Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΑΥΣΤΡΙΑ: Δυναμική κίνηση του κράτους για την αποτροπή μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων την Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Μοιράζει «σφυρίχτρες βιασμού» στις γυναίκες



Η αστυνομία της Βιέννης θα διανείμει 6.000 "σφυρίχτρες βιασμού" στις Αυστριακές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ως προσπάθεια αποτροπής άλλου ενός περιστατικού μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων από «μετανάστες» όπως αυτό που συνέβη το περασμένο έτος, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η τυπική liberal απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα προβλέπει τους αστυνομικούς να εφοδιάζουν με σφυρίχτρες προειδοποίησης βιασμού τις γυναίκες που θα συμμετάσχουν στην ετήσια γιορτή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της πόλης της Βιέννης.
«Είναι μια εθνική εκστρατεία που απευθύνεται κυρίως (;) σε γυναίκες την παραμονή της
Πρωτοχρονιάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Karl-Heinz Grundboeck στο AFP.
Όταν ενεργοποιηθεί η συσκευή χειρός εκπέμπει έναν διαπεραστικό ήχο συναγερμού, ο οποίος υποτίθεται ότι θα «διώξει μακριά πιθανούς δράστες», δήλωσε ο Grundboeck. Δεν είναι ακόμα σαφές εάν και άλλες πόλεις θα λάβουν τέτοιες σφυρίχτρες «αντι-βιασμού» για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι αρχές στην Αυστρία και τη Γερμανία ανησυχούν ότι «μετανάστες» και «πρόσφυγες» θα προκαλέσουν νέες μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως συνέβη και πέρυσι. Στη γερμανική πόλη της Κολωνίας, 1.231 γυναίκες ανέφεραν επιθέσεις από όχλους τριτοκοσμικών.

Στην Κολωνία, η αστυνομία ανακοίνωσε την ανάπτυξη εκατοντάδων επιπλέον αστυνομικών, ελικοπτέρων, ενισχυμένη επιτήρηση με CCTV κάμερες και περιφραγμένες εγκαταστάσεις στο κέντρο της πόλης.

Εκτός από τη Γερμανία, ανάλογες μαζικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στη Σουηδία, την Αυστρία, τη Φινλανδία και την Ελβετία το περασμένο έτος.

Πάντως η Σουηδία έχει δείξει πολύ πιο αποφασιστική στάση από την Αυστρία στο θέμα αυτό. Είχε μοιράσει στις γυναίκες... λουράκια που έγραφαν «μην με αγγίζεις»!! 


ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου