Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Γην και Ύδωρ



του Κων/νου Σταθόπουλου

Ένας μικρός πρόλογος θα ήταν πιστεύω χρήσιμος για να μας βάλει πλήρως στο νόημα.
Δεν θα αναφερθούμε χάριν συντομίας στις προ μνημονίων εποχές, παρ’ ότι συνέβαιναν ακριβώς τα ίδια με μία θεμελιώδη διαφορά.

Δεν είχαμε παραδώσει οικιοθελώς την κυριαρχία μας ως κράτους.
• Το 2010 ημερομηνία ορόσημο της υπογραφής του πρώτου μνημονίου από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σκίζουν τα ιμάτιά τους για τις άστοχες, το λιγότερο, ενέργειες του κυρίου Παπανδρέου.
• Άνοδος στην εξουσία ενός εκ των αντιπολιτευόντων, του κυρίου Σαμαρά.

Παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις περί σκισίματος των μνημονίων, υπογράφει το δεύτερο μνημόνιο, όπου δεσμεύεται αυτόματα στην εφαρμογή του πρώτου. Εμφανίζει πρωτογενή πλεονάσματα, σαρώνοντας ότι αποθεματικό ταμείου βρέθηκε στο διάβα του, αφήνοντας άνω των 100 δις εσωτερικό χρέος.
• Αναλαμβάνει την εξουσία ο κατά πολλούς «σωτήρας» υπογράφει το τρίτο μνημόνιο και δημιουργεί τον χειρότερο ίσως από συστάσεως Ελληνικού κράτους κυβερνητικό σχηματισμό.
Στην διάρκεια και των τριών αυτών μνημονιακών κυβερνήσεων, ξεπουλήθηκε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία της χώρας και με την υπογραφή swap (έσοδα από μελλοντικά κέρδη), υποθηκεύτηκαν τα μελλοντικά έσοδα από μουσεία, εκδηλώσεις, εξορύξεις, τουρισμό κ.α.
Έχουμε να κάνουμε με την συμμορία των 300σίων. Σε αυτό είμαι απόλυτος, καθότι και όσοι δεν υπέγραψαν, λειτουργούν, τηρούν τους κανόνες και αμείβονται από ένα κατοχικό κοινοβούλιο.
Το πρόβλημα που έχουν όλοι αυτοί και μας το λένε κατάμουτρα, δεν είναι η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας ούτε το ξεπούλημα κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Το πρόβλημά τους είναι οι τιμές στις οποίες θα γίνει το ξεπούλημα και ποιός ή ποιοί θα κερδίσουν από αυτό.
Ερίζουν πάλι στην πλάτη ενός ολόκληρου λαού για το ποιός ξεπουλάει καλύτερα. Κανείς δεν αντιδρά και δεν έχει αντίθετη άποψη. Να γίνει η δουλειά και θα την κάνω εγώ καλύτερα. Ούτε σαν σκέψη η μη πώληση και με τους όρους που βάζει ο κατακτητής.
• Πουλήθηκαν τα αεροδρόμια, άρχισαν οι διαξιφισμοί για το ποσόν.
Πουλήθηκε ο σιδηρόδρομος και κανείς δεν είχε την αντίθετη περί πώλησης άποψη. Αρκεί να φύγει από πάνω μας. Το πρόβλημα ήταν στο τίμημα.
• Ξεπουλήθηκε ο Ο.Τ.Ε και πέρα από τις αντιδράσεις του Κ.Κ.Ε περί ξεπουλήματος που συμβαίνει μέσα στην απάνθρωπη Ε.Ε., από την οποία ταυτόχρονα δεν θέλει να φύγουμε, σύμφωνα και με δηλώσεις του Γ.Γ. Κουτσούμπα.
Τώρα γιατί ο Ριζοσπάστης που είναι το όργανο του Κ.Κ.Ε, 300 ημέρες τον χρόνο γράφει ενάντια στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, ενάντια στις πολιτικές τους, ενάντια στην φτωχοποίηση των εργατών, των λαϊκών στρωμάτων και ταυτόχρονα αρνείται την έξοδο από αυτά, μένει να το ερμηνεύσετε. Εκεί άλλωστε στηρίζεται ένα μέρος της απολυτότητάς μου, όσον αφορά για την καμόρα των τριακοσίων.
• Πουλήθηκαν τα λιμάνια με αιχμή του δόρατος το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο σημειωτέον πως ήταν κερδοφόρο.
Η Ε.ΥΔ.Α.Π. η Δ.Ε.Η. και ότι άλλο έχει απομείνει θα περάσουν στα χέρια των δανειστών.
Τι και αν όλες ή σχεδόν όλες αυτές οι επιχειρήσεις, στον κανίβαλο της Ευρώπης, την Γερμανία, είναι κρατικές.
Τι και αν είναι ζωτικής σημασίας και καθοριστικές για την κυριαρχία ενός κράτους.
Πρέπει να περάσουν σε ξένα χέρια. Σε αυτό ομονοεί ολόκληρο το κατοχικό κοινοβούλιο.
Φανταστείτε το αλισιβερίσι που γίνεται και που θα γίνει στον ενεργειακό τομέα, (γαιάνθρακας, φυσικό αέριο, ήλιος, αέρας, λοιπές πλουτοπαραγωγικές πηγές).
Όταν οι Πέρσες απαιτούσαν «γην και ύδωρ», ζητούσαν ουσιαστικά την πλήρη υποταγή του κατακτημένου κράτους και όσοι το δεχόντουσαν παραιτούνταν από κάθε δικαίωμα επάνω στην γη τους και στα αγαθά της.
Επίσης αναγνώριζαν την Περσική εξουσία και κυριαρχία ακόμη και πάνω στις ζωές τους.
Μετά την αποδοχή της απαίτησης για γη και ύδωρ, άρχιζαν οι διαπραγματεύσεις των υποτελών, για τις υποχρεώσεις και τα λιγοστά προνόμια.
Όταν έφτασαν οι Πέρσες αγγελιοφόροι στον Λεωνίδα, απαιτώντας «γην και ύδωρ», οι Σπαρτιάτες τους πέταξαν στον Καιάδα, λέγοντάς τους πως αυτά που ζητούν θα τα βρουν εκεί.
Βλέπετε ομοιότητες; Βλέπετε διαφορές;
Ποιά η απάντηση όλων αυτών που κυβέρνησαν ως σήμερα;
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Εντός ευρώ, Ε.Ε και ΝΑΤΟ, διότι αλλιώς δεν θα μας δανείζουν οι αγορές.
Στα παλιά τους τα παπούτσια η φτωχοποίηση, οι αυτοκτονίες, η γενοκτονία, η σύγχρονη μετανάστευση.
Γι’ αυτό άλλωστε είναι οπαδοί των ανοιχτών συνόρων και εθνών. Χωρίς πατρίδα, χωρίς ιστορία, χωρίς δικό σου πολιτισμό, είσαι εύκολα χειραγωγήσιμος και έτοιμος να παραδοθείς στον προσφέροντα ύδωρ και μάλιστα ακριβό γιατί την πηγή σου την χάρισες.
Αυτοί ομονοούν στο να μας ξεπουλήσουν. Εμείς διχασμένοι μοιραία δεχόμαστε την πώληση.

 http://www.hereticalideas.gr/2018/05/gin-kai-ydor.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου