Γερμανικό μίσος για την ιταλική φινέτσα

Του Γιώργου Χαρβαλιά
Δεν πρόλαβαν οι Ιταλοί να σχηματίσουν κυβέρνηση και στο Βερολίνο άρχισαν τα όργανα. Με τους ίδιους ακριβώς πρωταγωνιστές, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν χτίσει τον μύθο του «ακαμάτη» Ελληνα που ζει με δανεικά καλύτερα απ’ όσο του «αρμόζει» και φορτώνει τα σπασμένα στον Γερμανό φορολογούμενο.
Το νέο αφήγημα έχει τίτλο «Πλούσιοι... Βρομοϊταλοί». Το ξεκίνησε -ποιος άλλος;- η «Bild» και μόλις προχθές παρέλαβε τη σκυτάλη το -τάχα μου σοβαρό- «Spiegel», οι δύο μιντιακοί πυλώνες, δηλαδή, της κατάμαυρης, φασιστικών προδιαγραφών, γερμανικής προπαγάνδας δολοφονίας όχι χαρακτήρων αλλά ολόκληρων εθνών!

Σε επίπεδο φυσικών προσώπων την πρεμιέρα έκανε εκείνος ο απεχθής «σοφός» της Μέρκελ με τη φάτσα Κουάκερου, ο Χανς Βέρνερ Ζιν. Στο παρελθόν έλεγε ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει με τις κλοτσιές από την ευρωζώνη, γιατί είναι χώρα δεύτερης ταχύτητας, που δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει ανταγωνιστική.

Τώρα βρήκε φιλόξενη στέγη στο γνωστό για το... δάχτυλο της Αφροδίτης «Focus», προκειμένου να χαρακτηρίσει δυσθεώρητη απειλή για την ευρωζώνη το πρόγραμμα ελάφρυνσης της λιτότητας και της φορολογίας, που εξήγγειλαν οι νικητές των εκλογών στην Ιταλία.
Τη σχετική κινδυνολογία είχε μεγιστοποιήσει νωρίτερα, οπως είπαμε, το «Spiegel», χαρακτηρίζοντας την Ιταλία «πυρηνική βόμβα» και τους ευρωσκεπτικιστές Ιταλούς ηγέτες «θρασείς και επικίνδυνους», χειρότερους κι από τον Βαρουφάκη!

Και πες, πες, πες, βρέθηκε ένας συνταξιουχος Ιταλός... γερμανοτσολιάς, από τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, να μπλοκάρει τη βούληση του ιταλικού λαού, αποτρέποντας, προσωρινά βέβαια, τον σχηματισμό κυβέρνησης μη αρεστής στο made in Germany ευρωιερατείο των Βρυξελλών. Μόνο που αυτήν τη φορά οι νταβατζήδες των λαών μπερδεύτηκαν λιγάκι. Γιατί η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Παράγει τα πάντα και κυρίως εξάγει τα πάντα! Σε εξαιρετικά υψηλή ποιότητα.

Επιπλέον -όπως έχω ξαναγράψει- οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες της γειτονικής χώρας, σε αντίθεση με τους δικούς μας, διαθέτουν εθνική συνείδηση και επιχειρηματικό πατριωτισμό. Οταν έρχονται τα δύσκολα, ενώνονται απέναντι στην ξένη απειλή.
Οι Ιταλοί διαθέτουν και σοβαρή κεντρική τράπεζα. Με τραπεζίτες κανονικούς και όχι... κουδουνίστρες. Αφήστε που, αν χρειαστεί, θα βάλει πλάτη και ο Ντράγκι, που ως το 2019 θα είναι στην ΕΚΤ.

Δεν θα τα βγάλουν, λοιπόν, εύκολα πέρα οι Γερμανοί και, αν ξαναγίνουν εκλογές, οι ευρωσκεπτικιστές στην Ιταλία θα σαρώσουν. Κατά βάθος το ξέρουν στο Βερολίνο. Γι’ αυτό λυσσομανάνε και ξεκίνησαν τον οχετό λάσπης.
Σε αντίθεση με τους Ελληνες, που τους φθονούν μόνο για τις δαντελωτές ακτές, τους Ιταλούς τους μισούν για την αισθητική και τον κοσμοπολιτισμό που εξάγουν.

Είναι τεράστια η αντίθεση της ιταλικής φινέτσας με την τραχύτητα και την απαιδευσιά των σύγχρονων Γερμαναράδων τύπου Μέρκελ. Κι αυτό δεν αντέχεται...
dimokratianews.gr