Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Πόσο… αριστερό είναι να σου κουβαλάνε οι “μπάτσοι” τις αποσκευές κ. Τσίπρα;

Όταν πριν από μερικά χρόνια είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες του τότε υπουργού Θ. Ρουσόπουλου με άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας να του κρατούν ομπρέλα για να μη βραχεί, είχε προκληθεί σάλος. Δε μπορεί οι αστυνομικοί  που είναι επιφορτισμένοι να προστατεύουν ορισμένα πολιτικά πρόσωπα να γίνονται ορντινάτσες τους. Και κατά καιρούς έχουν βγει πληροφορίες ότι αστυνομικοί αποσπασμένοι στη φρούρηση πολιτικών προσώπων πηγαίνουν μέχρι και σε σούπερ μάρκετ και κουβαλούν τις σακούλες με τα ψώνια. Ξεφτίλα και για τους ίδιους και για την υπηρεσία τους και κυρίως για τους πολιτικούς που τους χρησιμοποιούν σαν βοηθητικό προσωπικό.
Όταν όμως ένας… αριστερός πρόεδρος που ευαγγελίζεται την αλλαγή της ελληνικής κοινωνίας κάνει το ίδιο, τότε το θέμα έχει ιδιαίτερη σημασία. Είδαμε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα τις… ιγκόγνιτο διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο Ιόνιο, εκεί που τον εντόπισαν οι παπαράτσι. Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για ήσυχες διακοπές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φιλοξενήθηκε στο σπίτι φίλου του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού. Απλός και προσηνής λέει το ρεπορτάζ ήταν ο κ. Τσίπρας. Σαν καλός αριστερός άλλωστε δεν είναι δυνατόν να προκαλεί. Κι εμείς μαζί του, φθηνές διακοπές, αν είναι δυνατόν και τζάμπα γιατί όπως λέει ο λαός «το καλύτερο εξοχικό είναι του φίλου μου». Εντύπωση, όμως, κάνει η φωτογραφία όπου στη λεζάντα γράφει πως άνδρες της προσωπική ασφάλειας του κ. Τσίπρα κουβαλούν τις αποσκευές της οικογένειάς του. Φανταζόμαστε ότι οι εν λόγω άνδρες δεν είναι ούτε πιστοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ ούτε από τη Νεολαία του και του κάνουν εξυπηρέτηση του προέδρου. Αστυνομικοί είναι και κουβαλάνε τα μπαγκάζια της οικογένειας Τσίπρα.
Άραγε, πόσο… αριστερό είναι να χρησιμοποιείς τους «μπάτσους» για να σου κουβαλάνε τις αποσκευές. Πόσο αριστερό είναι κ. Τσίπρα να κάνετε κι εσείς ό,τι και άλλοι πολιτικοί που ξεφτιλίζουν το όνομά τους αλλά και την Αστυνομία; Πόσο αριστερό είναι να κάνεις διακοπές στο σπίτι ενός επιχειρηματία όταν βγαίνεις και κατακεραυνώνεις όλους τους άλλους όταν το κάνουν; Εκτός κι αν ο εν λόγο επιχειρηματίας είναι… αριστερός, οπότε δικαιολογείται η προτίμηση.
Αλλά ότι θα βλέπαμε τον Τσίπρα να δέχεται τους κακούς μπάτσους να τον υπηρετούν, όχι προστατεύοντάς τον από πιθανούς εχθρούς αλλά από τα… βάρη των αποσκευών, ούτε που το περιμέναμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου