Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η Επιστήμη δεν οδηγεί στον Αθεϊσμό.. μάλλον η επιστήμη σε οδηγεί στα πόδια του Μεγάλου Σχεδιαστή…

«Η Επιστήμη δεν οδηγεί στον Αθεϊσμό.. μάλλον η επιστήμη σε
οδηγεί στα πόδια του Μεγάλου Σχεδιαστή» από τον Jerry Bergmann
Ο Dr. Raymond Damadian είναι ο «πατέρας της μαγνητικής τομογραφίας- MRI” (Magnetic Resonance Imaging), εφεύρεση,η οποία θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της ιατρικής προσέγγισης στον 20ο αιώνα και έχει βοηθήσει αμέτρητες ψυχές έως τώρα.
Ενώ σπούδαζε βιολί, έλαβε υποτροφία ανάμεσα σε 10.000 υποψηφίους από το Ford Foundation Scholarship. Ήταν μόνο 15 ετών και ολοκλήρωσε σπουδές στα μαθηματικά στο University of ..Wisconsin. Από εκεί έλαβε μετά το ιατρικό του πτυχίο απο το Albert Einstein College of Medicine και αμέσως μετά αποφοίτησε από το Harvard στο τμήμα της Βιοφυσικής. Ως διδάκτωρ στο State University of New York Downstate Medical Center, όπου δίδαξε μέχρι που ίδρυσε την εταιρία που κατασκεύασε τους τομογράφους.
Έχει δημοσιεύσει αρκετές έρευνες μεταξύ των οποίων μια, η οποία έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Science.
Το MRI, αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τη διάγνωση αρκετών παθολογικών καταστάσεων, με ασφάλεια σχετική και επιφέρει περίπου 10+ δις. δολάρια και κάτι πιότερο ετησίως στη βιομηχανία αυτή
Μέχρι σήμερα έχουν λάβει χώρα πάνω από 1 δις MRI με 60 εκατομμύρια τομογραφίες ετησιως.
Ο Δρ.Damadian είχε την ιδέα αρχικά ενώ χρησιμοποιούσε πυρηνική τομογραφία συντονισμού (NMR) για να σαρώσει βακτήρια νατριοδιαλυτά (Αλλόφιλα), τα οποία , ενέχουν 20 φορές περισσότερο νάτριο από τα άλλα
Τα αποτελέσματα ήταν τόσο θεαματικά που συνειδητοποίησε ότι η τεχνική θα μπορούσε να διαγνώσει τον καρκίνο και άλλες ασθένειες στους ανθρωπους
Το 1970, κατέγραψε μια μέγιστη διαφορά στα κύματα MR μεταξύ των καρκινικών ιστών και των υγιών.
Η σύζυγος του η Donna, γράφει πως ο Damadian έχει “μεγάλη πίστη στον Θεό και με τη βοήθεια Του θα μπορέσει να ολοκληρώσει τον σκοπό του να βοηθήσει την ανθρωπότητα”
Το 1988, ο πρόεδρος Ronald Reagan του έδωσε το National Medal of Technology για την εφεύρεση του MRI. Τον Μάρτιο του 2004, του δόθηκε το Franklin Institute Medal για την αυτή ανακάλυψη και περαίωση που μεταμόρφωσε την διαγνωστική και θεραπεία
Το 1957 ο Δρ.Damadian έγινε Χριστιανός εξαιτίας μιας ομιλίας του Billy Graham
Από τότε και μέσα από το πρίσμα της επιστήμης, είδε τις ελλείψεις του Δαρβινισμού και πιστοποίησε την αξία της Δημιουργίας και του Σχεδίου
Aναφέρει πως » η αληθινή περιπέτεια στην επιστήμη μου είναι να συλλάβω μια μικρή άκρη από το μέγα Σχέδιο του Θεού στη Φύση και ότι μου δείχνει και ανακαλύπτω, να το θέσω με ταπείνωση στα πόδια Εκείνου»
Ο Dr. Damadian προσθέτει πως διαβάζει την Αγία Γραφή από την αρχή έως τέλους αρκετές φορές και παρατηρεί πως από επιστημονικής απόψεως αποτελεί ένα κομψοτέχνημα από το Α έως το Ω με συνοχή, διαδοχή και λογική συνακολουθία.
Ο Damadian καταγράφει όλα αυτά και τις εμπειρίες του στο τελευταίο του βιβλίο Gifted Mind.
Ο Dr. Damadian είναι ένας από τους πολλούς επιστήμονες που συμπεραίνει ότι η επιστήμη δεν οδηγεί στον Δαρβινισμό αλλά μάλλον στα πόδια του Μέγα Σχεδιαστή.
Με εκτίμηση,
Δρ.Κων/νος Μουρουτης

References
Evans, H. 2004. They Made America: From the Steam Engine to the Search Engine. New York: Doubleday, 442.
Weiss, R. 2003. Prize Fight. Smithsonian. 34 (9): 35-38.
Kjelle, M. M. 2003. Raymond Damadian and the Development of MRI (Unlocking the Secrets of Science). Bear, DE: Mitchell Lane, 41.
Dwyer, J. The Quirky Genius Who Is Changing Our World. Parade Magazine, October 10, 1993, 8-10.
Meyers, M. A. 2012. Prize Fight: The Race and the Rivalry to Be the First in Science. New York: Palgrave Macmillan, 125.
Damadian, R. 1994. The Story of MRI. The Saturday Evening Post. 266 (3): 55.
Damadian, R. 1971. Tumor Detection by Nuclear Magnetic Resonance. Science. 171 (3976): 1151-1153.
Edelson, E. 1973. How Scientists Are Detecting Cancer with Supermagnets. Popular Science. 202 (3): 99.
Kleinfield, S. 1985. A Machine Called Indomitable: The Remarkable Story of a Scientist’s Inspiration, Invention, and Medical Breakthrough. New York: Times Books. 149.
Raymond V. Damadian. Fact sheet of The Franklin Institute. Posted on www.fi.edu., April 2004
Chuvala, B. 1996. Images of the Body. Reflections of the Soul. Physician. 8 (3): 4-7.
Hiebert, R. Darwin Wins Friends in Rome. British Columbia Report, November 11, 1996, 30-31.
Damadian, R. Discovering the MRI Scanner. Guideposts, January 1999, 23.
Chuvala, Images of the Body, 7.
Damadian, R. and L. Leech. 2015. Gifted Mind: The Dr. Raymond Damadian Story, Inventor of the MRI. Green Forest, AR: Master Books.
Beyak, T. Is It Possible to be a World-Class Scientist and a Creationist? Abbotsford & Mission News, September 21, 1996.
* Dr. Bergman is an Adjunct Associate Professor at the University of Toledo Medical School in Ohio.
Cite this article: Jerry Bergman, Ph.D. 2015. Raymond Damadian, Inventor of the MRI. Acts & Facts. 44 (5).
Πηγή: Institute for Creation Research

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου