Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Οταν κάνεις τους γκάγκστερ "εταίρους" και τους λήσταρχους συνομιλητές

Του Γ. Γ.

Διαβάζοντας τις αναδημοσιεύσεις που έγιναν στο μπλοκ μας από φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες (εδώ και εδώ) σου δημιουργείται η αίσθηση ότι οι ιστοσελίδες αυτές απευθύνονται σε αναγνώστες με IQ ραδικιού. Τώρα ανακάλυψαν ότι οι δανειστές – τοκογλύφοι του ελληνικού κράτους επιδιώκουν μια «επονείδιστη συμφωνία» για να εξευτελίσουν κυβέρνηση και Τσίπρα, ότι λειτουργούν «ως κοινοί γκάγκστερς».

Τι λέτε ρε παιδιά; Μας δουλεύεται; Τώρα αντιληφθήκατε εσείς εκτιμήσεις που έχει κάνει ο … Τσίπρας πριν χρόνια; Αιφνιδιαστήκατε για το ποιόν των δανειστών, που αν παρακολουθούσατε τις ομιλίες του σημερινού πρωθυπουργού θα το είχατε διαπιστώσει πριν πολύ καιρό;

Και για να σας φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη σας να σας θυμίσουμε τι έλεγε για τους «εταίρους»  ο Α. Τσίπρας στις 21/3/2013: «Κατά την άποψη μου δεν είναι ανίκανοι. Είναι γκάνγκστερ. Είναι κυνικοί και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μια πολιτική αποικιοποίησης του Ευρωπαϊκού Νότου».

Οσο για τι επιδίωκαν οι πιστωτές του ελληνικού κράτους στις διαπραγματεύσεις που έκαναν τότε με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ο σημερινός πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος: «Στόχος τους δεν είναι τα δανεικά. Στόχος τους είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, ο δημόσιος πλούτος, ότι υπόσχεται μεγάλο κέρδος. Στόχος του είναι η ίδια η χώρα». 29/11/2014.

Πολύ σωστά λοιπόν προεκλογικά έθετε το θέμα: «Το δίλημμα είναι ένα και καθαρό: Ή με την Αριστερά και τον αγώνα για την αξιοπρέπεια ή με τη Μέρκελ και τα μνημόνια. Ή με την Ελλάδα, ή με τη Βαυαρία. Ή με την ομαλότητα ή με την ανωμαλία. Αυτό είναι το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών», 24/6/2015

Γίνονται εκλογές, οι παραπάνω ριζοσπαστικές απόψεις του Τσίπρα βρίσκουν ανταπόκριση, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτο κόμμα και σχηματίζει κυβέρνηση μαζί με τους ΑΝΕΛ.
Ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται πρωθυπουργός, καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσμένων κομμουνιστών στην Καισαριανή και δείχνει –στα λόγια- ότι έχει συνειδητοποιήσει με ποια πολιτικά καθάρματα –τους λεγόμενους «εταίρους» - γκάγκστερ έχει να δώσει μάχη. Το λέει άλλωστε και στους συντρόφους του  στις 28 Φλεβάρη μιλώντας στην Κ.Ε του κόμματός του:

«Το σχέδιό τους, λοιπόν, ήταν και παραμένει να οδηγήσουν την κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση, πριν το κυβερνητικό έργο αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Και πριν το ελληνικό παράδειγμα επιδράσει στους συσχετισμούς σε άλλες χώρες.

Και κυρίως πριν από τις εκλογές στην Ισπανία.

Δηλαδή: Να μας πιέσουν τόσο ώστε να οδηγηθούμε σε απαράδεκτες υποχωρήσεις υπό την απειλή της πιστωτικής ασφυξίας.

Να σπείρουν έτσι απογοήτευση και να μας αποκόψουν από τη λαϊκή βάση.

Να χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί και μπορέσουν ακόμα και την πιστωτική ασφυξία ως μέσο πρόκλησης λαϊκής δυσαρέσκειας».

Και τι κάνει στην συνέχεια ο ίδιος και η κυβέρνησή του; Ξεχνάει τους γκάγκστερ, αυτούς που επιδιώκουν να λεηλατήσουν την χώρα, να δημιουργήσουν  πιστωτική ασφυξία και να υπονομεύσουν την κυβέρνηση του και ανακαλύπτει τους «εταίρους» με τους οποίους μπορεί να συνάψει «αμοιβαία επωφελή συνεργασία». Κηρύσσει εσωτερική  στάση πληρωμών, «ακουμπάει» κάθε διαθέσιμο χρηματικό ποσό που είχε το ελληνικό δημόσιο στους ξένους τοκογλύφους και μάλιστα βγαίνει χαμογελαστός ο Α. Τσίπρας στην συνέλευση του ΣΕΒ για να δηλώσει ότι επί πρωθυπουργίας του κατέληξαν στους δανειστές σχεδόν 8 δις ευρώ!!! (ποσό που αναλογεί σε μισθούς και συντάξεις έξι περίπου μηνών).

Και αφού βλέπει ότι το θηρίο όσο το ταΐζεις, τόσο πιο αχόρταγο γίνεται και δεν αρκείται στα 8 δις που του προσφέρει απ’ τις σάρκες του ελληνικού λαού με τις «νέες προτάσεις τις ελληνικής κυβέρνησης» προς τους επικεφαλείς του ευρωιερατίου –αντιλαμβανόμενος επίσης ότι σε λίγο θα ξεσηκωθούν και οι πέτρες εναντίον του- προσπαθεί να διασωθεί μιλώντας για "βαρβαρότητα" και "Αρμαγεδδώνα" των «εταίρων».

Καλά, από τους γκάγκστερ όπως τους χαρακτήριζε –και σωστά- κάποτε, τι περίμενε; Ανθοδέσμες; 

Τι περιμένετε; Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα σας κάνουν; 
Κι ότι οι αχόρταγοι κάτι θε να σας δώσουν! 
Οι λύκοι θα σας ταΐσουνε αντί να σας καταβροχθίσουν! 
Από φιλία. 
Θα σας προσκαλέσει η τίγρη να της βγάλετε τα δόντια, τέτοια περιμένετε! 


 Μπέρτολτ Μπρεχτ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου