Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ποιος συντηρεί την Πέμπτη Φάλαγγα στη Θράκη;

Του Κώστα Καραΐσκου από την Ρήξη φ. 144
Μία τεράστια προσβολή δέχθηκε η τοπική ελληνική κοινωνία στις 9/5/2018 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας – Θράκης: Οι δέκα μουσουλμάνοι σύμβουλοι των δύο μεγάλων παρατάξεων απουσίασαν (για δεύτερη φορά!) επιδεικτικά από τη συνεδρίαση και απέφυγαν πάλι να τοποθετηθούν επί του ψηφίσματος υπέρ των δύο στρατιωτικών μας που κρατούνται στην Τουρκία!
Αδιανόητο κι όμως αληθινό: 
για ένα θέμα τόσο απλό και αυτονόητο (για το οποίο ήδη δύο τουλάχιστον από τους μουσουλμάνους βουλευτές μας έχουν, προς τιμήν τους, τοποθετηθεί σωστά) δεν τόλμησαν να πουν έστω μια κουβέντα από
ανθρωπιστική σκοπιά! Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί οι κύριοι που φοβήθηκαν ότι, αν διατυπώσουν μιαν ευχή για την απελευθέρωση των ομήρων, θα θιγόταν κάποιος; Είναι οι Κατραντζή Μουσταφά, Ιμπράμ Αχμέτ, Χουσέ Μουσταφά Ισμαήλ, Χατζηγκενέ Ιρφάν, Μουσταφά Μετίν, Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ (παράταξη Μέτιου – ΝΔ), Κοτζά Μουμίν Ριτβάν, Μεχμέτ Ουστά Χουσεΐν (παράταξη Καραλίδη-ΠαΣοΚ) και Μουμίν Οντέρ (ανεξαρτητοποιημένος). Όλοι λοιπόν αυτοί οι «Έλληνες μουσουλμάνοι» –εκτός ίσως κάποιου δικαιολογημένα απόντος– τι δηλώνουν με την άθλια στάση τους; Ότι είναι έτοιμοι να πουλήσουν τον τόπο μ’ ένα νεύμα του Τούρκου προξένου; Κι επειδή δεν είμαστε από άλλον πλανήτη, ας δούμε λίγα από όσα έχει καταγράψει η μοναδική στο είδος της ιστοσελίδα tourkikanea.gr σχετικά με την πολιτική πρακτική των πιο προβεβλημένων εξ αυτών.
Ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζή είναι γραμματέας στην ΠΕΚΕΜ, στον φορέα που έστησε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για τον συστηματικό εκτουρκισμό στον χώρο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και η οποία είναι πάντα παρούσα για συκοφαντίες κατά της Ελλάδος στα διεθνή φόρουμ ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και, βεβαίως, στα χρόνια που ο Μ.Κ. ήταν πρόεδρος στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας, η λειτουργία των παράνομων νηπιαγωγείων από τον σύλλογο πήγαινε σύννεφο.
Ο Χουσεΐν Μεχμέτ Ουστά είχε φωτογραφηθεί πριν έναν χρόνο να κάνει το σήμα των Γκρίζων Λύκων. Όταν κλήθηκε να το δικαιολογήσει, μίλησε για «ειρωνία» και «αστείο». Εφόσον όμως στο διαδικτυακό προφίλ του ανεβάζει φωτογραφίες του με τον Μπαχτσελί (!) και φράσεις του ιστορικού ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Αρπασλάν Τουρκές, αυτό μάλλον δείχνει πως αστείοι είναι όσοι τον πιστεύουν.
Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Οντέρ Μουμίν, ως νέος σχετικά πολιτικός, ακολουθεί προσεκτικά κάθε προξενική γραμμή και εκδήλωση, μιλά πάντα για την τουρκική μειονότητα, παρεμβαίνει συχνά όπου χρειάζεται τον λόγο του η Άγκυρα και ταυτοχρόνως φιγουράρει ως πολύφερνος υποψήφιος βουλευτής της …ΝΔ!
Ο Χατζηγκενέ Ιρφάν, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, μετέχει από χρόνια στα κοινά, πάνω στη γνωστή γραμμή. Μία τουλάχιστον φορά, τον Δεκέμβριο του 2012, συνόδευσε τον τότε βουλευτή (ΠαΣοΚ) Αχμέτ Χατζηοσμάν στην Προύσσα, όπου όλοι ευτυχείς φωτογραφήθηκαν κάτω από τη σημαία της «Ανεξάρτητης Δ. Θράκης» και τα πορτραίτα του θανόντος φασίστα Σαδίκ.
Δεν χρειάζονται μάλλον περισσότερα παραδείγματα. Η ευθύνη ανήκει στο λεγόμενο πολιτικό σύστημα της πατρίδας μας, το οποίο οφείλει επιτέλους να επανακαθορίσει τους όρους του παιχνιδιού στη Θράκη. Από χρόνια επισημαίνουμε ότι κάθε πολιτευτής πρέπει να ξεκαθαρίζει προεκλογικά και με τρόπο δεσμευτικό ότι θα υπηρετεί την κοινή μας πατρίδα, τη χώρα όπου ζούμε και τις κοινές ανθρώπινες αξίες, διαφορετικά δεν θα έχει θέση σε κανένα ψηφοδέλτιο. Ιδίως ΠαΣοΚ και Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να συνεχίζουν να παριστάνουν τους απατημένους συζύγους που πέφτουν από τα σύννεφα, όταν όλη η κοινωνία γνωρίζει τα ελαφρά ήθη της εκάστοτε συμβίας τους. Η Τουρκία δεν θέλει να ακουστεί ειδικά από τη Θράκη μια ενιαία φωνή υπέρ των ελληνικών δικαίων σε οποιοδήποτε θέμα, είναι σαφές. Στην πολιτική εκπροσώπηση της μειονοτικής κοινωνίας βρίσκει ευήκοα ώτα κι αυτό –για άλλη μια φορά– ξεκαθάρισε. Όσον δε αφορά εμάς, που βρισκόμαστε ίσως στο παρά πέντε μιας σύγκρουσης με την εχθρική, πειρατική γείτονα, τα χάδια στην Πέμπτη Φάλαγγα δεν μπορούμε παρά να τα αντιμετωπίσουμε ως εγκληματική ενέργεια.


 http://ardin-rixi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου