Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Ο Κουβέλης, ο Μητσοτάκης και τα μαγειρεία της διαπλοκής


http://www.antinews.gr/

 Οι μάγειροι είναι γνωστοί εδώ και καιρό…Η συνταγή είναι γνώριμη και παραπέμπει στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Η Αποστασία έχει αφήσει το αποτύπωμά της στον τόπο. Εσχάτως, κάποιοι σε διάφορα, ωραία και αριστοκρατικά σπίτια, μαγειρεύουν τη νέα σούπα.
Τα υλικά παλαιά και καμία φαντασία στη συνταγή. Ο κυρ Φώτης, αποτελεί το νέο «μάστερ σεφ» της διαπλοκής. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης που ψάχνεται, αρχίζει και γυρίζει την κουτάλα με τις προτροπές, γνωστών αρχιμαγείρων της πολιτικής.
Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει την πρωτοκαθεδρία και πως θα γινόταν αλλιώς, αφού στόχος είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Οι παλαιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και κυοφορούνται σχέδια για ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, ανεξάρτητα εάν η κατάληξη θα είναι επιτυχής για τους μαγείρους.
Ο Κουβέλης αποτελεί τον αγαπημένο σεφ της οικογένειας Μητσοτάκη που επιμένει,όλως περιέργως, αυτός και τα ηγετικά του στελέχη, στην προοπτική να υπάρξει από την παρούσα Βουλή, μια άλλη κυβέρνηση, αλλά με άλλον Πρωθυπουργό.
Η εμμονή του αξίζει πραγματικά να σχολιαστεί και δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητη, αφού υπάρχει ανοικτή γραμμή του Κουβέλη με το μητσοτακαίϊκο. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του, Ανδρέας Παπαδόπουλος, συνδέεται με την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, την Αλεξία.
Πολλά κυκλοφορούν στην πολιτική πιάτσα για τα κίνητρα του Κουβέλη και τις επιδιώξεις του, αλλά και τις επαφές που έχει κάνει. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επέμενε τον περασμένο Ιούνιο, στην καρδιά της κρίσης με την υπόθεση της ΕΡΤ, να αλλάξει ο πρωθυπουργός.
Το γυαλί με τον Σαμαρά είχε ραγίσει και ήθελε να αναλάβει άλλος τα ηνία της πρωθυπουργίας, ενώ είχε και την λύση που άκουγε στο όνομα του πρώην δικαστικού και πρώην Πρωθυπουργού, του Παναγιώτη Πικραμμένου. Δεν του έκατσε του κυρ Φώτη, καθώς ο Πικραμμένος αρνήθηκε.
Παρά την πολιτική χυλόπιτα του Πικραμμένου, στη ΔΗΜΑΡ δεν βάζουν μυαλό και ο Κουβέλης που έχει ανοικτή γραμμή με την οικογένεια Μητσοτάκη, επιμένει στην αλλαγή Πρωθυπουργού.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ενήμερος και οφείλει να λάβει τα μέτρα του. Το φθινόπωρο δεν θα είναι περίπατος, αλλά πορεία σε ναρκοπέδιο και πρέπει στο Μέγαρο Μαξίμου να ξυπνήσουν και να μην βλέπουν συνωμοσίες.
Πολλοί οργανώνονται σε διάφορα επίπεδα, τόσο εντός, όσο και εκτός ΝΔ, αλλά στο πρωθυπουργικό επιτελείο, περί άλλων τυρβάζουν…Καιρός να ξυπνήσουν, πριν είναι αργά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου