άνδρες δεν είναι ούτε ρατσισμός, ούτε διάκριση, όπως πιστεύουν οι "πολιτικά ορθοί" μουτζαχεντίν. Είναι αυτονόητο μέτρο προστασίας των ευάλωτων ομάδων που έχουν ανάγκη από αίμα. Φυσικά θα πάρει η μπάλα και τους πιο ήσυχους ομοφυλόφιλους που έχουν σεξουαλική ζωή λεσβίας σε εμμηνόπαυση, αλλά έτσι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Πρόσφατα, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου ήταν και ο αποκλεισμός από την αιμοδοσία όσων αιμοδοτών διαμένουν ή εργάζονται σε περιοχές που σημειώθηκαν κρούσματα λοίμωξης Δ.Ν.( http://ekea.gr/%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9…/ ). 
Παρότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων ζουν σε αυτές τις περιοχές δεν πρόκειται να νοσήσει, η απαγόρευση επεκτάθηκε σε όλους τους αιμοδότες, για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας . Μήπως με τη λογική της κυρίας Γιαννακάκη, είναι αυτό το μέτρο ρατσιστικό για τους κατοίκους των Μεγάρων και της Τανάγρας;
O καθένας από μας έχει το δικαίωμα να ακολουθήσει την ζωή που αυτός θέλει, δεν μπορεί όμως να τα έχει όλα, όπως μας παραμυθιάζει ο σύγχρονος δικαιωματισμός. Κάτι θα κερδίσει, κάτι θα χάσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι κραυγές κακομαθημένων μεσοαστούληδων που δεν έχουν μάθει ποτέ να ακούνε την λέξη "όχι".
(Είναι θέμα χρόνου, να βγει κάποιος ακόμη πιο "πολιτικά ορθός" από την κυρία Γιαννακάκη και, για λόγους μη διάκρισης, να προτείνει την άρση της απαγόρευσης και για όσους κάνουν ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών. Αυτοί που χρειάζονται αίμα να πάνε στο διάολο, εμείς θα έχουμε αποδείξει πόσο "προοδευτικοί" και "ανοιχτόμυαλοι" είμαστε!)


 https://www.facebook.com/tilemachos.chormovitis/posts/10156781740921757?__tn__=K-R

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου