Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Παιδικό παιχνίδι: Μην το πετάξεις!

Η Πρωτοβουλία «Παιδικό παιχνίδι» σας προσκαλεί, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017, στον χώρο πολιτισμού «Ρήγας Βελεστινλής» (Ξενοφώντος 4, πλ. συντάγματος) στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας και τη συλλογή παιχνιδιών, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 μέχρι τις 17.00.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι εξής δραστηριότητες:
12.00: Παρουσίαση της πρωτοβουλίας Παιδικό Παιχνίδι
12.15: Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Στην αφήγηση ο Στυλιανός Μόσχος και στη συνοδεία βιολοντσέλου η Doroteya Mladenovich.
13.30: Προβολή της βραβευμένης ταινίας «Το κόκκινο μπαλόνι» του Albert Lamorisse (1956).

Από τις 11.00 μέχρι τις 17.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συλλογή
παιχνιδιών. Θερμή παράκληση όσους προσφέρουν παιχνίδια, να ελέγξουν την κατάσταση και την καταλληλότητά τους.

Λίγα λόγια για την Πρωτοβουλία
Η πρωτοβουλία «Παιδικό παιχνίδι- μην το πετάξεις», είναι μια πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που δημιουργήθηκε με σκοπό να συλλέγει χρησιμοποιημένα παίχνιδια σε καλή κατάσταση, προκειμένου να μην πετάγονται στα σκουπίδια, αλλά να προσφέρονται σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη, όπως σε κοινωνικούς φορείς, ιδρύματα, συλλόγους, παιδικούς σταθμούς, πρόσφυγες, κ.ο.κ. Σε εποχές οικονομικής κρίσης, ας σταθούμε δίπλα στα παιδιά, που στερούνται το βασικό δικαίωμα του παιχνιδιού και της χαράς!
Μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις, προσφέροντας παιχνίδια επιτραπέζια, κούκλες, βιβλία, τραπεζάκια δραστηριοτήτων κ.τ.λ. τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές και είναι κατάλληλα για παιδιά. Η πρωτοβουλία αυτή θα περιοδεύει σε δήμους του νομού της περιφέρειας Αττικής, σε κεντρικά σημεία που θα ανακοινώνονται μέσω του διαδικτύου.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Εmail: paidikopaixnidi@gmail.com
Blog: ppdont.blogspot.com
Facebook: Παιδικό Παιχνίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου