Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ… ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ «ΑΛΛΟΥ»


King-World-News-Marc-Faber-Gloom-Doom-Boom-Report-1 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την πεποίθηση ότι όσο η Ελλάδα εξακολουθεί και είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δηλαδή της βορειοατλαντικής συμμαχίας που καθοδηγείται από τις ΗΠΑ, δεν θα της επιτραπεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να στραφεί προς άλλες γεωπολιτικές κατευθύνσεις, διατυπώνει σε ένα σημαντικό του άρθρο στην ρωσική εφημερίδα Pravda, ο Dr Marc Faber, εκδότης του Gloom..
Boom and Doom Report, (μια σημαντική παγκόσμια οικονομική έκδοση που κατευθύνει διεθνείς επενδυτές).
Όπως αναφέρει ο Dr Faber, το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση ένα ελληνικό defaults, το οποίο θα προκαλέσει αλυσιδωτές «σεισμικές» αντιδράσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά το κυριότερο, θα δώσει το οριστικό έναυσμα στην Ελλάδα να αλλάξει γεωπολιτικές κατευθύνσεις, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα και εξόχως αρνητικά την βορειοατλαντική συμμαχία.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον γνωστό Αμερικανό οικονομικό και γεωπολιτικό αναλυτή, αυτή την στιγμή έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία καθώς αποτελεί μια γέφυρα και ένα βασικό άξονα σύνδεσης της Μαύρης θάλασσας με την Μεσόγειο. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με οποιαδήποτε κόστος και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτραπεί να αποχωρήσει, γιατί αυτό θα έχει καταλυτικές αρνητικές συνέπειες για το ΝΑΤΟ σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.
Πέραν τούτου, όπως τονίζει ο Αμερικανός αναλυτής στο άρθρο του, είναι γνωστό πως τον τελευταίο καιρό η Ρωσία και η Κίνα έχουν διεισδύσει στην Ελλάδα προτείνοντας εναλλακτικές διεξόδους για να λυθεί το οικονομικό της πρόβλημα με την ανάλογη στροφή της χώρας προς τις δυνάμεις αυτές, που δραστηριοποιούνται ανταγωνιστικά προς της ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ένεκα τούτου όσοι Ευρωπαίοι ιθύνοντες, (όπως ο κ Σόϊμπλε), που με την στάση τους σπρώχνουν την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το λιγότερο επιπόλαιοι γιατί με τον τρόπο τους ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κυρίως για το ΝΑΤΟ, κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το επιτρέψουν οι ΗΠΑ.
Σε όλα αυτά σχετικά με το άρθρο αυτό, εκείνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι ότι μια χώρα που σέβεται τον εαυτό της και πιστεύει στην ανεξαρτησία της, πρέπει να δρα αποκλειστικά και μόνο με βάση τα εθνικά της συμφέροντα. Και κυρίως να εκμεταλλευτεί βάσει των εθνικών της συμφερόντων αυτή την γεωπολιτική αξία που ήδη της αναγνωρίζουν πολλοί έγκυροι διεθνείς αναλυτές. Κάποτε θα πρέπει να δείξουμε πως η Ελλάδα δεν είναι δορυφόρος κανενός!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου