Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Δείτε τι πρότεινε η Αυστρία! Όταν θέλουν βρίσκουν λύσεις
Μετά από τέσσερις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων και καθώς οι εταίροι συνεχίζουν να πιέζουν με παράλογες απαιτήσεις ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν  με δήλωσή του αποδεικνύει με τον πλέον αναμφισβήτητο τρόπο ότι η λύση είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης και όχι απλά αριθμών.Πόσο πιο πρόδηλο να γίνει το γεγονός ότι μας εκβιάζουν απροκάλυπτα;

Ο Αυστριακός καγκελάριος, τονίζει πως η Ελλάδα με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, «όμως για αυτό θα.. πρέπει οι Έλληνες να βοηθηθούν μακροπρόθεσμα και όχι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή μόνον από εβδομάδα σε εβδομάδα», κάτι που, όπως λέει, «θυμίζει την κατάσταση ενός ο οποίος πνίγεται και βοηθιέται μόνον για να ξεπεράσει το επόμενο κύμα, αλλά όχι για να βγει τελείως από το νερό».

Ο ίδιος πιστεύει ότι για μια τέτοια μόνιμη λύση απαιτείται ένα πακέτο μέτρων για τα επόμενα πέντε χρόνια και για αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα είδος αναβολής πληρωμών – κάτω από αυστηρούς κανόνες και όρους. «Όχι πως οι Έλληνες θα πρέπει να μην πληρώσουν απολύτως τίποτε, αλλά θα πρέπει να τους δοθεί για αυτά τα πέντε χρόνια μια ευρεία αναβολή πληρωμών και κατόπιν θα πρέπει να καταστρωθεί μαζί τους ένα πακέτο που θα προβλέπει εξοικονομήσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλά με κοινωνική διάσταση, που συγχρόνως θα καθιστά δυνατές επενδύσεις και ασφάλεια», συμπληρώνει στη συνέντευξή του ο Βέρνερ Φάιμαν.

Ο αυστριακός καγκελάριος δηλώνει ότι ο ίδιος προσωπικά θα καταβάλει μέσα στο επόμενο διάστημα εντατικότερες προσπάθειες, για να βρεθεί μαζί με τους Έλληνες μια μόνιμη λύση, όπως είχε επιτευχθεί κατά την τραπεζική κρίση με την «ομπρέλα προστασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου