Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Γιατί ο Νίκος Δένδιας παίζει γερά για τον δήμο της Αθήνας. Καμμένο χαρτί ο Καμίνης




Αναμφισβήτητα το βασικό ζήτημα που προβληματίζει αυτή την ώρα την Κυβέρνηση, είναι η στρατηγική που θα επιλέξει για τον κατευνασμό των πολυεπίπεδων κοινωνικών αντιδράσεων που αναμένονται τον Σεπτέμβριο. Πέραν αυτού όμως οΑντώνης Σαμαράς έχει έναν ακόμα σοβαρό πονοκέφαλο: Την σωστή επιλογή τουυποψηφίου δημάρχου Αθηναίων!
Μυημένα κομματικά στελέχη στις εσωκομματικές διεργασίες επισημαίνουν ότι η εκλογή Δημάρχου Αθηναίων -ο οποίος θα υποστηριχθεί βασικά από την Νέα Δημοκρατία- είναι κυρίαρχο ζήτημα και εν πολλοίς θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις μετά τον Μάιο του 2014.
Ο σημερινός δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, θεωρείται απολύτως αποτυχημένος και συνεπώς χωρίς κανένα μέλλον στο Δήμο. Μάλιστα καθημερινοί συνομιλητές του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι μια τέτοια επιλογή ενδεχομένως να προκαλούσε «πολιτικό ατύχημα»- στο πεδίο της συνοχής- για την κυβερνώσα παράταξη!
Στο μεταξύ ο Νικήτας Κακλαμάνης έχει ήδη δηλώσει την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα για το αξίωμα το οποίο κατείχε παλαιότερα. Μάλιστα ο βουλευτής της Ν.Δ δεν φαίνεται διατεθειμένος να κάνει καμία υποχώρηση στην απόφασή του παρά τα αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του.
Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ( όπως έχει ήδη γράψει το newpost.gr) και ο βουλευτής της Α’ Αθήνας, Ανδρέας Ψυχάρης. Ο κ. Ψυχάρης μάλιστα έχει κοινοποιήσει την πρόθεση του στον ίδιο τον Πρωθυπουργό ο οποίος δεν φαίνεται να του έδωσε ελπίδες τονίζοντας μεταξύ άλλων, στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν οι δυο άνδρες, ότι «είναι νωρίς ακόμα, θα δούμε».
Στον χορό των υποψηφίων φαίνεται να έχει προστεθεί και ο γιός της Ντόρας Μπακογιάννη,Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Καρπενησίου σήμερα. Πληροφορίες που έγιναν γνωστές αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί υπερβολική την φιλοδοξία του Κώστα Μπακογιάννη.
Οι ίδιοι κύκλοι ωστόσο σημειώνουν ότι η τελική επιλογή θα είναι του κ. Σαμαρά. Τα πρόσωπα πάντως τα οποία θεωρεί ικανά και στα οποία έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του ο Πρωθυπουργός είναι τρία: Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης και Όλγα Κεφαλογιάννη.
Ο Κερκυραίος Υπουργός Δημόσιας Τάξης θεωρείται από τους περισσότερους συνεργάτες του κ. Σαμαρά η πιο ενδεδειγμένη λύση. Γιατί οι πρωτοβουλίες που πήρε για το κέντρο της Αθήνας και η σταδιακή πάταξη της εγκληματικότητας στην πρωτεύουσα του δίνουν ένα μεγάλο αβαντάζ στον Νίκο Δένδια έναντι του όποιοι αντιπάλου του.
Ο κ. Μάκης Βορίδης δεν είναι πρόθυμος να δεχθεί να θέσει υποψηφιότητα γιατί λόγω πολιτικού παρελθόντος δεν θα ήθελε να αντιπαρατεθεί για ποικίλους λόγους με τον κ. Κασιδιάρη της «Χρυσής Αυγής» ο οποίος φημολογείται ότι θα είναι ο υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος.
Αλλά και η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρά το γεγονός της καλής φωτογένειας που διαθέτει δεν θεωρείται ώριμη για μια τέτοια δοκιμασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου