Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Το εγχειρίδιο σεξ του Ερντογάν: Πολυγαμία, παιδεραστία και υποταγή της γυναίκας στον εφέντη

ισλαμΠολυγαμία που προάγει τον ανταγωνισμό και ησυχία κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι μερικές από τις προτάσεις του νέου βιβλίου του AKP.
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία ένα εγχειρίδιο σεξουαλικής συμπεριφοράς που μοιράζεται στην επαρχία της Κιουτάχειας, με πρωτοβουλία των τοπικών αρχών, που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα AKP, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η τουρκική Hurriyet αναφέρει ότι εκτός των άλλων, το συγκεκριμένο εγχειρίδιο προτρέπει τα νεαρά ζευγάρια «να μην μιλούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να να προκαλέσει τραυλισμό στο παιδί που θα γεννηθεί».
Στο βιβλίο αναφέρεται ότι η γυναίκα θα πρέπει να υπακούει τον άντρα της, να είναι σιωπηλή και να ζητά αμέσως συγγνώμη όταν ο σύζυγός της είναι θυμωμένος μαζί της.
Σε άλλο σημείο, οι εμπνευστές του ισχυρίζονται πως η πολυγαμία μπορεί να είναι θετική για το ζευγάρι, καθώς προάγει τον «ανταγωνισμό». «Ένας άνδρας που έχει παντρευτεί μια κακότροπη γυναίκα, αντί να χωρίσει και να την αφήσει σε κάποιον άλλον, μπορεί να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα χωρίς να πάρει διαζύγιο. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ανταγωνισμό», σημειώνεται στο εγχειρίδιο.
Επίσης, αναφέρει πως «παιδιά μεταξύ 10 και 12 ετών θα έπρεπε να μπορούν να παντρεύονται μεταξύ τους» ανέφερε σε ιδιαίτερα επικριτικό ύφος η βουλευτής.
Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν άμεση. Η βουλευτής της αντιπολίτευσης Φατμά Καπλάν Χουριέτ, ανέφερε στο τουρκικό κοινοβούλιο πως το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο φαντασιόπληκτο και ανήθικο περιεχόμενο.

ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου