Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

«Το μυθιστόρημα του ναζισμού»



«Το μυθιστόρημα του ναζισμού» παρακολουθεί τη συνάντηση του προναζιστικού ρατσισμού με τους «άριους πολεμιστές», τους «Λύκους», «Κένταυρους», τους «Χρυσούς Αϊτούς» και τους «Μαύρους Κρίνους». Αναζητά το νήμα που συνδέει τη «Ματωμένη Κόμισσα» του Μεσαίωνα, τους «Μαύρους Ιππότες» των SS, το «Ερμητικό Τάγμα της «Χρυσής Αυγής»» με τα «Τάγματα της «Χρυσής Αυγής»», τα Μουσικά SS και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη.

Το βιβλίο του Νίκου Λακόπουλου «Το μυθιστόρημα του ναζισμού» κυκλοφορεί τις από τις Εκδόσεις Καστανιώτη, με τον υπότιτλο «Το Τάγμα των Ιπποτών της Χρυσής Αυγής και η λατρεία του Εωσφόρου».

Το βιβλίο αιφνιδιάζει τον αναγνώστη από τα πρώτα κεφάλαια καθώς συνδέει το νεοναζιστικό κίνημα με την παγανιστική διεθνή και μια σειρά από φόνους που συνέβησαν σε βορειοευρωπαϊκές χώρες -και ιδιαίτερα τη Νορβηγία- τα τελευταία χρόνια, όσο και το Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής του προπερασμένου αιώνα.

Οι φόνοι με δράστες μέλη της black metal σκηνής και οι εμπρησμοί χριστιανικών εκκλησιών στη Νορβηγία στη δεκαετία '90 έφεραν στην επιφάνεια ένα υπόγειο «κίνημα» που ενώνει το σατανισμό, τον παγανισμό και το ναζισμό. Την εποχή αυτή εμφανίζονται στην Ελλάδα δεκάδες παγανιστικές μπάντες και το εθνικοσοσιαλιστικό ροκ που έχει απλωθεί σε όλο τον κόσμο με κέντρα της ναζιστικής διεθνούς τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία. Οι μπάντες αυτές βρίσκουν σκέπη στο φιλόξενο «λαϊκό επαναστατικό σύνδεσμο Χρυσή Αυγή» που ενδιαφέρεται από το 1980 για τη λατρεία του Εωσφόρου, το Απολλώνιο Φως και

τον Υπερβόρειο Απόλλωνα.


Ο «γενικός γραμματέας» της οργάνωσης που έχει πάρει το όνομά της από το «Ερμητικό Τάγμα της Χρυσής Αυγής»συνηθίζει να επισκέπτεται την ημέρα της γέννησης του Αδόλφου Χίτλερ το γερμανικό νεκροταφείο στην Αττική. Το περιοδικό του κόμματος λατρεύει τον Εωσφόρο, θεωρεί ότι ο Χίτλερ είναι ο «Τελευταίος Αβατάρ» και τον αντιμετωπίζει ως «Αγιο».



Πολλά αφιερώματα για τους γκουρού της «Αριας Επανάστασης», τις «ιέρειες του» ναζισμού και τη μαγεία των «ρούνων» και τον «οντισμό» δείχνουν πως η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας πολιτικός φορέας, όσο μια πολιτικοφιλοσοφική σέχτα, ένας «κύκλος» που έχει πάρει τα σύμβολά του από την τρομοκρατική οργάνωση Werwolf που ίδρυσαν οι ναζί πριν απ' την κατάρρευση για να συνεχίσουν τον αγώνα μετά την ήττα του 1945.

Ο Χίτλερ είχε ήδη σχέση με την αποκρυφιστική «Εταιρεία της Θούλης». Πίστευε ότι πρέπει να βαδίσει το δρόμο των Τευτόνων Ιπποτών. Το «Γερμανικό Τάγμα» εμπνέεται από τους Ναΐτες Ιππότες και αναζητά σε όλο τον κόσμο το δρόμο για τη μυστική πολιτεία των Αρίων για ένα νέο πολιτισμό με ένα «νέο άνθρωπο», τον Homus Nordicus, για τον οποίο εργάζεται και ο κύκλος του «Τάγματος της Χρυσής Αυγής».

Το νεοναζιστικό κίνημα στην Ευρώπη και την Αμερική αναγεννιέται μέσα από «ναούς», «σέχτες», οργανώσεις και αιρέσεις που αγκαλιάζουν τη νεοπαγανιστική, αρχαιόπληκτη, epic, Viking, pagan, nazi σκηνή και το ρεύμα της white power μουσικής που επαγγέλλεται τη «Λευκή Επανάσταση» και μισεί το φιλελευθερισμό και τη Δημοκρατία.

Η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» δημοσίευσε πριν μερικά χρόνια αποσπάσματα από το βιβλίο.


«Ο Χίτλερ ζει!»

Το ερώτημα είναι πού και πώς



Το 2005 το περιοδικό «Χρυσή Αυγή» παρουσιάζει τον Χίτλερ ως άγιο. «Ο κόσμος χωρίς τον Χίτλερ είναι απάνθρωπος. Με τον Χίτλερ ο κόσμος θα έσφυζε σπό ανθρωπιά και καλοσύνη. Εξήντα χρόνια μετά οι ναζί δεν έχουν τάφο».

Ο Χίτλερ, -κατά τον αρθρογράφο- δεν έχει πεθάνει αλλά σαράντα μέρες περιφέρεται στα ερείπια και λέει:

«Ημουν ο τελευταίος των Καισάρων. Ηλθε η εποχή των μικρών και ταπεινών. Ημουν ο τελευταίος Αβατάρ. Ημουν αυτός που σας μίλησε για ελευθερία και σας ελευθέρωσε. Σας μίλησε για Δικαιοσύνη και σας δικαίωσε. Αν υπάρχει μέλλον στον κόσμο μπορεί και να δικαιωθώ, εάν όχι θα σαπίσετε μέσα στο τίποτε».

Ο Χίτλερ δεν είναι ένας απλός πολιτικός ηγέτης. Είναι θρησκευτικός ηγέτης, ένας Αβατάρ που δεν πέθανε, αλλά ζει και θα ξανάρθει:

«Μα εγώ του χρόνου θα διαβώ την πύλη και στα ερείπια θα περιπλανηθώ του Βερολίνου με μια ροζέτα του κόμματος στην τσέπη μου κρυμμένη και με μια πίστη σιδερένια στην καρδιά για κάποιον νέο άνθρωπο που θα 'ρθει στον Υπερά». Το 1994, όταν πεθαίνει ο ναζί στρατηγός Λεόν Ντεγκρέλ, η Χρυσή Αυγή αποστέλλει διά χειρός γενικού γραμματέα Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου συλλυπητήρια επιστολή:

«Προσευχόμαστε μαζί σας και την θεία χάρη και υποστήριξη και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Leon Degrelle θα μείνει πάντοτε ζωντανός στην καρδιά και την μνήμη μας».
Το 1987 η οργάνωση της Χρυσής Αυγής συντάσσει το καταστατικό της και το σφραγίζει με το ρουνικό σύμβολο της Werwolf. Σύμφωνα με ένα άρθρο του καταστατικού, ο Αρχηγός δεν είναι άνθρωπος, αλλά «ενανθρωπισμένη ύπαρξη». Η αναφορά σε Εκείνον, υπάρχει σ' αυτό το κείμενο όσο και σε μεγάλα αφιερώματα του περιοδικού. Σε ένα από αυτά υπάρχει μια αφήγηση που απηχεί την άποψη ότι ο Χίτλερ δεν πέθανε, αλλά ζει.

«Φύρερ μου, γιατί δεν προσπαθείτε να βγείτε από το Βερολίνο, υπό την προστασία της Χιτλερικής Νεολαίας;», ρωτάει στο καταφύγιο ο Γκέμπελς.



«Δόκτωρ μου», αφηγείται ο θαλαμηπόλος του Χίτλερ, «γνωρίζετε την απόφασή μου. Δεν θα την αλλάξω. Ομως εσείς μπορείτε να φύγετε με την οικογένειά σας».

«Οχι, Φύρερ μου», απάντησε ο Γκέμπελς. Οι δυο άνδρες έσφιξαν τα χέρια.

«Φύρερ μου, και τώρα για ποιον θα πολεμήσουμε;», ρώτησε ο θαλαμηπόλος.



«Για τον άνδρα που θα έρθει», απαντά εκείνος.

Το ζεύγος Χίτλερ αυτοκτόνησε, με πιστόλι εκείνος, με δηλητήριο η Εύα Μπράουν, που μόλις είχε παντρευτεί. Υποτίθεται ότι τα πτώματά τους αποτεφρώθηκαν στο προαύλιο, αλλά την 1η Μαρτίου 1945, ένας γιατρός περίεθαλψε τον Χίτλερ σε ένα ιατρείο απέναντι από το καταφύγιο.




Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Μια παγανιστική - θρησκευτική αίρεση



Η Χρυσή Αυγή, που πότε συμμετέχει στις εκλογές και πότε τις περιφρονεί, δεν είναι ένα συνηθισμένο πολιτικό κόμμα. Ο «κύκλος», όπως τον αναφέρει στις σημειώσεις που βρέθηκαν το 2013 στο σπίτι του από την Αστυνομία, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, είναι μια πολιτικοθρησκευτική αίρεση που δεν έπαψε ποτέ να αναζητά πιθανούς χώρους λατρείας. Τα σύμβολα που βρέθηκαν στο σπίτι του είναι θρησκευτικά φετίχ. Κράνη, όπλα, σβάστικες, σημαίες. Μια φωτογραφία τον δείχνει να χαιρετά ναζιστικά και να φορά ναζιστική στολή. Αραγε φόρεσε τη στολή για να πάει κάπου με αυτήν, όπου φωτογραφήθηκε, ή τη φόρεσε μόνος του σπίτι μόνο για να φωτογραφηθεί με αυτήν;



Πολλοί έχουν αντιμετωπίσει το ναζισμό ως αίρεση ή θρησκεία, παγανιστική, σατανιστική, χιλιαστική. Το πρώτο Ράιχ άρχισε με τον Καρλομάγνο, το 800 μ.Χ., το δεύτερο το 1871, το Τρίτο Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ στοχεύει σε μια χιλιετή «πόλη» και ένα «νέο άνθρωπο» με μια νέα θρησκεία.



Ο Χάρης Κουσουβρής στο βιβλίο του, Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής, αναφέρει ότι ο αρχηγός με ομοϊδεάτες του στις επετείους των ναζί επισκεπτόταν νύχτα το γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο. Ενα δημοσίευμα του περιοδικού που παραθέτει, γράφει ότι «σκοπός και νόημα της υπάρξεώς μας ήταν, είναι και θα είναι ένας Homo nordicus, ο ερχομός του ανώτατου φυλετικού τύπου». Η οργάνωση δεν είναι μια πολιτική οργάνωση, που έχει μια θρησκεία, αλλά μια θρησκευτική οργάνωση που μπαίνει στην πολιτική -όταν δεν απαξιώνει τις εκλογές- για να επιβάλλει όχι μόνο ένα καθεστώς, αλλά ένα «Νέο Ανθρωπο», τον «Homo Nordicus».

Το 2000 το περιοδικό Αντεπίθεση ανακοινώνει τον εορτασμό της έλευσης του «Υπερβορείου Απόλλωνος» με ένα άρθρο με τίτλο «Η Νίκη του Ηλιου». «Το βράδυ της 22ας προς 23ης Δεκεμβρίου ξαναζωνταντεύει στις καρδιές σας την υπέρλαμπρη χώρα του Λυκείου Απόλλωνος, τη χώρα του Φωτός την Υπερβορέα!» γράφει. «Την 23ην Δεκεμβρίου εορτάζουμε την έλευσιν του Υπερβορείου Απόλλωνος, τη νίκη του φωτός επί του σκότους, το χειμερινό ηλιοστάσιο!».



Η Μελωδία του Ναζισμού



Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι σήμερα ένα πολιτικό κόμμα με δεκαοχτώ βουλευτές στην ελληνική Βουλή, αλλά ποτέ δεν έπαψε από το 1980 που ιδρύθηκε να είναι μια νεοπαγανιστική παραστρατιωτική οργάνωση, που έχει αγκαλιάσει -αν δεν έχει δημιουργήσει- πολλά γκρουπ της μπλακ μέταλ σκηνής. Αλλωστε μερικοί βουλευτές της προέρχονται από αυτή τη σκηνή. Το νεοπαγανιστικό κίνημα μελετά τη μαγική δύναμη των ρούνων όπως ο Πάνος Ηλιόπουλος στο περιοδικό «Αντεπίθεση». Ο γνωστός ως «Καιάδας» Γερμενής ανήκει στο ελληνονορβηγικό γκρουπ Naer Mataron που έχει βάλει τα πράγματα στη θέση τους:

«Για πάνω από μισό εκατομμύριο χρόνια ο Θεός καθόταν και έβλεπε τους ανθρώπους να βγάζουν ο ένας το μάτι του άλλου. Τότε μόνο είχε την περίφημη ιδέα να στείλει τον μπάσταρδο υιό του, τον γαμημένο Ιησού Χριστό. Μα τώρα ο Διάβολος υπερισχύει. Θα αφήσουμε την Εκκλησία να σαπίσει σαν το χέρι που έχει γάγγραινα. Και πάνω στους βωμούς θα σφάξουμε τους ηλίθιους».

Οι στίχοι των Naer Mataron έχουν αναφορές στην «Ostara», το αγαπημένο περιοδικό του Χίτλερ, αλλά και τον «Νέο Ανθρωπο». Ο «μεταφυσικός ιδεαλισμός» -λέει το τραγούδι «The New Man»- είναι η δημιουργία ενός «νέου ανθρώπου». Μια νέα μορφή πολιτισμού με στόχο τη φυσική και καλλιτεχνική αρτιότητα.

«Με θάρρος και τόλμη θα ξεπεράσει -ο νέος άνθρωπος- το παρελθόν και θα καταλήξουμε σε ένα νέο πολιτισμό, όπου ο άνθρωπος θα είναι μια ολότητα. Είμαστε πρόθυμοι για πράξεις ολικής καταστροφής ακόμα και μαζικές δολοφονίες, για μια "δημιουργική καταστροφή" για την πορφυρή αυγή».



«Ακου εθνικιστή»



Το 2013 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος θα δηλώσει σε ευρωπαϊκό κανάλι ότι «οι Ελληνες αγαπάνε το μπέιζμπολ». Το «Εγχειρίδιο του Εθνικοσοσιαλιστή Πολιτικού Στρατιώτη» που κυκλοφορεί σε αγγλική μετάφραση το ιντερνετικό περιοδικό «Ομερτά» δίνει σαφείς οδηγίες για άμεση δράση με σκοπό την εξολόθρευση των εχθρών του εθνικοσοσιαλισμού και προτείνει ένα τέτοιο έξυπνο όπλο, αλλά προσοχή:

«Ενα μπαστούνι μπέιζμπολ θα μπορούσε να έχει ίχνη από το κρανίο που χτύπησε δέρματος, μαλλιών, αίματος ή δοντιών. Πρέπει να πετιέται».

Ο σωστός «πολιτικός στρατιώτης» κάνει βάρη δύο φορές την εβδομάδα. Η εκπαίδευση ενός «στρατιώτη» στοχεύει στο να μην αφήνει ίχνη που μπορεί να βρει η αστυνομία σε γυαλί, ξύλο ή τα ρούχα.

«Είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείς από το αίμα αν πέσει πάνω σου. Ακόμα και το στεγνό καθάρισμα δεν το απομακρύνει πλήρως. Αν βρεθείς κοντά σε κάποιον που έφαγε γροθιά ή μαχαιρώθηκε θα ψεκαστείς παντού από λίγα λεπτά σταγονίδια αίματος! Να καθαρίζεις τα ρούχα γιατί η σκόνη μπορεί να αποκαλύψει πού ήσουν και τα μπαστούνια από ίχνη δέρματος, μαλλιών, αίματος από το κρανίο, ακόμα και δοντιών των θυμάτων».

Ο «Κώδικας Τιμής του Εθνικοσοσιαλιστή» απευθύνεται σε «πολεμιστές κι όχι σε ανθρωπάκια του καναπέ». Το πρώτο βήμα είναι το γυμναστήριο. «Πάρε ένα σάκο μποξ. Οι σάκοι πυγμαχίας είναι φτηνοί και -σαν τους αράπηδες- μπορείς να τον κρεμάσεις».

Ο εθνικοσοσιαλιστικός ακτιβισμός είναι μυστικός και συνωμοτικός. Μπορεί να είναι δράση «μοναχικού λύκου» ή ενός πυρήνα «συναγωνιστών». Υπάρχει όμως και μια τρίτη πρακτική. Η διείσδυση, ο «εισοδισμός» σε άλλες οργανώσεις, ακόμα και αντίθετες με σκοπό τη διάλυσή τους. Το εγχειρίδιο συμβουλεύει τους εθνικοσοσιαλιστές αν π.χ. είναι καθηγητές να μη μιλάνε ανοιχτά, αλλά τεχνηέντως να περνάνε τις θέσεις τους για ζητήματα όπως το Ολοκαύτωμα.

Τα συνήθη όπλα των «τιμωρών» είναι χοντρά ρόπαλα που υποτίθεται ότι είναι κοντάρια για σημαίες. Σε ένα «χαντ-μπουκ» με τον τίτλο Ακου, σύντροφε εθνικιστή, δίνονται οδηγίες στους «πολιτικούς στρατιώτες» να μην εμπιστεύονται αλκοολικούς και άτομα που θα σπάσουν στην ανάκριση. Μετά τη στρατολόγηση είναι απαραίτητο να υπάρξει όρκος καθώς «ενισχύει την πίστη προς κάτι ιερό».



* «Το μυθιστόρημα του ναζισμού»

Το Τάγμα της Χρυσής Αυγής



Το 1887 στο Λονδίνο τρεις ελευθεροτέκτονες θα δημιουργήσουν το Τάγμα της Χρυσής Αυγής. Πολλά ακόμα νέα τάγματα -όπως «Κόκκινος, Χρυσός, Αργυρός Σταυρός»- έχουν κοινό ενδιαφέρον να ανακαλύψουν τη σοφία που περιέχει η «Καμπάλα» των Ναϊτών. Βασικό στοιχείο των ταγμάτων-στοών είναι η αντίληψη ότι τα μέλη τους είναι «εκλεκτοί» πάνω από το μέσο άνθρωπο που κατέχουν μια ανώτερη γνώση που τους επιτρέπει να επικοινωνούν με τον Θεό ή τον... Διάβολο!



Ο πρώτος ναός της Χρυσής Αυγής στο Λονδίνο, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1888, είναι αφιερωμένος στην Ισιδα. Συμπτωματικά ή όχι αυτή είναι η εποχή και η περιοχή, όπου αρχίζει να δρα με πολλά ανεξιχνίαστα ακόμη εγκλήματα ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης! Ενα από τα θύματα του Τζακ είχε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι της. Ο ακόμα άγνωστος δολοφόνος -ή ομάδα δολοφόνων- χτυπά πάντα δίπλα σε ένα λευκό εκκλησάκι.

Στο βιβλίο «Η εξομολόγηση ενός Εθνικού» ο Νίκος Μιχαλολιάκος μιλάει για τους «εξόριστους της μέρας Εωσφόρους, μονομάχους, κρεμασμένους, και συνωμότες στη μέση του ναού». Ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής φαίνεται να γνωρίζει και να μελετά τον αποκρυφιστή Ιρλανδό ποιητή Γουέιτς που -αν και δεν έχει σχέση με το ναζισμό ή το φασισμό- είναι από τους ιδρυτές του «Τάγματος της Χρυσής Αυγής». Οι Ελληνες «εθνικοί» κυνηγήθηκαν από τους χριστιανούς, ως ειδωλολάτρες, όταν στην Ελλάδα επιβλήθηκε μια θρησκεία όχι μόνον ξένη, αλλά και ιουδαϊκή. Η προχριστιανική λέξη έως-φόρος σημαίνει το άστρο της αυγής! Ο Εως-φόρος δεν είναι άλλος από αυτόν που θα φέρει την ηώ. Την Αυγή και μάλιστα τη Χρυσή Αυγή. Το «αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» θα εμπνεύσει όσο και η «Ερμητική Χρυσή Αυγή» τον μοναχικό Νίκο Μιχαλολιάκο που θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό το ομώνυμο βιβλίο του Πατεράκη:

«Ο ερχομός σου θα σημάνει την αρχή ενός καινούριου κόσμου, βγαλμένο απ' την παλιά σου διδαχή, το μήλο πάλι δώσ' μου!».



Το αγκίστρι του λύκου


Το πρώτο συνέδριο της Χρυσής Αυγής έγινε το 1990. Ο γραβατωμένος παγανιστής Νίκος Μιχαλολιάκος πίσω από ένα κοντό αναλόγιο, κάτω από ένα πανό με ένα σύμβολο των SS μιλάει σε ένα πολύ μικρό ακροατήριο. Δεξιά του κάθετα είναι η ελληνική σημαία, αλλά αυτό που κυριαρχεί στην αίθουσα είναι ένα τρομακτικό σύμβολο στο οποίο ένας μυημένος θα διαβάσει ένα κρυμμένο μήνυμα. Δεν είναι ένα απλό σύμβολο των SS, αλλά της μυστικής οργάνωσης Der Werwolf.



Το Wolfsangel συμβολίζει τη μεσαιωνική παγίδα για ζώα. Τη χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί κυνηγοί για να πιάνουν λύκους. Για το σύμβολο της οργάνωσης, το διάλεξε ο ίδιος ο Γκέμπελς τον Μάρτιο του 1945, όταν ήταν σαφές πια πως οι ναζί χάνουν τον πόλεμο. Με τη δημιουργία αυτής της οργάνωσης ο υπουργός προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί και μετά την ήττα.

Η Werolf δεν ήταν μια απλή μονάδα του γερμανικού στρατού. Ηταν μια μυστική παρτιζάνικη ομάδα με επίλεκτους, με αποστολή να συνεχίσουν τον πόλεμο ως αντάρτικες ομάδες μετά τη συμμαχική επικράτηση. Το όνομα ο Γκέμπελς το εμπνεύστηκε από το μυθιστόρημα του Herman Loss με τον τίτλο Der Werwoll. Το βιβλίο περιγράφει έναν αγρότη, τον Harm Wolf, που στη διάρκεια του Τριακονταετούς πολέμου έχασε από τους εισβολείς όλη του την οικογένεια. Ο Wolf δημιουργεί με τους γείτονές του μια λαϊκή πολιτοφυλακή και εκτελούν εχθρούς, ζώντας τη χαρά της εκδίκησης. Η λέξη wer σημαίνει διασκέδαση. Οι άνδρες της Werwolf διασκεδάζουν καθώς σκοτώνουν.Το ψευδώνυμο «λύκος» το είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές ο ίδιος ο Χίτλερ για τον εαυτό του. Μια άλλη οργάνωση είχε το ίδιο όνομα στην Ουκρανία, ενώ το στρατηγείο του Ανατολικού Μετώπου στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ονομαζόταν Wolfschanze. «Η σπηλιά του λύκου». Τον Ιανουάριο του 1945 κυκλοφόρησε μια εφημερίδα με τον τίτλο Der Werwolf.



Η αποστολή των «χαρούμενων λύκων» ήταν να δρουν πίσω από τις γραμμές του εχθρού, -σαν «αντάρτες πόλεων»- με εμπρησμούς, σαμποτάζ και δολοφονίες.

Η πρώτη αυτή μυστική ταξιαρχία πρακτόρων -παρτιζάνων- δολοφόνων ξεκίνησε με 5.000 άνδρες. Στις 23 Μαρτίου 1945 ο Γκέμπελς κάλεσε τους Γερμανούς από το ραδιόφωνο να πολεμήσουν μέχρι θάνατου. Τα σοβιετικά στρατεύματα πλησίαζαν. Μια πρώτη αποστολή των «λύκων» ήταν να θάψουν σε κρυψώνες εκρηκτικά και όπλα, για να τα έχουν όταν θα αρχίσει το αντάρτικο. Η ναζιστική μυθολογία θέλει να έχουν αποκρυβεί όπλα, ακόμα και αεροπλάνα ή... διαστημόπλοια σε διάφορα σημεία της Γης, που είχαν ήδη χαρτογραφήσει από τη δεκαετία του '30 οι ερευνητές των ναζί. Πολλές σήραγγες ανοίχτηκαν, μυστικά τούνελ κατασκευάστηκαν σε βουνά και φαράγγια.
Οι θεωρίες των ναζί, αλλά και βιβλία στελεχών της Χρυσής Αυγής για την «κοίλη γη» ή τη «Μυστική Αθήνα» θέλουν να συντηρήσουν το μύθο των κρυμμένων όπλων και των μυστικών ναζί μαζί με δοξασίες του προπερασμένου αιώνα. Μια τέτοια κρύπτη αναφέρεται στον Ταΰγετο κοντά στην πατρίδα του Μιχαλολιάκου, τη Μάνη. Ο πατέρας του ήταν ταγματασφαλίτης, συνεργάτης των Γερμανών.

Ο Ελληνας «Φύρερ» δεν επέλεξε το σήμα για την ομορφιά που έχει μια λυκοπαγίδα ή για λόγους αισθητικούς. Ο νεαρός Μιχαλολιάκος ήξερε εξαρχής πως δημιουργεί μια οργάνωση ανταρτών ή τρομοκρατών συνεχιστών της παραστρατιωτικής οργάνωσης των ναζί με προκάλυμμα ένα κόμμα ή όμιλο που ασχολείται με το «Απολλώνιο Φως» πλαισιωμένη από «λαϊκές πολιτιοφυλακές». Ο τίτλος που κρατάει για τον εαυτό του -εκτός από «ενανθρωπισμένη ύπαρξη»-, είναι «γενικός γραμματέας του λαϊκού επαναστατικού συνδέσμου Χρυσή Αυγή».

Το 1971 το σύμβολο της Werwolf εμφανίζεται ξανά στη Γερμανία από το Junge Front, Μέτωπο Νεολαίας του κόμματος VSBD, που έχει το ίδιο όνομα με τη νεολαία της Χρυσής Αυγής. Το 1982 το ναζιστικό αυτό κόμμα απαγορεύτηκε στη Γερμανία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου