Κάτι δεν έχουν καταλάβει...

Του Γιώργου Σταφυλά
Κόμματα και μίντια καταδικάζουν. Ο Τσίπρας τα ρίχνει στην ΝΔ, η ΝΔ αποποιείται κάθε ευθύνη ενώ υπενθυμίζει περιπτώσεις όπου η βία ήταν καλή για την αριστερά και όλοι μαζί, πολιτικοί και συστημικοί αρθρογράφοι κατακεραυνώνουν την βία και τον φασισμό με τις γνωστές κλισέ εκφράσεις.
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί και δεν το καταλαβαίνουν γιατί είναι ξεκομμένοι από την Ελληνική κοινωνία.
Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου δεν εκφράζεται πλέον από το υπάρχουν πολιτικό σύστημα. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό νιώθει ότι δεν εκπροσωπείται, δεν
ακούγεται, ούτε λαμβάνεται υπόψη η άποψή του. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του κόσμου απαξιώνει συνολικά το πολιτικό σύστημα.
Μακεδονικό, μεταναστευτικό, σύμφωνο συμβίωσης, ταυτότητα φύλου, αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που καταγράφεται πολύ μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ λαού και πολιτικών.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται η αντίθεση ελληνικής κοινωνίας και πολιτικού συστήματος με ποσοστά πάνω από 70%.
Και οι πολιτικοί τι κάνουν; Ψηφίζουν υπηρετώντας μια συγκεκριμένη ατζέντα και κουνάνε το δάχτυλο στον αδιαφώτιστο λαουτζίκο.
Φασίστες, ακροδεξιοί και λαϊκιστές είναι, λένε, όσοι κατεβαίνουν στους δρόμους για το Μακεδονικό, όσοι δεν θέλουν τα νησιά τους να γίνουν απέραντο χοτ σποτ, όσοι δεν συμφωνούν με τα δικαιώματα των LGBT.
Η χώρα έχει γεμίσει με φασίστες σε τέτοια ποσοστά, που δεν τα είδαν ποτέ ούτε ο Χίτλερ, ούτε ο Μουσολίνι.
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ερμηνεύσουν την πραγματικότητα και γελοιοποιούνται.
Ο Μπουτάρης έπαθε αυτά που έπαθε γιατί προκάλεσε. Δεν χρειάζεται να είσαι φασίστας για να εκραγείς όταν στην επέτειο της γενοκτονίας των προγόνων σου περνάει από μπροστά σου ο άνθρωπος που είπε ''χέστηκα αν σκότωσε ο Κεμάλ Έλληνες''.
Και θα σας εξομολογηθώ κάτι. Προσωπικά δεν στενοχωρήθηκα καθόλου. Όπως δεν είχα στενοχωρηθεί με τον Κουμουτσάκο, η παλιότερα με τον Χατζηδάκη.
Δεν επικροτώ αλλά δεν στενοχωριέμαι κιόλας. Ο λαός έχει κριτήριο και το εμπιστεύομαι.
Το πρόβλημα το έχουν οι πολιτικοί και τα μίντια. Αν συνεχίσουν έτσι, είναι κοντά η μέρα στις εκλογές που θα έχουμε 50% αποχή όπως στην Βενεζουέλα...

 http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/kati-den-exoun-katalabei-/10.123767