Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

To νέο GOLDEN GIRL του ΣΥΡΙΖΑ με καταθέσεις 636.713 ευρώ!


 Ως νέο Golden girl του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν τα ΜΜΕ την βουλευτή Ευφροσύνη Καρασαρλίδου η οποία εμφανίζει τραπεζικούς λογαριασμούς μαζί με τον σύζυγό της ύψους 636.713 ευρώ! Μάλιστα τα 159.382 εξ αυτών είναι «αποθηκευμένα» στην UBS της Ελβετίας.

Η κ. Καρασαρλίδου, η οποία πριν από ένα χρόνο είχε την «ατυχία» να δεχθεί την επίθεση των αγροτών, σε επίσκεψή της στα μπλόκα, είναι μαζί με το σύζυγό της Παναγιώτη Παρχαρίδη ιδιοκτήτρια μιας βιοτεχνίας με χειροποίητα είδη υαλουργίας, η οποία προσέφερε στην ίδια εισοδήματα 35.054 χιλιάδων ευρώ και στον σύζυγό της άλλα 17.701 όπως δήλωσε η ίδια στο πόθεν έσχες για το 2014.
Αυτό που όμως είναι πιο εντυπωσιακό είναι οι καταθέσεις του ζευγαριού, που φτάνουν τα 636.713 ευρώ. Μάλιστα τα 159.382 εξ αυτών βρίσκονται ασφαλή στην UBS της Ελβετίας. Στην περιουσία

τους, μάλιστα, πρέπει να προστεθούν και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων (UBS (LUX) MONEY, Market Funt, P-ACC) αξίας 249.999,5 ευρώ. Η βουλευτής δήλωσε επίσης την ιδιοκτησία τριών ΙΧ (το ένα σε ακινησία) και ο σύζυγός της ενός.Το ζεύγος είναι ομόρρυθμοι εταίροι Βιοτεχνίας που συστάθηκε το 2009 με κεφάλαιο εισφοράς περίπου 250.000 ευρώ.
-Γιατί αποφάσισες να θέσεις υποψηφιότητα ως βουλευτής;
αναρωτιέται η ίδια στον προσωπικό της ιστότοπο απ΄όπου και το κείμενο που ακολουθεί και απαντά:
Αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της οργάνωσης που με τίμησε με την επιλογή της. Η χώρα μας και οι άνθρωποί της, άνθρωποι του μόχθου, άνθρωποι δημιουργικοί, νέοι και μεγαλύτεροι, μορφωμένοι και λιγότερο μορφωμένοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικιωμένοι, βιώνουν τα τελευταία χρόνια μια απίστευτη κρίση που τους οδηγεί στην απόγνωση. Θέλω να συνεργαστώ μαζί τους και να τους πείσω να ξαναπάρουν τον κόσμο στα χέρια τους.
Γεννήθηκα το 1962 στο Γιαννακοχώρι Νάουσας. Από το 1982 ζω και εργάζομαι στη Νάουσα. Το 1983 άρχισα να εργάζομαι στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Νάουσας (ΓΝΝΝ), μέχρι και το 2008, όταν παραιτήθηκα προκειμένου να ανοίξω τη δική μου μικρή επιχείρηση, την οποία διατηρώ και σήμερα με επτά εργαζόμενους παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Η πολιτική είναι για μένα προσφορά, όχι επάγγελμα. Ως επαγγελματίας με πολύχρονη εμπειρία στην ελεύθερη αγορά, εισήλθα στην πολιτική για να προσφέρω και θα φύγω από αυτή, την στιγμή που θα αισθανθώ ότι πια δεν μπορώ να το κάνω.
 Ποια η προηγούμενη πολιτική σου δράση;
Από το 1977 ακολουθώ μια πορεία ενεργούς συμμετοχής στα κοινά. Από το πρώτο διάστημα που άρχισα να εργάζομαι ως νοσηλεύτρια στο ΓΝΝΝ συμμετείχα στο Κλαδικό Σωματείο στο οποίο και εκλέχτηκα πρόεδρος με τετραετή θητεία (1982-1986). Στη συνέχεια και για δύο τετραετίες(1985-1993) εκλέχτηκα Πρόεδρος του Εργασιακού σωματείου του ΓΝΝΝ. Από το 1989 ως το 1996 (δύο θητείες) συμμετείχα ως εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΓΝΝΝ ενώ παράλληλα (1989-1993) συμμετείχα ως εκλεγμένη εκπρόσωπος στο Υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπ. Υγείας-Πρόνοιας. Σε πολιτικό επίπεδο συμμετείχα σε όλες τις πολιτικές μορφοποιήσεις της ανανεωτικής αριστεράς από θέσεις ευθύνης. Αρχικά, σαν μέλος στον Ενιαίο Συνασπισμό. Ακολούθως, στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου, στη συνέχεια μέλος του συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι τώρα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας. Ήμουν υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τα αυτοδιοικητικά σχήματα που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά τα χρόνια, συμμετέχω και πιστεύω βαθιά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες, σε Κινήσεις Πολιτών, σε εθελοντικές ομάδες δράσης, σε κοινωνικά κινήματα, σε ομάδες αλληλεγγύης, σε επιτροπές ειρήνης, σε ομάδες ενεργών πολιτών και σε ομάδες κοινωνικής παρέμβασης.
 Ποιος ο ρόλος του βουλευτή;
Ο κόσμος αλλάζει, αλλάζει η πολιτική και επομένως πρέπει να αλλάξει ο ρόλος του βουλευτή. Στο παρελθόν ο βουλευτής ήταν ο πρωταγωνιστής σε ένα προσωποπαγές κάθετο σύστημα, που ικανοποιούσε κάθε έλλογο ή παράλογο αίτημα για να εξασφαλίσει την επανεκλογή του. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχίσει. Δικός μου ρόλος και δική μου στάση ως βουλευτής είναι όχι να γίνω αφέντης που ικανοποιεί αιτήματα υπηκόων, αλλά σύντροφος που θα μεταφέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή, τα αιτήματα των πολιτών που αυτο-οργανώνονται, καινοτομούν, πράττουν. Ρόλος μου δεν είναι να ικανοποιώ αιτήματα πελατών με ανταλλάγματα, αλλά να δημιουργώ τις συνθήκες ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κυνηγούν μόνοι τους τα όνειρά τους. Ο δικός μου ρόλος δεν είναι ρόλος ομιλητή αλλά πρωτίστως ρόλος ακροατή. Στόχος μου είναι να περιορίσω τον ρόλο του βουλευτή όσο περισσότερο γίνεται, και να δώσω χώρο στον πολίτη να πιστέψει στον εαυτό του. Ο βουλευτής δεν έχει την πολιτική συνταγή της ευτυχίας, έχει το χρέος να προστατέψει τις σφαίρες ελευθερίας που έχει κατακτήσει ο πολίτης μέχρι τα τώρα και να προσπαθήσει να ανοίξει νέες. Γι΄αυτό πιστεύω στον ρόλο του βουλευτή όχι ως διαμεσολαβητή αλλά ως διακριτικό εργάτη με στόχο την αυτο-κατάργηση.
Ποιος ο ρόλος του πολίτη;
Το χιλιοειπωμένο πολίτης και όχι πελάτης είναι εύστοχο. Ο πολίτης πρέπει να είναι μέλος της πόλης, της κοινωνίας. Πρέπει να ζητά από τον βουλευτή λογοδοσία και διαφάνεια. Πρέπει να του ζητά να μην στέκει εμπόδιο στην ελευθερία του να εκπληρώνει τους στόχους του, και όχι να απαιτεί την εκπλήρωση ανήθικων αιτημάτων που ικανοποιούν τον ίδιο και πλήττουν το δημόσιο συμφέρον. Ο πολίτης είναι συνειδητό μέλος της κοινωνίας, ταυτόχρονα ιδιώτης και δημόσιο πρόσωπο, και ως τέτοιο πρέπει να ζητά από τον βουλευτή να εγγυηθεί τα κοινωνικά, πολιτικά και αστικά του δικαιώματα, δίχως να παρεμβαίνει περισσότερο από όσο χρειάζεται. Ο πολίτης είναι πρόσωπο ανεξάρτητο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζει τον πολιτικό του υπάλληλο και συνεργάτη, που ενσαρκώνει ο βουλευτής.
 Γιατί αποφάσισες να θέσεις υποψηφιότητα ως βουλευτής;
Αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της οργάνωσης που με τίμησε με την επιλογή της. Η χώρα μας και οι άνθρωποί της, άνθρωποι του μόχθου, άνθρωποι δημιουργικοί, νέοι και μεγαλύτεροι, μορφωμένοι και λιγότερο μορφωμένοι, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικιωμένοι, βιώνουν τα τελευταία χρόνια μια απίστευτη κρίση που τους οδηγεί στην απόγνωση. Θέλω να συνεργαστώ μαζί τους και να τους πείσω να ξαναπάρουν τον κόσμο στα χέρια τους.

Πως ιεραρχείς τα προβλήματα της Ημαθίας;

1. Ανεργία!
2. Αγροτική Μεταρύθμιση
3. Υγεία
4. Προσφυγική κρίση
5. Ανθρώπινα δικαιώματα
6. Συνωμοσιολογία και φόβος αλλαγής

 http://kourdistoportocali.com/news-desk/neo-golden-girl-tou-syriza-katathesis-636-713-evro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου