Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

«Διαφυλικοί» (Transgendered); «Διαφυλετικοί» (Transracial); Τώρα έρχονται οι «Transabled»: αρτιμελείς, υγιείς άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους άτομα με ειδικές ανάγκες (Έτσι!)


Μήπως απλά εισήλθαμε στην Ζώνη του Λυκόφωτος (Twilight Zone); Απλά, αυτά είναι τα αποτελέσματα της παράνοιας της πολιτικής ορθότητας που η "προοδευτική" κοινωνία μας έχει αποδεχθεί απαθέστατα. Μην μιλάει κανένας, λοιπόν. Και εσείς οι ηγήτορες του "προοδευτισμού" ετοιμαστείτε για το επόμενο κίνημα «δικαιωμάτων». Καιρός ήταν. Βαρεθήκαμε όλο τα ίδια και τα ίδια...

Τώρα δεν έχουμε μόνο άνδρες που θέλουν να τους θεωρούμε γυναίκες ή γυναίκες που θέλουν να τους θεωρούμε άντρες, επειδή αισθάνονται ότι γεννήθηκαν σε λάθος φύλο, ή λευκές που θέλουν να τις θεωρούμε μαύρες, επειδή αισθάνονται ότι γεννήθηκαν σε λάθος φυλή, αλλά τώρα έχουμε εντελώς υγιή άτομα που αισθάνονται μέσα τους ότι είναι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Μερικοί έχουν προχωρήσει τόσο πολύ ώστε έχουν κόψει τα άκρα τους για να είναι πραγματικά άτομα με αναπηρία, όπως αισθάνονται ότι είναι εσωτερικά (και να παίρνουν και την ετικέτα στάθμευσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες).

Ναι, συμβαίνει. Γιατί δηλαδή να μην συμβαίνει;

Η είδηση λοιπόν:

Ενόψει του επικείμενου Κογκρέσου των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, (Congress of the Humanities and Social Sciences), η καναδική εφημερίδα National Post δημοσίευσε ένα άρθρο σχετικά με τα "transabled" άτομα, τα άτομα που αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους ως άτομα με ειδικές ανάγκες, ακόμη και αν δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτούς.

«Ως transability”, ορίζουμε την επιθυμία ή ανάγκη ενός ατόμου που αναγνωρίζεται ως αρτιμελές από άλλους ανθρώπους να μετατρέψει το σώμα του ώστε να αποκτήσει σωματική βλάβη», λέει ο ακαδημαϊκός από το Κεμπέκ Alexandre Baril σε συνέντευξή του. «Ένα τέτοιο άτομο θα μπορούσε να γίνει κουφό, τυφλό, ανάπηρο, παραπληγικό. Είναι μια πραγματικά, ισχυρή επιθυμία».

Η Post πήρε συνέντευξη επίσης από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του St. Thomas, Clive Baldwin, (φωτο), ο οποίος έχει μελετήσει το φαινόμενο «transability» για χρόνια και έχει εντοπίσει 37 ανθρώπους που “transabled”.  Ένα άτομο που έχουμε μιλήσει θέλει να γίνει τυφλό και ένα άλλο θέλει να κάνει αφαίρεση του πέους του», είπε.

Η αρθρογράφος Sarah Boesveld κάνει τον προφανή παραλληλισμό με το το φαινόμενο “transgenderism” («Διαφυλετισμός»). «Καθώς ο κόσμος αρχίζει να αποδέχεται τους ανθρώπους που προσδιορίζουν ως τρανσέξουαλ (transgender), τα τρανς άτομα εντός του κινήματος ατόμων με αναπηρία επιδιώκουν επίσης την ίδια ή τουλάχιστον παρόμοια κατανόηση από έναν κόσμο που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί κάποιος θα ήθελε να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ένα υγιές και κινητικό άτομο».

Ουάου. Σίγουρα κάποια άτομα με ειδικές ανάγκες θα εύχονταν να ήταν τόσο εύκολο να πάνε στην αντίθετη πλευρά...

Ελάτε, αφήστε τους ενδοιασμούς. Ας το παραδεχτούμε.

Είμαστε τόσο politically correct στις μέρες μας, που πολύ σύντομα θα έχουμε ανθρώπους που θέλουν να τους θεωρούμε χαρακτήρες anime ή ζώα ή άψυχα αντικείμενα, έτσι όπως πραγματικά αισθάνονται μέσα τους ή ... τέλος πάντων το πράγμα δεν τελειώνει, οπότε βάλτε ό,τι θέλετε.

Ένας 15χρονος που αισθάνεται ότι είναι 21 ετών θα πρέπει να του αναγνωριστεί νομικά το δικαίωμα να βγάλει δίπλωμα και να ψηφίζει και να αγοράζει αλκοόλ (στις ΗΠΑ). Ένας 15χρονος που αισθάνεται ότι είναι 85 ετών θα πρέπει να του αναγνωριστεί νομικά το δικαίωμα να παίρνει σύνταξη και όπως τα έλεγε πρόσφατα ο ΚΟ ένας 40χρονος που αισθάνεται 5χρονος να του αναγνωριστεί νομικά το δικαίωμα να πηγαίνει σε παιδικό σταθμό σε παιδικές πισίνες και σε παιδικά πάρτι.

Και παρακαλώ όλα τα προοδευτικά media, όπως ακριβώς πανηγύρισαν τον μετασχηματισμό του Bruce Jenner σε "Caitlyn", να κάνουν το ίδιο για όλους τους άλλους. Αλλιώς, δεν θα είναι πολιτικά ορθά και θα είναι υπόλογα για ρατσισμό.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου