Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ρωσία: "Ούτε δεκάρα για να δώσετε στο 4ο Ράιχ!"

Ξέχειλοι από ενθουσιασμό οι δοσίλογοι και χαφιέδες του 4ου Ράιχ επαναλαμβάνουν την πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και εκπροσώπου της Ρωσίας στην Τράπεζα Ανάπτυξης των BRICS Σεργκέι Στορτσάκ: «Εκτός από τις προσπάθειες να βρει έναν συμβιβασμό με τους δανειστές, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής άλλη λύση (για την Ελλάδα). Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι η συνέχιση εκείνων των ..
δομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ανέπτυξαν οι Αρχές της Ελλάδας και κατά την υλοποίηση των οποίων βασίζονται στους πολίτες της χώρας». Κατά τον ίδιο τρόπο που μηρυκάζουν και την παλαιότερη υποτιθέμενη "υπόδειξη" του Πούτιν στον Jeffrey: "Πηγαίνετε στο Δ.Ν.Τ.!"

Μόνο που εκείνη η "υπόδειξη" είχε γίνει κατά την επίσκεψη του Γ.Α.Π. στην Μόσχα κατά την οποία ο τελευταίος ΑΚΥΡΩΣΕ (από..."οικολογική ευαισθησία") το σχέδιο που προϋπήρχε για την κατασκευή του αγωγού Πύργου - Αλεξανδρούπολης. Οπότε ο Πούτιν του είπε: "Αφού είναι έτσι τράβα στο Δ.Ν.Τ.!" Όπως λέμε: "Τράβα κόψε το λαιμό σου!"...

Ας δούμε λίγο και τις υπόλοιπες δηλώσεις που έγιναν μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Alex στην Πετρούπολη:

19 Ιουνίου, υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Ρωσίας Αλεξέι Ουλιουκάεφ, κατά την ομιλία του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης: «Δεν νομίζω ότι μπορούμε να αγοράσουμε ομόλογα, που έχει εκδώσει η Ελλάδα. Δεν βλέπουμε με κανένα τρόπο την επένδυση μέσω ελληνικών ομολόγων». Όπως είπε, αυτό που μπορεί να κάνει η Μόσχα είναι να υποστηρίξει τις εταιρείες της Ρωσίας, οι οποίες θα εργαστούν για την κατασκευή σε ελληνικό έδαφος της προέκτασης του λεγόμενου Turkish Stream

ΤΙ ΠΙΟ ΣΑΦΕΣ από αυτό; Η Ρωσία δεν είναι διατεθειμένη να συνεισφέρει στην αποπληρωμή του (ΑΠΕΧΘΟΥΣ, σύμφωνα με το πρόσφατο πόρισμα της επιτροπής της Βουλής) "χρέους" της Ελλάδας προς το 4ο Ράιχ. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. Ή ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΟΝΤΟΣ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ! Και πολύ σωστά! ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ θα ήταν οι Ρώσοι αν έπρατταν κάτι τέτοιο! Οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να δώσουν χρήματα ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. Ή για την προοπτική του τερματισμού του ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟΥ εμπάργκο που καταστρέφει, ημέρα με την ημέρα, την Ελληνική Γεωργία - και όχι μόνον αυτήν: Ρώσος υπουργός Οικονομικών

Ας δούμε λίγο και τις ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΤΑΤΕΣ νύξεις του Πούτιν:

Δηλώσεις Πούτιν

Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν καθιστά σαφές ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για τη συνεργασία με τη Δύση, καθώς, όπως επανειλημμένα έχει πει, τα σημερινά προβλήματα είναι πρόσκαιρα.

19 Ιουνίου, Βλάντιμιρ Πούτιν, Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, Αγία Πετρούπολη: «Η ενεργή συνεργασία μας με τα νέα κέντρα παγκόσμιας ανάπτυξης δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα αποδώσουμε λιγότερη σημασία στον διάλογο με τους παραδοσιακούς εταίρους μας στη Δύση. Είμαι πεπεισμένος πως αυτή η εταιρική σχέση θα συνεχιστεί».

Υπενθυμίζουμε τέλος τη συνέντευξη που ο Ρώσος Πρόεδρος είχε δώσει στις 6 Ιουνίου, στην ιταλική εφημερίδα «Κορριέρε ντέλλα Σέρα».

Ερωτώμενος για τη στάση της Ρωσίας σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από τη ζώνη του ευρώ, ο κ. Πούτιν είχε απαντήσει:

«Αναπτύσσουμε σχέσεις με την Ελλάδα ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ή ότι βρίσκεται στην ευρωζώνη. Διατηρούμε με τη χώρα αυτή πολύ στενές ιστορικές σχέσεις και καλής συνεργασίας. Αλλά είναι μία κυρίαρχη επιλογή του ελληνικού λαού να βρίσκεται σε κάποιες ενώσεις ή ζώνες. Δεν γνωρίζουμε τί θα συμβεί στο μέλλον και κατά συνέπεια θα ήταν λανθασμένο να προσπαθήσουμε τώρα να μαντέψουμε και αντιπαραγωγικό τόσο για την ευρωπαϊκή όσο και για την ελληνική οικονομία».

Και εξήγησε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας λόγω της συμμετοχής της στην ΕΕ και στο ευρώ:

«Δεν μπορούν (σ.σ. οι Έλληνες) να υποτιμήσουν τη δραχμή, δεν έχουν δραχμή, είναι προσδεδεμένοι στο σκληρό νόμισμα, το ευρώ. Έχουν πλήρως ανοιχτά τα σύνορα στα ευρωπαϊκά προϊόντα και οι οικονομίες, που είναι εξαγωγικά προσανατολισμένες, έχουν αναμφίβολα πλεονέκτημα. Η Ελλάδα λαμβάνει προνομιακή δανειοδότηση, χρηματιστική υποστήριξη από το ευρωπαϊκό ταμείο, έχει πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας».

Για να προσθέσει: «Υπάρχουν και άλλα προνόμια από την παραμονή στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια. Δεν είμαστε εμείς, που θα αποφασίσουμε, εδώ στη Ρωσία, τί είναι πιο συμφέρον για την Ελλάδα, τι είναι για εκείνη προτιμότερο, θα επαναλάβω ότι είναι κυρίαρχο δικαίωμα του ελληνικού λαού, σε διάλογο, φυσικά με τους βασικούς εταίρους του στην Ευρώπη».

Σαρκασμός; Έτσι δείχνει: «Κύριε Alex είναι επιλογή σου (σε διακριτική διατύπωση "επιλογή του Ελληνικού Λαού", αφού, όσο νάναι, είναι αναγκασμένος να συνομιλήσει με τον Τσίπρα) να κρατάς τους Έλληνες στον Λάκκο των Λεόντων, όπου έχουν… "από όλα τα καλά"! Αφού δεν αποφασίζεις να τους πετάξεις κατά πρόσωπο το ότι από εδώ και στο εξής θα κινηθείτε ανεξάρτητα...» Όσο για την συνεχή επανάληψη των περί "διαλόγου με τους εταίρους", είναι φανερό ότι υπονοεί πως η Ελλάδα θα έπρεπε να αναλάβει πρωτοβουλία για την άρση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. ΠΟΙΑ καλύτερη πρωτοβουλία όμως, από την ΡΗΞΗ, την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, και την συνακόλουθη ΔΙΑΛΥΣΗ της Ε.Ε.;

Για να προσθέσει λίγες ημέρες μετά, με πολύ μεγαλύτερη σαφήνεια:

Πούτιν: Ο αγωγός θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη

Όμως οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση (δεν τους συμφέρει, πιό σωστά, μην τυχόν και χάσουν τις επιδοτήσεις της Ε.Ε.) να δουν πέρα από την ΕΚΠΟΡΝΕΥΜΕΝΗ ΕΠΑΙΤΕΙΑ ("ΠΟΥΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ" σε πιο απλή γλώσσα) με στόχο να ταΐσουν τις τσέπες των ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου